Bebeğin Gaz Sancısını Azaltmak İçin Yapılması Gerekenler

  • Konbuyu başlatan DeryaDer
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde 0 - 6 Yaş Grubu ve Eğitimi kategorisinde DeryaDer tarafından oluşturulan Bebeğin Gaz Sancısını Azaltmak İçin Yapılması Gerekenler başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,740 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı 0 - 6 Yaş Grubu ve Eğitimi
Konu Başlığı Bebeğin Gaz Sancısını Azaltmak İçin Yapılması Gerekenler
Konbuyu başlatan DeryaDer
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan DeryaDer
DeryaDer

DeryaDer

Derya Karacan
Moderatör
22 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
28
www.deryakaracan.com
Bebeklerin hemen hemen yarısında yaşamlarının ilk 5 ayı içinde gaz sancıları olur. Hatta bazı bebeklerde ilk 1yıl bu gaz sancıları devam eder. Özelikle ilk kez anne olanlar için bebeğin gaz sancılarıyla ilgilenme konusunda tecrübesizlik yaşanabilir.

Aşağıdaki öneriler özellikle ilk kez anne olanlara bebeğin gaz sancılarını hafifletme ve azaltma konusunda yardımı olacaktır.
1. Bebeğin gazını almak için sırtına yatıştırıcı ve rahatlatan sözlerle nazikçe ovma yapılır.

2. Bebek yere yatırılarak karın kısmına nazikçe masaj yapılır. Bebek yerde sırtüstü yatarken Her iki ayağından tutularak dizleri karın bölgesine gelecek kadar yukarı itilir. Birkaç saniye öylece tutulur ve sonra yavaşça eski haline getirilir. Bebeğin gazını almak için bu adım birkaç defa tekrarlanır.

3. Bebekler beslenme sırasında çok fazla hava yutabilirler. Bu yüzden bebeği uygun bir şekilde emzirmek ve bebeğin annesinin meme başını iyice kavramış olması gerekir. Eğer bebek biberonla besleniyorsa biberon memesinin uygun büyüklükte olması gerekir.

4. Emziren annenin kendisi için uyguladığı diyette de bebeklerde gaz sancısına neden olabilir. Yetişkin insanlarda gaza neden olan besinler, emzirme yoluyla bebeklerde de gaza neden olur. Fasulyegiller, brokoli, soğan ve diğer gaza neden olan besinlerden kaçınmakta fayda vardır. Bu besinlerden kaçınmak bebekte gazı azaltabilir veya yok edebilir.

5. Bebekte gaza neden olan besin alerjisi veya intoleransı hakkında hekimle de görüşülmelidir. Hekim soya tabanlı bir formül veya laktoz içermeyen bir besin alternatifi önerebilir.

6. Eğer bebeğin gaz sancısını gidermek için tüm bunlar işe yaramaz ise bir otc ürün işe yarayabilir. Bu ürün bebeğe direkt verilebileceği gibi biberonuna da damlatılarak verilebilir. Yine hekimden önerebileceği bir otc ürün olup olmadığı da sorulabilir
 
Üst