Baş belası sigaradan kurtuluş

• Konbuyu başlatan hikmetkanli
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim, Neyi, Nasıl Başardı? kategorisinde hikmetkanli tarafından oluşturulan Baş belası sigaradan kurtuluş başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,693 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim, Neyi, Nasıl Başardı?
Konu Başlığı Baş belası sigaradan kurtuluş
Konbuyu başlatan hikmetkanli
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan hikmetkanli
H

hikmetkanli

Kullanıcı
29 Nis 2010
En iyi cevaplar
0
0
İnanç ve buna bağlı karşılaştırma yöntemiyle,27 yıl içtiğim sigaradan kendimi kurtardığım için,belki bundan esinlenerek kendini bu illetten kurtarmak isteyenlere faydalı olabilir düşüncesiyle paylaşmak istedim.2003 yılı ramazan ayının ilk günü sahura kalktım,yemekten sonra sigara içip yattım,sabah kalktığımda,sigara masanın üzerinde duruyordu,içme isteğime rağmen alıp içemiyordum,çünkü oruçluydum,ibadet görevimi yapıyordum.Şöyle bir düşündüm,ben ibadetim gereği sigarayı istediğim halde, paketin içinden alıp içemediğime göre;geçte olsa,sağlığıma önem verip kötü alışkanlıklardan kendimi kurtarmam gerektiği gerçeğiyle yüzleştim.Sigara paketini içine çakmağınıda koyup çöpe attım,onuncu yıla giriyorum,sağlığım engelim dışında çok iyi,özgürüm,iyi alışkanlıklar edindim,ağız ve diş sağlığımla ilgili hassasiyetim arttı,okuma alışkanlığı edindim,sosyal çevremde daha aktif bir birey olduğumu söyleyebilirim.Yazdıklarım tavsiye niteliğindedir,bende bu şekilde gelişen hayırlı bir konuydu,herkesin kendine göre yöntemlerle bu illetten kurtulmasnı canı gönülden istediğim için paylaştım,darısı kendisini bu illetten kurtarmak isteyenlerin başına.Saygılar.