‘Ben anne olamadım…’

• Konbuyu başlatan cantuuu
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık kategorisinde cantuuu tarafından oluşturulan ‘Ben anne olamadım…’ başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,822 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık
Konu Başlığı ‘Ben anne olamadım…’
Konbuyu başlatan cantuuu
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan cantuuu
C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Yıllarca anne olma hayaliyle yaşadı. ‘Zamanı geldi, artık anne olmalıyım’ dediği günlerde hem kanser olduğunu hem de artık anne olamayacağını öğrendi. Şimdi kadınlara, ‘Sağlıklıyken anne olma hakkınızı kullanın, hayatı ertelemeyin, anne olun’ diye sesleniyor.

O bir anne değil ama birçok kadın gibi anne olmak onun da en çok hayal ettiği şeylerden biri olmuş. ‘Bazen burnuma bebek kokusu geliyor’ diyen ve çocukları çok sevdiğini söyleyen Işık, hastalanmadan önce anne olma potansiyelini kullanmak için bazı şartların oluşmasını beklemiş, yani gerçekleştirebileceği zamanlarda annelik hayalini ertelemiş. O potansiyeli kullanmak istediği zaman ise önüne başka engeller çıkmış.

“EŞİMİN BABA OLMAYI İSTEMESİNİ BEKLEDİM”
“24 yaşında üniversiteden mezun oldum. Aynı yıl sevdiğim erkekle evlendim. Evliliğin ilk iki yılı anne olmayı istemedim. Çünkü hem yüksek lisans yapıyordum hem de annelik için yaşımın küçük olduğunu düşünüyordum. İki yıl böyle geçti, yüksek lisans bitti ve ben artık anne olmak istiyordum. Ancak eşim, ‘babalığa henüz hazır olmadığını’ söyleyerek çocuk sahibi olmak istemedi ve çocuk düşüncesine şiddetle karşı çıktı. Ben de eşimin kendisini babalığa hazır hissetmesi için beklemeye karar verdim. Çünkü iki kişinin hayatını etkileyecek bir kararın ortak alınması gerektiğini düşünüyordum, o yüzden sabırla bekledim. Ancak bu bekleyiş biraz uzun sürdü, kızgınlığımı ve hayal kırıklığımı katlayarak 10 yıl devam etti.

“KANSERLE YÜZLEŞTİĞİMDE KIRGINLIĞIM KATLANDI”

“ANNE OLMA HAKKIMI KAYBETTİM”

“BURNUMA BEBEK KOKUSU GELİYOR”

“ANNELİK HAKKINIZI İYİ KULLANIN, ANNE OLUN”

DOĞUM YAPMAK KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR
Bilimsel çalışmalar, 30 yaşından önce anne olan ve emziren kadınlarda meme, rahim ve yumurtalık kanserlerinde riskin azaldığını gösteriyor. Hiç doğurmamış ve emzirmemiş olmak, meme kanserinde riski artıran önemli faktörler arasında yer alıyor.​

Daha fazlası için ; http://www.ntvmsnbc.com/id/25210266/

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Anne olmanın sorumluluğu ağırdır .
Yararlı bir paylaşımdı teşekkürler Tuba.

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Evet çok yararlı bir paylaşımdı fakat crt nin uyarısınıda dip not olarak eklemek gerek. Anne olmak sadece dğurmak değildir :)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Teşekkür ederim birine bile faydamız olmuşsa ne mutlu bana :)