başka yalan söyle

  • Konbuyu başlatan fıstık
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde fıstık tarafından oluşturulan başka yalan söyle başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6,628 kez görüntülenmiş, 16 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı başka yalan söyle
Konbuyu başlatan fıstık
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan mestik
F

fıstık

        BAŞKA YALAN SÖYLE



          Ders çalışmak zor mu? Bu soruya hep birlikte Evet, dediğinizi duyar gibiyim; ama ben size katılmıyorum. Ders çalışmanın neden zor olduğunu hiç kendinize sordunuz mu? ‘Anlamıyorum ki’ demeyin. Siz lise seviyesine gelmişseniz bir konudan hiçbir şey anlamamanızın imkânsız olduğuna dair Kutsal Kitap üzerine yemin etmeye hazırım. İnsanız  elbette anlamadıklarımız olacak  ama hiçbir şey anlamamamız imkânsız. Anlamıyorum diyerek ders çalışmayı sevmiyorsanız bence pembe bir yalan söylüyorsunuz. Kim bilir belki de anlamadım derken için için gülüyorsunuzdur.

         Neden anlamadığınızı bana sizden biri  fısıldadı. Daha doğrusu o fısıldamadan da ben tahmin etmiştim. O fısıldayınca da tahminlerimde yanılmadığımı görmek beni rahatlattı. Neden anlamıyormuşuz söyle bakalım demeye başladınız bile değil mi? İnsan, cevabını kendinden başka kimsenin bilemeyeceği soruları, başkalarına sormaktan çok keyif aldıklarını biliyorum.

            Ders çalışmıyor ya da çalışsanız da  hiçbir şey anlamıyorsanız ve ergenlik çağında biriyseniz  aklıma bir sebep geliyor. Tabii bu aklıma gelen hasta değilseniz ya da bir probleminiz yoksa…

          Hiçbir sorununuz yok ve hasta da değilseniz. Tüm bunlara rağmen bir konudan hiçbir şey anlamıyorsanız öyle tahmin ediyorum ki birileri size biraz konuşabilir miyiz dedikten sonra ‘Seni seviyorum’ demiştir. Evet, annem her gün söyler demeyin. Bunu diyenin anneniz olmadığını siz de biliyorsunuz. Bakın siz de gülmeye başladınız. Ben öyle kolay kolay kutsal kitaba yemin edecek biri değilim.

        Tamam, hocam ama ne yapabilirim ki diyorsunuz? İlk zihnime gelen cümleyi söyleyeyim. Biri size biraz konuşabilir miyiz deyip baş başa kalınca da sizinle arkadaş olabilir miyiz çünkü seni deliler gibi seviyorum dediğini varsayalım. Siz ya sinirden ya da beklediğiniz tekliften dolayı başlayacaksınız heyecanlanmaya ama… Şey diyeceksiniz yani diyeceksiziniz hâsılı daha sonra ben ona ne söyledim diye kendi kendinize sormaya başlayacaksınız. Panik yok rahat olun ve altta verilen paragraftaki gibi devam edin…

        Aaa… biz zaten arkadaş değil miyiz? Bu beklenmeyen cümle  size güç kazandıracak ve arkasından konuşmasına fırsat vermeden devam edin. Bakın. Bana benim de sizin de ne anlama geldiğini bilmediğim cümleler kullanmayın. Siz de söylediniz akıllılar gibi değil deliler gibi sevdiğinizi. Biri beni sevecekse deliler gibi değil akıllıca sevmesini isterdim. Bu aşamada karşınızdaki sizden uzaklaşmak isteyecektir; çünkü beklemediği durum karşısında afallamıştır. Siz devam edin ona size ne söyleyebileceğini şu şekilde ifade edin ‘Bana sen dünyanın en güzel kızısın ya da dünyanın en yakışıklısısınız’ bu cümleye ikimiz de inanmayız. Biliyorum ki ben dünyanın en güzel kızı değilim siz de dünyanın en yakışıklısı   hem ben inan daha dünya turuna da çıkmadım  deyip karşınızdakini rahatlatın.

        Daha sonra bilge bir kişi gibi konuşmaya çalışın. Evet, ben de bir gün birini seveceğim ama bu sevgi kıyıda köşede olamayacak. Hem ben karşımdakine seveceğimi söylerken SMS  ile değil dilimle ifade etmek isterim .Bakın …….  Sizle bundan sonra babamın yanında da konuşabilirim siz de bana günaydın ……. Ya da iyi akşamlar diyebilirsiniz. Ben de size inanç ve değerlerim çerçevesinde en içten duygularımla karşılık veririm.

         Bana bu karşılaşmamız çok şeyler öğretti. Bu karşılaşma umarım sizin içinde de faydalı olmuştur. Haa  size bende sizi seviyorum diyecek olsaydım  ders çalışmama bile engel olacaktınız engel olmak istemeseniz de.

         İzninizle ders çalışmam gerekiyor. Artık ders çalışmama hiçbir engel kalmadı. Öğrenmenin zevkini çıkaracağım.

         Karşısındaki çekingen bir ifadeyle şey der  ‘siz ders çalışmayı gerçekten seviyorsunuz ;  inanıyorum ki benim sizi sevdiğime inandığımdan daha çok siz öğrenmeyi seviyorsunuz.’

          Teşekkürler…. Kendinize iyi bakın





    Ercan HARMANCI

    Bilgi Aktivasyon Uzmanı       
 
B

berrak

Kullanıcı
28 Tem 2007
En iyi cevaplar
0
0
pembe...
siz ders çalışmayı gerçekten seviyorsunuz ;  inanıyorum ki benim sizi sevdiğime inandığımdan daha çok siz öğrenmeyi seviyorsunuz.’ ??? ???

çok hoştu teşekkürler ::) ::)
 
S

serhatt

Kullanıcı
2 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Güzeldi..Tskkrler :)
 
F

feridis

Kullanıcı
7 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
çok güzeldi..teşekkürler ;)
 
B

busra_53

Kullanıcı
1 Tem 2007
En iyi cevaplar
0
0
teşekkürler çok beğendim :)
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
başka yalan söyle ?
Başlık çok eğitici  ::) yalanıda süslemek lazım tabi. Ercan bey soy adı gibi harmanlamış.
Dünde bir barutcugil yazısı okumuştum, ancak bu denli uyardı valla.
Neyse..Hiç yalan söylemeyin diyeyim ben, hele hele yenilikçi yalanlarınız hiç olmasın.
Başka doğrular söyleyin diye bir başlık açıcam.
Her yeni dogru her yeni yalandan iyidir  :)
 
I

ibrahimgemlik

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
yaa sonra çalısırz dersi kız gitti yuhbe :-\ .

Valla bol bol laf salatası  lise çagındakı aşkla 25 yasındakı ask bır olurmu illa 5 alıpmı geccen 3 ile gec hem kızıda kacırmamıs olursun Ercan Bey.
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Valla bol bol laf salatası  lise çagındakı aşkla 25 yasındakı ask bır olurmu illa 5 alıpmı geccen 3 ile gec hem kızıda kacırmamıs olursun Ercan Bey.
:)
Şaka yaptığınızı düşünüyorum, zira hayatınızı/geleceğinizi bu kadar düşünmüyor olmadığınızı umuyorum.
 
I

ibrahimgemlik

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
:) 

Elbetteki bazı seyler gelıp gecıcıdır işin ciddiyetine göredir ama ben biraz galiba hayatla dalga geçmeyi seviyorum ve bunun olumsuz sonuclarına yasıyorum ama yinede vazgeçemiyorum  :-\
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili İ.Gemlik:)
Tamam hayatı çok fazla ciddiyete almayı bende pek anlamlı bulmuyorum ama ..
Fazla dalyaya almak ise insanın boğulup yok olmasına neden olabilirki..
(Belki hatırlıyorsundur bir şiir köşesinde de beni dalgaya almıştın)
Umarım bu olumsuz gönünü kırarsın..
Konu başlığı (Başka Yalan Söyle) tamamen yanlış diye düşünüyorum.
Yalan yalandır pembesi -mavisi olmaz ..
Birde özelikle belirtmek isterimki kişi doğru söylediğine inadıyorsa
Kutsal Kitap üzerine vb. şeyler üzerine yemin etmesine falan gerek yoktur..(bu tarz konuşmaları çok anlamsız buluyorum)
Daima doğrularda  buluşmak dileğiyle..
 
I

ibrahimgemlik

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Elbetteki yalan ıyı degıl mavısı ,kırmızı, sarısı olmaz ama bazan belkıde beyaz yalanlar gereklidir.

Benım yalanlarda bie sorunum yok cunku hep kendıme yalan soyluyorum cezasını ben cekıyorum.

Allaha sukur bogulmama izin vermıyecek,saglam arkadaslarlarım var gerci onları ben boğmazsam bu belkıde bendekı genclıgın verdığı heyecandır.Hayatı uc noktada yasmayı sevıyorum kısılık gıbı birsey sanırım.Ama kalpsizde degilim .

(Belki hatırlıyorsundur bir şiir köşesinde de beni dalgaya almıştın) özürdilerim ama dalgaya almak biraz abes olmus be .Sadece kendı fıkırlerımı savundum desem olur mu?
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili Gemlik : )hep doğrularını savunman dileğiyle diyorum.. 
Neyse sana başarılar..
 
Üst