Codex
Özgür Şahin
Site Kurucusu
Her anababa çocuğunun başarılı olmasını ister. Şimdi takma adıyla Kemal Bey dediğim baba da 17 yaşındaki kızının başarılı olması için dersine çok çalışarak üniversite giriş sınavlarında başarılı olmasını istiyordu. “Biz memur adamız; varımızı yoğumuzu senin için dershaneye veriyoruz; aklını başına al çalış. Üniversiteye giremezsen gözüme gözükme” dedi.
Baba bu sözleri Nisan 2004’te söylemişti.
Mayıs 2004’te kızın gittiği dershaneye bir konuşmacı geldi ve “Öyle bir sistem içindesiniz ki, daha baştan, sınava giren her 10 öğrenciden 8’i başarısız olmaya mahkûm edilmiştir. Elinizden gelenin en iyisini yapmaya gayret etmeniz gerekir,” dedi.
2004 Mayıs’ının o günü kız intihar etti.
Bu baba uzun süre herkesi, okulu, dershaneyi, konuşmacıyı, eğitim sistemini suçladı, ama kendine düşen sorumluluğu göremedi.
Kemal Bey’in durumunda çok anababa var toplumumuzda. Ve bu anababaların bu zor sınav döneminde çocuklarına daha bilinçli anababalık yapmaları gerekir.
Sorumluluk duygusu insanda bilgi arayışına götürür. “Başarıya Götüren Aile: Sınav Döneminde Anababalık” kitabı, böyle bir sorumluluk duyan anababalar için yazıldı.
Kitap arka kapağında kendini şöyle tanıtır:
Bu kitap, çocuğunun başarılı olması için, “Çok çalış oğlum/kızım,” demenin ya da tüm maddi olanaklarını seferber etmenin ötesinde bir şeyler yapmak isteyen anababalara yol göstermek amacıyla yazıldı.
Her anababa, okul başarısı için çocuğuna yardımcı olmak ister. Ama öğrenme sürecinin bilimsel temellerini kavramadan atılacak her adım, iyi niyetli de olsa, çocuğu engelleyebilir.
Başarıya Götüren Aile, sınav döneminde çocuklarına destek olmak için doğru ve etkili yöntemler arayan tüm anababalara kılavuzluk edecek.