BEN DE RİSK ALMAK İSTİYORUM !

  • Konbuyu başlatan GulsahToptas
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde GulsahToptas tarafından oluşturulan BEN DE RİSK ALMAK İSTİYORUM ! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,917 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı BEN DE RİSK ALMAK İSTİYORUM !
Konbuyu başlatan GulsahToptas
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan re-Member
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Soru: Kendimi her zaman güvende, sağlamda hissetmek istiyorum. Sanırım bu yüzden risk alamıyorum. Ben de risk almak istiyorum, ne yapmalıyım?

İnsan alıştığı yaşam koşullarını ve konfor alanını değiştirmek istemez. Var olan durum, kişinin beklenti ve isteklerine cevap veriyorsa kişi kendini mutlu hisseder. Yoksa bir süre sonra arayış başlar.

Hiçbir şey yapmadan sadece hayal ediyor ve şikâyet ediyorsanız bu, hem fiziksel hem ruhsal birçok sorun yaratabilir.

Kişiler sahip oldukları kaynakları kaybetme korkusu ile riske girmekten kaçınabilir. Bu da doğal bir duygudur. Korku birçok konuda engeldir.

Temel ihtiyacı doğru değerlendirerek karar verilmelidir.

-Ne istiyorum?

-Şu andaki durumum nedir?

-Nereye ulaşmak istiyorum?

Sorularını yanıtlamak doğru karara ulaştıracaktır.


Akılla risk almalı
Kişinin kendini iyi tanıması, ne istediğine karar vermesi, hedefleri doğrultusunda yaşamını planlamasıdır. Kişi yaşamında denge ve huzuru sağlayabilmelidir. Başkaları için değil, öncelikle kendisi için yaşamalıdır.

Soru: Peki, risk alıp başarısız olduğumda kendimi nasıl motive edeceğim?

İsteklere ve gelecek hedeflerine duyulan inancın gücü kişiyi yeterince motive etmektedir. Kişi proaktif düşünerek, yani etkin ve aktif düşünmeyi başararak, zamanı iyi kullanır, olayları olmadan önce değerlendirir ve yeni eylem planlarına geçer.

Burada en çok üzerinde durduğum şey, kişinin hedeflerini ve bu hedefler gerçekleştiğinde, neler elde edeceğini burnunun ucundan ayırmaması. Başarının altında yatan en büyük etken vazgeçmemektir. Evet, başarısızlıklardan yılmamak ve vazgeçmemek...

Vazgeçmemek için inanmalısınız, kendinizi adayabilmeniz için inanmalısınız ve kısaca; başarmak için inanmalısınız!

Ne istediğinizi bilin. Nelerin başarı veya başarısızlık olduğunu önceden belirleyin.

Hayalleriniz hedefleriniz, hedefleriniz gerçekleriniz olsun. Hayallerinizi koyun önünüze ve hedef çalışması yapın. Hedefleriniz için de güçlü bir eylem planı yapın.

Kişisel özelliklerinizi bilin. Zayıf yanlarınızı öğrenin ve güçlü yanlarınızı kullanarak, öne çıkartarak kararlarınızı verin.

Çaba harcamadan, çalışmadan var olanı sürdüremez, yeni bir şey var edemezsiniz.

Başarı için strateji geliştirin ve ısrar edin.

Sürekli neler yapacağınızı düşünün, neler yapamayacağınızı değil.

Deneyimlerinizi kullanın. Sürekli dikiz aynasına bakarak araba kullanamazsınız. Gelecek önümüzdedir ve henüz yaşanmamış şeyler içerir. Geçmişi tekrarlamak için değil örnek alarak aynı hataları tekrar tekrar yapmamak için düşünün.

Kendinizi geliştirin ve hazır hissettiğinizde yenilenerek, yeniden başlayın. Yeniden başlamazsanız gelişiminizi göremez ve başarıyı yaşayamazsınız.

Geçmişe bakıp kendinize “hiç hata yapmadım” diyorsanız, yeni şeyler deneyerek kendinizi yeteri kadar zorlamadınız demektir.

Cesur sorular sorun kendinize.

Engeller neler, deyin ve onları fark edin. Sonra tek tek kaldırın ortadan engelleri. Ve her seferinde kendinize ödül verin.

Kendinizi ve çevrenizi değerlendirip, tanımlayın, seçim yapın. Sadece kendinizi değil çevrenizi de düşünün. Önce kendinize saygı gösterin sonra çevrenizde ki seçtiğiniz kişilere. sorumluluk alın. Seçtiğiniz kişilerin sorumluğunu da alın. Size güç vermelerine izin verin.

Fırsatların kaçtığını düşünüyorsanız, gelişmiyorsunuz ve geleceği hayal edemiyorsunuz demektir. Baktığınız anda göremeseniz de, gelecekte daima yeni fırsatlar bulunmaktadır. Bugünkü düşünceleriniz onları harekete geçirecek ve alacağınız kararlar eylemi başlatacaktır.

Başarı, sürekli çabaların sonucudur. Bunu bir kez keşfettiğinizde cesaretinizi asla kaybetmez ve “Şimdi ne yapmalıyım” sorusunu sorar ve yeni adımları atarsınız.

Başarıya ulaşmak için AMAÇ, iyi bir PLAN ve yeterince NEDEN gerekmektedir.

Ne istiyorsanız bugün düşünün; bugün planlayın, bugün yapın.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; başarının sırrı inanmak, tutku ve azim. Bunlar hepimizde var, yok olduğunu düşünüyorsak, kendimize dönüp bir bakmamız ve içimizdeki gücü keşfetmemiz gerekiyor.

İnanmak: Bir şeyi doğru olarak benimsemek, birine, bir şeye inanmak, güvenmek, bir şeyin varlığını, doğruluğunu kabul etmek, sevecek, güvenecek ve bağlanacak en yüksek varlık olarak bilmek, iman etmek.

Tutku:Güçlü istek ve eğilimin yöneldiği amaç, irade ve yargıları aşan güçlü bir coşku, ihtiras.

Azim: Sözünden veya kararlarından dönmemek, bir işi sonuna değin sürdürmek, bir işteki engelleri yenme kararlılığı göstermek. Bir işteki engelleri yenme kararlılığı.

Gelecek yazımda kişisel Swot analizini nasıl kullanacağınızı da anlatacağım. Sorularınıza devam edin lütfen.

Yine çok sevdiğim bir şiir ile sözlerimi tamamlıyorum. Şairin ömrü yetmemiş ne yazık ki düşlerini gerçekleştirmeye ve zamansız gitmiş bu dünyadan.


Düş
Esen kuvvetli bir rüzgar olmak isterdim

Dünyadaki bütün pislikleri bir esişte yok etmek için

Hayat olmak isterdim

Zamansız ölümleri yok edebilmek için

En önemlisi cesaret olabilmek isterdim

Düşlerimi gerçekleştirebilmek için





Yazan : Yasemin SUNGUR
 
Z

zor_yilar

Kullanıcı
17 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
güzel paylaşım tşkler
 
S

sude19811981

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
çok güzeldi gülşahcım.inanmak ve vazgeçmemek... gerçekten çok doğru.teşekkürler :)
 
Y

yasinyarar

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
çok güzelldi teşekkürler paylaşım için
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Rica ederim arkadaşlar ne demek.
İnanmak üzerine hemen bir örnek vermek istiyorum.Bu gün " Kung fucu Panda" filmine gittim.Konusunda "ejderha savaşçısını arıyorlar. Panda Po da bütün savaşçıları tanıyor ve kapılar kapalı olduğu için,havai fişeklerle uçarak içeri giriyor ve ustaları tam savaşçıyı seçecekken Panda düşüyor parmağının hizasına. Ben değilim diyor ama başlıyor lar Pandayı eğitmeye.Her ne kadar o ben değilim desede eğitime devam.
En sonunda ustası diyor ki " neye inanırsan osun." :)

Ve inanarak öğrenmeye başladığında ,köyü kurtarıyor hemde en güçlü savaşçıdan,kimsenin yenemediği :)
 
R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
her anlamda motive edici bir yazı.. paylaşım için çok teşekkürler  ;)
 
Üst