Başarıya bir adım daha…

• Konbuyu başlatan ummuhan1977
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim, Neyi, Nasıl Başardı? kategorisinde ummuhan1977 tarafından oluşturulan Başarıya bir adım daha… başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,727 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim, Neyi, Nasıl Başardı?
Konu Başlığı Başarıya bir adım daha…
Konbuyu başlatan ummuhan1977
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ummuhan1977
U

ummuhan1977

Kullanıcı
26 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Muğla
Bir şeyler planlayıp bir şeylerin üstesinden gelmek istiyor musunuz veyahut elinizdeki imkanların tükendiğini düşünüyor musunuz.ben bir rehber öğretmenim. Ülkemin gerçekleriyle yaşıyorum ve herkes gibi başarılı olmak istiyorum. Yol uzun ve zor ve tek yolu hedeflerimin peşinden koşup başarıya ulaşmak.ben ve öğrencilerimle beraber. Başarmak…

Hedeflerim var.süzdüm hepsini..nasıl bir hedeflerim var. Amacım ne. İdealim ne… mesele mutluk olmak mı yoksa başarmak mı… şimdilerde kariyerin önemi vurgulanıyor. İlköğretim ikinci kademeyi bir üst kurumlara hazırlamak yani doğru seçim yapmalarını sağlamak yani hayatı boşa geçirmemek…

Bu şeyden geçiyor şeyden… kendini tanımaktan ve ne istediğini bilmekten geçiyor… doğru seçimler… neye göre ve nasıl?

Klasik cümleler araştırmalar vesaire… ama içimden gelen ses şunu diyor.başarmak mı istiyorsun. Hedefi tam ortadan vurmak mı istiyorsun.ne istiyorsun. Ötelerde bir ses bana her şeyin yolunda gitmesi gerekmez mi diyor.yani sağlıklı bir aile sağlıklı toplum ve sağlıklı kararlar… başarmak sadece başarmak.ama hayal ürünü olmayan temeli sağlam olan başarılar. Sen dostum arkadaşım ve her ne isen.belki de öğrencim… özünü ve çevreni iyi tanı. Tanımakta zorlanıyor musun. Sana bir tercih. Okullarda rehber öğretmenin var değil mi. Ama diyeceksin ki onlar ne derecede eğitilmiş… belki onlar da belli arayışlardan geçiyor.bir takım sorunlar ve sıkıntılar işte ne bileyim. Ama dostum.sen ve sen… arayışını kendinden başlamalısın. Sen ne istiyorsan sana sunulacaklar bunlardır. Seçimini neye göre yaptın sen. Yanlış tercih yapmamak adına söylüyorum bunları.belki de serviste oturup masa başında yazıyorum bütün bunları. Gördüm ve görüyorum. Hepsi tek yoldan geçiyor.aslolan sensin… başarıya bir adım daha…

Ümmühan yaşar
Rehber öğretmen psikolojik danışman