BEYNİ GENÇ TUTMANIN YOLLARI

catzilla' Alıntı:
aslında çok şirin ve sevimliyimdir.  :)
yani... ::)

öyle olduğumu söylerler...  :D

bu arada, lavanta kolanyasını tavsiye edebilirim. ;)

inanmak lazım o zman seni minicik şirin yavru bir kedicik olarak hayal ediyim
ama yaşıtlarından daha miniksin ama arkadaşların sana catzilla desin
yüreğin büyük olsun :)

beni sokaklara düşüreceksin sen
ne kolanyası yaa  :(

Yazıyı okudum ve ben gerçekten şaşırdım...bazı maddeleri (lavanta koklamak, kırmızıya bakmak,sakız çiğnemek gibi) bilmiyordum. Ufak tefek ayrıntıların insan bedenini ve algılayışını bu derece etkilemesi de düşündürücü. Paylaşımın için teşekkürler... :)

Sakız çiğneyin: Sakız çiğneme beyne giden kanı yüzde 20 artırıyor. Böylece hafızayı kuvvetlendirip, stresi azaltıyor.
sakız çignemenin yararlarını biliyordum,şimdi bir tane daha eklendi.. gidip bir sakız alayım  :)

Su için: Yüzde 80'i su içeren beynimiz, su içmediğimizde küçülüyor. Bu sebepten her gün 1.5- 2 litre arasında su içmek gerekiyor.

Ah bir aklıma gelsede içsem  :-\
Kırmızıya bakmayın: Kırmızı görmek özellikle sınavda başarıyı düşürüyor ve öğrencide motivasyon düşüklüğü yaratıyor.

Sınava girmediğime göre sorun yok:) benim adım kırmızı  :)

Sıcak çikolata için: Yatmadan önce içilecek bir bardak sıcak çikolata zekayı artırıyor. Kakao özellikle yaşlıların zihnini açıyor.

Sıcak değilde,soguk çikolatayı yatmadan önce mutlaka yerim:) bu gün yiyemeyecegim:( çikolata rezervim bitmiş  :(

Bilgilendirme için teşekkürler.. ;)

çok ilginç ve gercek bir araştırma bunu bize sunan arkadaşıma teşekkürler  çok meraklıyımdır beyin eğzersizleri ve beyin fırtınasına varsa biraz vrin bilgi :D :D

Seks yapın: Orgazmla sonuçlanan bir seks veya hamilelik süreci, kadınların beyinlerindeki prolaktin hormonunun ve beyin hücrelerinin artmasını sağlıyor.
beyin hücreleri sanaırım artmıyordu  dimi ?

bir yorum görmüştüm bu yazıyı başka bir yerde okuduğumda.
Okul üniformalarımız kırmızı diye.
:D
Bende kaza süsü ile üniformaların rengini değiştirmelerini önerdim. (Çamaşırsuyu)
Başka önerisi olan var mı?

Su için: Yüzde 80'i su içeren beynimiz, su içmediğimizde küçülüyor. Bu sebepten her gün 1.5- 2 litre arasında su içmek gerekiyor.
BEYİN NASIL KÜÇÜLÜYOR?
çok merak ettim

Geri