Bermuda şeytan üçgeninin sırrııı

  • Konbuyu başlatan simurg_288
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde simurg_288 tarafından oluşturulan Bermuda şeytan üçgeninin sırrııı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,637 kez görüntülenmiş, 13 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Bermuda şeytan üçgeninin sırrııı
Konbuyu başlatan simurg_288
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan yigitce
S

simurg_288

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
hayal kırıklığının başkenti
Bermuda Seytan Ucgeni Atlas Okyanusu'ndaki bu bolgede, ozellikle son 60 yilda bircok gemi ve ucak kaybolmus ve bunlardan geriye tek bir iz bile kalmamisti.

Kimsenin aciklama getiremedigi bu esrarengiz fenomen, icinde bilimadamlarinin da bulundugu pek cok insan tarafindan "dogaustu bir takim guclerin yaptirimi"
olarak algilandi ve oyle lanse edildi. Ancak, uzun yillardir devam eden arastirmalar birkac yil once bir sonuc verdi ve bu gizemli olaylarin aslinda basit bir "dogalgaz cilvesi" oldugu aciklandi. ilginc ve bilgilendirici ozellikler tasidigi icin bu sirrin nasil cozuldugunu asagiya aliyorum:

Yer altindan fiskiran dogal gazlar,sadece yuksek kara parcalarindan degil,deniz ve okyanus tabanlarindan da cikarlar. Cunku deniz tabanlari da ustu suyla kaplanmis alcak kara parcalaridir. Ancak, okyanuslar cok derin olduklarindan tabanlarinda buyuk basinclar vardir.
Bu yuksek basinc altindaki bolgelerden cikmak isteyen dogal gazlar, oradaki cok dusuk isinin da etkisiyle kati hale donusurler ve "hidrat" denilen beyaz ve tebesirimsi bir madde haline gelirler. Cok derinlere dalabilen robot kameralarinin bu bolgedeki karbeyaz okyanus tabanini ve bazi gemi enkazlarini resimlemesinden sonra konuya su bilimsel aciklama getirilmistir:

Bu bolge, Gulf Stream denilen sicak su akintisinin da gectigi yerdir. Tabanin bazen isinmasi yuzunden, bu "tebesir gazlar" erir ve sudan hafif olduklari icin yuzeye dogru yukselirler. O anda, tabandan yuzeye kadar bir bosluk(vakum) olusur ve okyanus adeta delinir.
O sirada oradan gecen yuzer ne varsa, derin bir kuyuya duser gibi hizla okyanusun dibini boylar. Cunku, gazin kaldirma kuvveti gemileri tasiyacak guce sahip degildir. Gaz yukselmesi sona erince bosluk tekrar suyla dolar ve geriye hicbir iz kalmadan kocaman gemiler kilometrelerce derine gomulmus olurlar. Ucaklarin duserek kaybolmasi ise gene ayni sebeptendir. Yuzeye cikan dogal gazlar, havadan da hafif olduklari icin yukselmeye devam ederler. Bu kez vakum , bolgenin uzerindeki atmosferde olusur. Oradan tesadufen gecen bir ucak hemen irtifa kaybeder ve motorlari durur. Cunku, motorlardaki benzinin yanmasi icin oksijene ihtiyac vardir ve o boslukta hava olmadigi icin oksijen de olmaz.
Boylece ucak da, hizla okyanus tabanini boylar
 
P

Paradoks

Hmms... süper bunları bilmeliyizz.. Her gerceklesen olayın mutlaka bir nedeni vardır.. (determinizm) :D
 
G

gundy

Kullanıcı
23 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bulgaristan
çok çok teşekkür ederim.
her zaman merak etmişidir  bu üçgen'de olanların bilimsel açıklaması nedir diye.


 
O

okyanusya

Kullanıcı
3 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
bu konu tam benlik , bayıldım..
coğrafik olaylara  ve doğa olaylarına bayılırım..
çok teşekkür ederim ...
 
R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
hmm..bunu duymuştum daha önce..ama çok ilginç bişey bu yaa... :Demeğine sağlık..teşekkürler simurg;)
 
B

blueapples

Kullanıcı
1 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
mersin
hımm...tuhaf..farklı...ilginç..bilgin için saol
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
merak ettiğim konulardan biriydi.
yalnız bişey merak ettim.belki bilen arkadaşlar vardır.neden bu doğalgaz sürekli aynı bölgede(Bermuda Şeytan Üçgeni)çıkıyor.Dünyanın dörtte üçü sularla kaplı olduğuna göre doğalgazın, okyanusların başka yerlerindede çıkması gerekmez mi?  ::)
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
öncelikle yazı için teşekkürler. :)

Yazıyı okuduğumda aklıma eskiden tv de bermude şeytan üçgeni ile ilgili çok fazla film olurdu ve merakla izlediğim günler geldi.O filmler beni çok heyecanlandırırdı.
Ve çok fazla haberde olurdu kaybolan uçak/gemiler hakkında :)
Oysaki durum bir başkaymış. :)
 
Y

yigitce

Kullanıcı
23 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
yigitce2007.spaces.live.com
ilginc ve güzel bir bilgi...
daha önceki aciklamalar yüksek magnetik alan olusumuyla ilgiliydi...deneyleride yapilmis ve gerceklesebildigi anlasilabilmisti...

tesekkürler...
 
Üst