Basarının rotasıı

• Konbuyu başlatan Paradoks
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde Paradoks tarafından oluşturulan Basarının rotasıı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 8,753 kez görüntülenmiş, 36 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Basarının rotasıı
Konbuyu başlatan Paradoks
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan korsan
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Başarı konusunda haklsın Nİhat.Hep başarılı olsak o zaman fazla bir amacım olmazdı yaşamımızda...
Ben başarıyı bebeklerin yürümeyi yeni öğrendiği döneme benzetirim.Bebekler bile yürümeyi düşe kalka öğreniler; benim için başarı da bu şekilde.Bazen su gibi güzel bir akış içinde hayatım bazende inişli çıkışlı
...

Ö

ölüdeniz

GulsahToptas' Alıntı:
Başarı konusunda haklsın Nİhat.Hep başarılı olsak o zaman fazla bir amacım olmazdı yaşamımızda...
Ben başarıyı bebeklerin yürümeyi yeni öğrendiği döneme benzetirim.Bebekler bile yürümeyi düşe kalka öğreniler; benim için başarı da bu şekilde.Bazen su gibi güzel bir akış içinde hayatım bazende inişli çıkışlı
...
Sizinle aynı fikirdeyim başarıya vrdiğiniz örneği geçen gün başka bir forumda bende vermiştim.
aynaya baktığımda bu örneği görüyorum.TEŞEKKÜRLER

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
1. Herşey bir neden ve amaç için vardır                                  ( Herşeyin değil
2. Başarısızlık diye bir şey yoktur, sadece sonuçlar vardır           ( Başarısızlık vardır siz sonuç dersiniz ben aynen söylerim
3. Ne olursa olsun sorumluluğu üstlenmekten kaçınmayın            ( Bu doğru
4. Birşeyi kullanabilmeniz için onu anlamış olmanız gerekmez        ( Bu baştan sona yanlış
5. En büyük kaynağımız insanlardır                                         ( Bu tartışılabilir
6. Çalışmak bir oyundur                                                       ( Değildir
7. Sorumluluk almadan gerçek başarı gerçekleşmez                   ( Aynen öyledir.

E

erdal_ergen

Kullanıcı
16 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
mersin

Başarı deyince Aklıma binlerce mücadeleci kelime ve birçok mücadele edilmesi gereken alan akla geliyor,ama unutlan birşeyler var sanki;

O da kişinin başarılı olabilmesi için gerekli donanımlar.

Yani başarılı olabilmek için gerekli donanımlara sahipmiyiz.

Örneğin hayatta neyi başarmak istiyoruz (hedefler)

Bunu başarmak için Gerekli donanımlara sahipmiyiz.(Bilgi)

Bunu başarmak için ne gibi plan(lar) yapıyoruz.

Ne zaman yapmak istiyoruz(Eylem)

Bir söz var hani ;

Olmak istediğiniz yere, yerinizde durarak ulaşamazsınız diye!

Sanıyorum sorun burada Herkes aynı şeyi düşünüyor,ama elde etmek için kimse kılını kımıldatamıyor.

Herkes zengin olmak ister ama kimse çaba göstermes,herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez
sözleri bu eylemsizlikler için söylenmiş sözler değilmidir.

Arkadaki gemileri yakmadan sanıyorum Başarıya ulaşmamız mümkün değil gibi görünüyor.

Bu konudaki en güzel sözlerden birini de Mümin sekman hatırlatıyor;

BAŞKASINA SADAKATİN, KENDİ BAŞARI KAPASİTENE İHANETİN OLMAYA BAŞLADIYSA GİTME ZAMANI GELMİŞ DEMEKTİR!

Çok anlamlı bir söz Beyin pistonlarımızı daha hızlı çalıştırmamızı ve bir an önce harekete geçmemizi söylüyor.

Amaç koşmaksa ve bir sıralamaya girmekse (kaçıncı olacağımıza kendimizin karar vereceğini varsayarsak)
finish çizgisine kadar yılmadan koşmalı insan.

"Bir de hayalleri olmalı insanın",ama güzel hayalleri kürtaj eden bir çok kişi(ler) insanın kendi çevresinden ve onları
seven iyi niyetli insanlardan olmuştur."Cehennemin taşları iyi niyet taşlarıyla döşelidir."

"Boşuna deneme,sen yapamazsın" öykülerini anlatmışlar yıllarca...hatta,deneyen birçok başarısız örnekler ve göstererek  bu insanları başarı
yolundan çevirmişlerdir.

Dilerim hepimiz hayal ettiğimiz hedeflerimize iyi bir donanımla planlı bir şekilde sahip olur ve başarıyı yakalarız.

O kadar inat edelim ve çalışalım ki başarıyı yakalamak için,artık bir daha bize çelme takmaktan bıksın bu başarısızlık

Baş olmak için arı gibi çalışmak gerekir.Başarısızlık için hiçbir plan yapmaya gerek yoktur.

S

seca

Kullanıcı
1 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
0
mersin
ben bunu mümin sekmanın her şey seninle başlar adlı kitabından okumuştum...

gerçekten çok doğru ve harika bir yazı

emeğine sağlık gülşah :)

E

erdal_ergen

Kullanıcı
16 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
mersin
Gülşah hanım teşekkür ederim.Harika bir şekilde açıklamışsınız.

Ben de çok koyu bir abraham lincoln hayranıyım.

Frank bettger'in harika bir kitabı var ve abraham lincoln ile ilgili çok geniş bir konuya yer vermiş.

ayrıca benjamin franklin tabiki

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Duygularınızı kontrol etmeyi öğrenin
Şu konu beni öyle zorluyoruki!! Hiç politik değilim, sinirlenince direk gösteriyorum veya her neyse içimde yaşadığım ne varsa anında belli ediyorum tavrımı.. Çok kötü birşey bu! Haklıyken haksız konuma düşüyor insan.

Teşekkürler Gülşah paylaşımın için, dikkate almak lazım bunları.

Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Konular aynı olduğundan birleştirilmiştir.

M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
genelde başarılı bir insanım farkındayım ama başarısız olduğım bir saha var ki bunu hazmetmek kolay olmuyor.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Bu zamanda başarı için riya şart.
Keza,fazlaca bir yüze ihtiyaç lazım 2 yüzde yetmiyor,mükemmele yakın yalan söyleyeceksin,her fırsatta insan eziceksin,insanlar senin için sadece üzerine basılıcak bir basamak olucak.
Bunları başardınmı zaten arkasından başarı geliyor.Malum yaşıyoruz görüyoruz tesadüf ediyoruz.
Bana göre yanlış ama zamana göre dogru olan bu vesselam,geçmiş olsun insanlığa.

M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Nedir başarı Korsan?
Öne geçmek alkışlanmak makam ve mevki sahibi olmak mı?
Yeter mi ruhunu doyurmaya, mutlu olmaya bunlar?
Vicdanınla yüzleştiğinde başarı mıdır ki bu?

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
manas' Alıntı:
Nedir başarı Korsan?
Öne geçmek alkışlanmak makam ve mevki sahibi olmak mı?
Yeter mi ruhunu doyurmaya, mutlu olmaya bunlar?
Vicdanınla yüzleştiğinde başarı mıdır ki bu?
''İnsan'' olabilmek başarı. Gerisi teferruat.
Ben yukarıda bana göre insan olmayı başaramamışi insanların,başarıdan ne anladıgını ve anladıkları olguya ulaşmaları için gerekliliklerini yazdım.

Şimdi siz bana nasıl insan olunur diyede sorarsınız.
Sorarsanız bendeki ''İnsan'' profilinide yazarım bir ara.