Başladığınız her kitabı bitirmeyin...kitaplar üzerine küçük bir sohbet ne drsnz

• Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde En Son Okuduğum Kitap kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Başladığınız her kitabı bitirmeyin...kitaplar üzerine küçük bir sohbet ne drsnz başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 12,656 kez görüntülenmiş, 34 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı En Son Okuduğum Kitap
Konu Başlığı Başladığınız her kitabı bitirmeyin...kitaplar üzerine küçük bir sohbet ne drsnz
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan mavili
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Hiç bir zaman kitapçıdan tek bir kitapla çıkmam.
Farklı konularda yazılmış, farklı kültürlerin kitaplarını toparlarım.
Ve kitaplarıda ruh halime göre okurum.
Genellikle roman türü kitapları okumaya sondan başlarım, sonunu bilince kitabın başında gelişen olayları daha iyi yorumlayabileceğime inanırım. Alışkanlık işte... :)
Bazı kitapların okunma süresi ömür boyudur, bazıları 1 saat.
Yazarın emeğine hep saygım vardır ancak okurun "okuma" emeğini hiçe sayma saygısızlığı gösteren yazarlarıda çok acımasızca eleştiririm.
En basit aşk romanının bile bir felsefesi olmalı diye düşünürüm.

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
kesinlikle doğru bi konuya değinilmiş başlanılan her kitap bencede bitirilmemeli örneğin ben da vincinin şifresi adlı kitabı 5. sınıftayken babamın kitaplığından çalmıştım ::) baktım aklımı karıştırıcak birazda babamın korkusuyla kitabı bıraktım tabi bi sonraki sene dayanamayıp okudum ama sanırım o zaman okusaydım benim için yararından çok zararı olucaktı biliyorum haylaz bi okuyucuyum şu anda yaşıtlarımın ismini bile bilmedikleri romanları okuyorum ama okumak hastalık oldu bırakamıyorum gerçi artık 8. sınıftayım felsefik romanlarıda yorumlayabiliyorum ama ağır olan romanların -ben bırakamasam bile- kafa karıştıracaksa bırakılmassına  inanıyorum
ne konuştum yaa kusura bakmayın sıkılmışım anlaşılan

S

serhatt

Kullanıcı
2 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
İçimdeki merak kitap kötü olsada bitirmeme engel olamıyor.Bölmek işime gelmiyor anlayacağınız

Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Çocukken başladığım kitabı bitireyim diye sanırım beni kandırıp eğer başladığın kitapları yarım bırakırsan aptallık yapıyor demişlerdi. Uzun bir süre sırf aptal olmayayım diye başladığım bir kitapdan sıkılsam bile sırf okumuş olmak için zorla okurdu Şimdi ise zamanımı beni sıkan bir kitapla geçirmek yerine okumamayı tercih ederim asıl sıkıldığın bir kitabı kendini okumaya zorlamak aptallık bence sıkıldığın bir kitap sana ne verebilirki sonuçta.

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Hiç bir zaman sevmediğim demeyeyim de bana uymayan kitabı okuyamadım. Doğrusu da bu bence..

E

efsane_18

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Giresun
Aneee bılmeden ılk defa bısı dogru yapmısım  :D Bende bazı kıtapları bı solukta okudum. Bazılarını testlerını cözerım bazılarınıda sayfa sayfa atlayarak okuyorum. Tabi bu kitaplar kişisel veya roman tarzı olmayan kitaplar bır romanı yarıda bırakmak pek akıl ısı degıl sankı ;)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
serhatt' Alıntı:
İçimdeki merak kitap kötü olsada bitirmeme engel olamıyor.Bölmek işime gelmiyor anlayacağınız
Hayatımda başladıgım tek bir kitabı bile bırakmadım,aynı merak bendede var  ::)
Bir tane kitabı son 55 sayfa kala bıraktım ama onunda sonunu okuyarak okudum sayarak bırakdım.. ;Dişkence gibiydi..Kitabın isminin hakkını ne zaman verecek diye nerde ise sonuna kadar bu işkenceye katlanmak zorunda kalacakdım,son anda sonuncu sayfasını okuyup bitirmeyi akıl edince kurtuldum  ;D

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
vega' Alıntı:
kesinlikle doğru bi konuya değinilmiş başlanılan her kitap bencede bitirilmemeli örneğin ben da vincinin şifresi adlı kitabı 5. sınıftayken babamın kitaplığından çalmıştım ::) baktım aklımı karıştırıcak birazda babamın korkusuyla kitabı bıraktım tabi bi sonraki sene dayanamayıp okudum ama sanırım o zaman okusaydım benim için yararından çok zararı olucaktı biliyorum haylaz bi okuyucuyum şu anda yaşıtlarımın ismini bile bilmedikleri romanları okuyorum ama okumak hastalık oldu bırakamıyorum gerçi artık 8. sınıftayım felsefik romanlarıda yorumlayabiliyorum ama ağır olan romanların -ben bırakamasam bile- kafa karıştıracaksa bırakılmassına  inanıyorum
Kusura bakmak ne kelime seni çok iyi anladıgımı bilmelisin...
Her kitap okunabilir ama her yaşda okunmamalıdır,özellikle yaş dönemine geçişlerine ve beyin gelişimine göre kitaplar tavsiye edilmeli gençlere..yoksa kitap okumayı sevmeyen gençler görebilmemiz çok dogal diye düşünüyorum...
8. sınıfa gittigini söylüyorsun ve felsefe içeren roman artı klasik okudugunu belirtiyorsun...
Eger yeterince o seviyeye geldigini düşünüyor isen nei okuyup neyi okumaman gerektigine sen karar verebilirsin...
Kendimden örnek vereyim,ortanca kızımda 8. sınıfa gidiyor ve diger kardeşlerinin tersi okumayı sevmiyor,eger okuyacak ise kendi şeçmek istiyor kesinlikle bu bir klasik yada felsefe olmamak kaydıyla,daha çok tarih kitapalrı ve kişisel gelişim kitapalrını seviyor...O yüzden ben hiç zorlamadan az olan kitap sevgisinide elinden almak istemedigimden sevdigi tarz kitaplar alır okuması için teşvik ederim...Şimdi tut bir dünya klasigi ver ne anlayacak o kitapdan ve o kitabı zorla okudugu içinde ilerde klasiklere dair hiç hoş olmayan görüşleri olacak...

Bir kızım daha var en küçk olan,oda yaşından büyük kitaplar,klasikler,romanlar okumak istiyor..Kaldım iki arada :) Okuyabilecek kapasitede ama ileriye yönelik anlama konusunda eksikleri olacagından onada okuyacagı kitaplar şeçmesini söylüyorum...
Tuturdu Ayşe KULİN'in "Bir varmış,bir yokmuş" adlı romanı okuyacagım diye...O kadar ısrarıma ragmen ikna edmedim ne olsa bırakacak o zaman görüşecegim diye bekleme moduna geçtim :) çok beklememe de gerek kalmadan,yazıların küçük oldugu ve yavaşlatıp zorlandığı için bırakmayı talep ettiginde benden baya bir nasihat dinlemek zorunda kaldı  ;D

Burdan ne anladık,okumak için zorlanıyorsanız bırakın okumakdan keyif alacagınız kitaplar şeçin...Yoksa nasihapları sonuna kadar dinlemek zorunda kalırsınız ;D

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
Su Perisi' Alıntı:
vega' Alıntı:
Kusura bakmak ne kelime seni çok iyi anladıgımı bilmelisin...
Her kitap okunabilir ama her yaşda okunmamalıdır,özellikle yaş dönemine geçişlerine ve beyin gelişimine göre kitaplar tavsiye edilmeli gençlere..yoksa kitap okumayı sevmeyen gençler görebilmemiz çok dogal diye düşünüyorum...
8. sınıfa gittigini söylüyorsun ve felsefe içeren roman artı klasik okudugunu belirtiyorsun...
Eger yeterince o seviyeye geldigini düşünüyor isen nei okuyup neyi okumaman gerektigine sen karar verebilirsin...
Kendimden örnek vereyim,ortanca kızımda 8. sınıfa gidiyor ve diger kardeşlerinin tersi okumayı sevmiyor,eger okuyacak ise kendi şeçmek istiyor kesinlikle bu bir klasik yada felsefe olmamak kaydıyla,daha çok tarih kitapalrı ve kişisel gelişim kitapalrını seviyor...O yüzden ben hiç zorlamadan az olan kitap sevgisinide elinden almak istemedigimden sevdigi tarz kitaplar alır okuması için teşvik ederim...Şimdi tut bir dünya klasigi ver ne anlayacak o kitapdan ve o kitabı zorla okudugu içinde ilerde klasiklere dair hiç hoş olmayan görüşleri olacak...

Bir kızım daha var en küçk olan,oda yaşından büyük kitaplar,klasikler,romanlar okumak istiyor..Kaldım iki arada :) Okuyabilecek kapasitede ama ileriye yönelik anlama konusunda eksikleri olacagından onada okuyacagı kitaplar şeçmesini söylüyorum...
Tuturdu Ayşe KULİN'in "Bir varmış,bir yokmuş" adlı romanı okuyacagım diye...O kadar ısrarıma ragmen ikna edmedim ne olsa bırakacak o zaman görüşecegim diye bekleme moduna geçtim :) çok beklememe de gerek kalmadan,yazıların küçük oldugu ve yavaşlatıp zorlandığı için bırakmayı talep ettiginde benden baya bir nasihat dinlemek zorunda kaldı  ;D

Burdan ne anladık,okumak için zorlanıyorsanız bırakın okumakdan keyif alacagınız kitaplar şeçin...Yoksa nasihapları sonuna kadar dinlemek zorunda kalırsınız ;D
beni anlayan birilerinin olması çok güzel.kesinlikle katılıyorum size,insan zevk alacağı ve kendi seviyesine uygun göreceği kitaplari okumalı bence önceden bende biraz fazla nasihat dinledim bu konuda  ;D

D

Düş

Kullanıcı
22 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
www.kardelen.in
Bu söze francis bacon"un dedigi gibi : bazı kitaplar tadına bakmak içindir,bazıları yutmak,çok azıda çigneyip hazmetmek içindir
kesinlikle katılmıyorum bu francis bacon un kendi görüşüdür sizin beğenmediğiniz bir kitabı bir başkası bir solukta okuyabilir
yani kavram görecelidir ancak okunmaması gereken diye(bunu tadına bakmak iki üç sayfa okuyup kapatmak diye de değiştirebiliriz) bir kitap olduğunu asla düşünmüyorum. Sonuç olarak her kitaptan anlam çıkartılabilir her kitapta bir şeyler bulabiliriz.

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bende aldığım her kitabı bitirmeye çalışırım,çok nadir de olsa yarım bıraktıklarım oluyor,vicdan azabı duyuyorum ama elimde günlerce sürünmesindense başka kitap okurum daha iyi,insanın zevk alarak kitabı okuması başka bir de zorla bitirmek için okuması başka,ben insanlara şu kitabı da okudum demek için okumuyorum ki zorla bitirmeye çalışayayım

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Düş' Alıntı:
Bu söze francis bacon"un dedigi gibi : bazı kitaplar tadına bakmak içindir,bazıları yutmak,çok azıda çigneyip hazmetmek içindir
kesinlikle katılmıyorum bu francis bacon un kendi görüşüdür sizin beğenmediğiniz bir kitabı bir başkası bir solukta okuyabilir
yani kavram görecelidir ancak okunmaması gereken diye(bunu tadına bakmak iki üç sayfa okuyup kapatmak diye de değiştirebiliriz) bir kitap olduğunu asla düşünmüyorum. Sonuç olarak her kitaptan anlam çıkartılabilir her kitapta bir şeyler bulabiliriz.
Francis bacon"un bu sözünü bende duymuştum ama duymadan da bu görüşü savunurum...
Eklemede yapmak istiyorum,bazı kitaplar damakda tad bırakırken bazılarını çerez niyetine tüketiyoruz :)
Bazılarının hazmı zordur,bir kaç defa tekrar çignemek gerekir:)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ebruliyn' Alıntı:
Bende aldığım her kitabı bitirmeye çalışırım,çok nadir de olsa yarım bıraktıklarım oluyor,vicdan azabı duyuyorum ama elimde günlerce sürünmesindense başka kitap okurum daha iyi,insanın zevk alarak kitabı okuması başka bir de zorla bitirmek için okuması başka,ben insanlara şu kitabı da okudum demek için okumuyorum ki zorla bitirmeye çalışayayım
Demek sende bendensin,vicdan azabı çekenlerden :)
Bir tane kitabı yarım bıraktım,onuda sonuna gelmeye çok az bir sayfa kala,ve son sayfasını okuyarak birleştirdim ve kitaplıgımda yerini almasına izin veremezdim,kütüphaneye hediye ettim :)
Ne yapayım,onu gördükçe sıkılarak okudugum aklıma gelecek daha çok sıkılacakdım...
Okumak için elbet okunmaz,insan hoşuna giden kitapları,bir şeyler öğrenebilecegi öğrenirken tad alacagı kitaplar şeçmeli okumalı...
Şu an elimde bir kitap okuyorum..Kötü bir huyum var başka bir okuyan kitap hakkında olumsuz bir görüş sundu ise okumama etki ediyor..Sevdigim bir yazar oldugu halde etkilendim işte..Sonuçda bir kitabı başarılı oldu diye diger kitaplarıda aynı başarıyı gösterecek degil elbet ama ben begendigim bir yazar ise bütün kitaplarını okumak isterim..
Bir bitseydi sıkılmamak için kendimi çok sıkıyorum  :)

S

siesta78

Kullanıcı
2 Ağu 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
orhan pamuk benim adım kırmızıyı kendimi çok zorlamama rağmen bitiremedim.bitirmeyi çok istedim ama olmadı.çok sıkıldım okurken

M

mavili

Kullanıcı
29 Tem 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Yarım kitabım  5 6 tane var sırayla okuyorum ruh halime göre yani