Başarı...

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Başarı... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,053 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Başarı...
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Takvim
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com

www.kendinigelistir.com/basari/​

Başarı önemli bir kelime. Hepimizin hayatında yeri var.Şimdi neye göre başarı diyeceksiniz. Haklısınız hiç itirazım yok. Herkesin kendine göre kıstasları olabilir. Başarının hayatımıza getirdiği en olumlu duygu mutluluktur. Mutlu olduğum zaman sindirim sistemim harika çalışıyor, her gün yüzüme sürdüğüm makyaj malzemeleri o gün bir başka güzel duruyor, o gün kuaförüm saçımı çok güzel yapıyor. Saç hiç itiraz etmiyor. Geçen hafta giydiğim buluz sanki bugün daha yakıştı. Yüzümdeki çizgiler bugün adeta yok oldu. Herkes beni bugün daha iyi anlıyor, herkes bana bugün çok iyi davranıyor.

Herşey istediğim gibi.

Bütün bunları ben yaratıyorum. Çünkü mutluyum.

Mutlu olduğum için çevreme pozitif enerji saçıyorum ve o pozitif enerji başkalarının negatifliğini bana yansıtmıyor. Bir kalkan gibi beni koruyor. Peki bu kadar faydası olan bu mutluluğu sürekli hale getirmek mümkün değil mi? Çocukluğumda hep mutluluklar anlıktır, sürekli mutluluk yoktur gibi bir bakış açısında büyüdüm. Uzun yıllar da bunun doğru olduğunu sandım. Oysaki yanlış bir düşünce şekli imiş. Çünkü artık hayatımda mutluluklar sürekli, sıkıntı ve stresler anlık oldu. Biliyorsunuz güzel bir bakış açısı da şöyle:

“Bir şeyi bir kişi yaptıysa, herkes yapabilir.”

Mutluluğun kaynağını bulmak gerekli. Ah keşke parayla satılan bir şey olsaydı. Ama maalesef değil. Onu hak etmek gerekiyor. Yoksa gelmiyor ya da ışığını yansıtmıyor. Mutluluğa gidiş yolları çok fazla. Bugün sadece bir tek yolu yazmak istiyorum.

Ne yaparsan en iyisini yap

Evet eğer yaptığımız işin en iyisini yaparsak önümüzde bir sürü kapı açılacaktır. En önemlisi o konuda vazgeçilmez olmak. Vazgeçilmez olmak  sadece ego tatmini değildir. Ulaşmak istediğiniz hedeflere daha çabuk ulaşmanızı sağlar. Ulaşılan her hedef de insana başarı  ve mutluluk getirir. Yapılan işin önemi yoktur. 04.10.2005 tarihinde bütün gazetelerde şöyle bir haber vardı.  Orgeneral Hilmi Özkök, Harp Akademileri  Komutanlığı’nın 2005-2006 eğitim ve öğretim yılı açılışı nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada eski yıllarda başından geçen bir olayı  şöyle anlattı;

Orgeneral Özkök, Ankara’da görevdeyken 5. kattaki yeni evine taşınmak için hamal çağırdığını, taşınacak çok büyük bir büfenin de olduğunu, dar merdivenlerden bunu 5.kata taşımakta oldukça zorlandıklarını belirtti. Org. Özkök, önce bu büfeyi birkaç hamalın önünden ve arkasından tutarak taşımaya çalıştığını, ancak dar merdivenler nedeniyle bunu başaramadıklarını söyledi. Bir hamalın büfeyi belli bir eğimle yüklemelerini istediğini, kendisinin ise “Nasıl taşıyacaksın tek başına, olmaz.” Dediğini kaydeden Org. Özkök, büfeyi hamalın dediği gibi sırtına yüklediklerini, hamalın büfeyi kimseye elletmeden dar merdivenlerden 5. kata basamakları tek tek çıkarak taşıdığını kaydetti.

Hamalın büfeyi yerine yerleştirip mendiliyle alnını sildikten sonra kendisine “Komutanım, Ankara’da bu büfeyi bu kata çıkaracak benden başka hiçbir hamal yoktur” diye övünerek kendisine söylediğini dile getiren Özkök, “Ben hala bunu söylerken burnumun direği sızlar. O hamal benim liderimdi. O bana en büyük şeylerden birisini öğretti, görevin ne olursa olsun, onun en iyisini yapmak ve onunla övünmek. Muhtemelen o hamal evine gittiğinde çocuklarına büfeyi nasıl taşıdığını övünerek anlatmıştır.” Diye konuştu.

Evet önemli olan işin küçük veya büyük olması değil. Başarıyı getiren o işi en iyi şekilde yapma.  Hayatımızın her alanında bir şey satın alırken, bu hizmet olabilir ya da bir eşya olabilir ama en iyisini almak isteriz ve memnun kaldığımız bir hizmeti de sürekli çevremize anlatır insanları oraya yönlendirmeye çalışırız.  İyi hizmet alan da mutlu, hizmeti veren de mutlu. Bence mutluluğun temel taşlarından biri yaptığın işi iyi yapmak ve sevmek.

Sevgiler…

 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Hamalın büfeyi yerine yerleştirip mendiliyle alnını sildikten sonra kendisine “Komutanım, Ankara’da bu büfeyi bu kata çıkaracak benden başka hiçbir hamal yoktur” diye övünerek kendisine söylediğini dile getiren Özkök, “Ben hala bunu söylerken burnumun direği sızlar. O hamal benim liderimdi. O bana en büyük şeylerden birisini öğretti, görevin ne olursa olsun, onun en iyisini yapmak ve onunla övünmek. Muhtemelen o hamal evine gittiğinde çocuklarına büfeyi nasıl taşıdığını övünerek anlatmıştır.” Diye konuştu.
Apartmanımızın kalorifercisi rahatsızlandı ve izin aldı. Yöneticimiz pek çok başarılı operasyona imza atmış bir kalp cerrahıydı.
Ama kaloriferleri yakamadı...
Ve şunu dedi;
"Kalbinden problemli çok kişiyi yaşama döndürebilirim ama 45 daireli bir apartmanda bir çok kişinin grip olmasına neden oldum..."

 
G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
babamın bir lafı vardır
herkes işini iyi yaptıktan sonra hiçbir kapı zor açılmaz diye
burda çok çelişmiştim onunla
sanş, kader vs.. gibi kavramları düşünüp kafamı karıştırmıştım
ancak dediğinin doğruluğunu yıllar sonra anladım
sen işini iyi yaptıktan sonra aranılan kişi olursun, arayan değil
ister doktor, ister bakkal ol,
işini doğru yaptığın için alış verişe bile 3-5 sokak ileriden sana gelirler...
teşekkürler
 
R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
bir söz var 'bana ışık lazımsa ben güneşi isterim' gerçektende hayatta başarılı olabilmek için hep en iyiye odaklanmalıyız ve evet başarı için ne yaparsak en iyisini yapmalıyız ve sonucunda başarı mutluluğu da berabeinde getirir..teşekkürler..
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Ne yaparsan en iyisini yap ? buna eyvallah en azından en iyisini yapmak için çaba sarfet.
“Bir şeyi bir kişi yaptıysa, herkes yapabilir.”Ama bu fazlaca iyimser bir dip not slogan vari bir cümleler bütünü.
Kusura bakmayın bu mesajı bir karamsar yorumluyor yazı genel anlamda iyi fakat seçilen bir yada birden fazla gerçek dısı durum mevcut.
Teşekkür ederim siz iyi yönden bakın konuya bana takılmayın.
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Toplumumuzda o kadar çok işini sevmeyen insan var ki. Belki kendilerince haklılar.Mecbur oldukları için yapıyorlar...
Ama yazıda da geçtiği gibi ne yaparsan yapp en iyisini yap.
Birde şöyle bir yanılgımız/yadırgamamız var; kişileri mesleklerine göre adam yerine koyduğumuz için, örneğin her sabah kapımızın ( ki bizimde hiç çekinmeden kirlettiğimiz)önünü süpüren kişilere bile yaptığı işten dolayı "günaydın/kolay gelsin" i esirgediğimizi düşünürsek...
İşini ne kadar iyi yapar o da ayrı mesele...

Ama benim hala umudum var... :)
 
D

dileklerperisi

Kullanıcı
8 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Herkesin kendine göre kıstasları olabilir.

Evet her toplumda, her alanda ve her insanda başarı kıstası farlılık gösteriyor.
Önemli olan her insanın başarı seviyesini en yükseklere çıkarması/ çıkarmak için çaba göstermesinde.
 
T

Takvim

Kullanıcı
8 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
zonguldak
Teşekkürler güzeldi gerçekten. Bence işin sırrı "SEVGİ"de. Koşulsuz sevgi ve yaptığın işe gerekli itinayı gösterdikten sonra başarı bize mahkumdur. diyorum  :)
 
Üst