E
ebruliyn
Kullanıcı
- 29 Nis 2008
- En iyi cevaplar
- 0
- 0
• Balın büyüme çağındaki çocukların ZEKA GELİŞİMİ’ne azımsanmayacak derecede olumlu etkisi vardır.
• İDRAR: BAL idrar söktürücüdür. İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir. Mesane hastalıkları ve iltihabını giderir.
• KARIN AĞRISI: Bal şerbeti karın ağrılarını çok kısa bir sürede dindirir.
• BAL GÖZE FAYDALIDIR: Gözün görme gücünü arttırır.
• BAL BALGAM SÖKTÜRÜR: Balgamı keser vücudun pis rutubetini giderir.
• BAL YARA ve İLTİHAP GİDERİR: Bugün modern tıpta ameliyat yaralarında BAL kullanıldığı bilinmektedir. Özellikle boğaz iltihaplarında kendini gösteren mikroplar ve mantarlar üzerinde balın olumlu etkisi gözlemlenmektedir.
• ŞİŞMANLIK: BAL içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır.
• KABIZLIK: Bilhassa sıcak BAL şerbeti kabızlığı kısa sürede geçirir.
• DOĞAL DİŞ MACUNU: Diğer tatlı ve meyvelerin zıttı bal dişleri ve diş etlerini temizleyip parlatan bir macundur. Dişleri ve diş etlerini mikroplardan korur, ağızdaki yaraları tedavi eder.
• İŞTAH AÇICI: BALIN ihtiva ettiği A,B,C ve diğer vitaminler ve mineraller insana zindelik verir.
• AĞRI DİNDİRİCİ: Balın bilhassa buharı, ağrı ve sızıyı birkaç dakika içinde dindirmeye başlar.
• ALERJİ: BAL'ın alerjik vakalarda pahalı ve zahmetli birçok tedaviden daha etkili olduğu gözlemlenmiştir. Bu vakalarda Organik Bal kullanımı tavsiye edilmektedir.
• BAL CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR: Vücud bal ile ovulursa cilt yumuşar ve parlar.
• BAL SAÇLAR’ı besler. Saça sürülürse saçları yumuşatır, besler, uzatır, parlaklık ve canlılık kazandırır.
• BAL NEZLE’yi geçirir. Bal limonla veya sütle içilirse nezle için çok faydalıdır.
• 2 çorba kaşığı BAL, 2 çorba kaşığı süt ve limon suyundan oluşan karışımın sürülmesi AKNE izlerini ve lekeleri geçirmekte etkilidir.
• BAL ilaçların yan tesirlerini önler, zararlarını nötüre eder.
• BAL, yatağını ıslatan çocuklar için faydalıdır.
• BAL KOLESTOL’ü düşürür. Kolestrolü düşüren yiyecekler arasında ilk sıralarda yer alır.
• BAL İSHAL’e çok faydalıdır. Soğuk bal şerbeti ishali kısa sürede durdurur.
• BAL TERLEME’yi giderir: Bal mumu ile birlikte birkaç gün sakız gibi çiğnenirse burun tıkanıklığı ve bundan dolayı meydana gelen terlemeyi giderir.
• SARILIK: Bala salatalık rendelenerek yenirse susuzluğu giderir. Kanı temizler. Sarılığı kısa sürede iyileştirir.
• KARACİĞER: Bal, karaciğer ve göğsü temizler. Baldaki ciholin karaciğerin fonksiyonunu kuvvetlendirir ve karaciğer yağlanmasını engellemek için hücreleri harekete geçirir.
• BAL VARİS’e faydalıdır. Vücutta olan varis ve varis yaralarına masaj yapılarak sürülürse çok faydalıdır.
• YANIKLAR: Bal, zeytinyağı ve gres yağıyla karıştırılıp yanan yerlere sürülürse acı, sızı çekilmez. Kısa sürede iyileşir, yanık izi kalmaz.
• VEREM: Özellikle çiçek balı gül ile karıştırılıp sabah akşam yenirse akciğer enfeksiyon ve vereme çok faydalıdır.
• BAL ve ROMATİZMA: Romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede rahatlatır.
• BAL DAMARLARI AÇAR: Diğer şekerlerin aksine oksijen ile reaksiyona girdiğinde tam yanma meydana geldiği için kanda daha az atık madde bırakır. Kalp adelesine faaliyet ve zindelik vermesiyle “kalp hastalarına” faydalıdır.
• BAL KANSIZLIĞI GİDERİR: Kan yapıcı özelliğinin yanında hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir.
Alıntıdır...
• İDRAR: BAL idrar söktürücüdür. İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir. Mesane hastalıkları ve iltihabını giderir.
• KARIN AĞRISI: Bal şerbeti karın ağrılarını çok kısa bir sürede dindirir.
• BAL GÖZE FAYDALIDIR: Gözün görme gücünü arttırır.
• BAL BALGAM SÖKTÜRÜR: Balgamı keser vücudun pis rutubetini giderir.
• BAL YARA ve İLTİHAP GİDERİR: Bugün modern tıpta ameliyat yaralarında BAL kullanıldığı bilinmektedir. Özellikle boğaz iltihaplarında kendini gösteren mikroplar ve mantarlar üzerinde balın olumlu etkisi gözlemlenmektedir.
• ŞİŞMANLIK: BAL içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır.
• KABIZLIK: Bilhassa sıcak BAL şerbeti kabızlığı kısa sürede geçirir.
• DOĞAL DİŞ MACUNU: Diğer tatlı ve meyvelerin zıttı bal dişleri ve diş etlerini temizleyip parlatan bir macundur. Dişleri ve diş etlerini mikroplardan korur, ağızdaki yaraları tedavi eder.
• İŞTAH AÇICI: BALIN ihtiva ettiği A,B,C ve diğer vitaminler ve mineraller insana zindelik verir.
• AĞRI DİNDİRİCİ: Balın bilhassa buharı, ağrı ve sızıyı birkaç dakika içinde dindirmeye başlar.
• ALERJİ: BAL'ın alerjik vakalarda pahalı ve zahmetli birçok tedaviden daha etkili olduğu gözlemlenmiştir. Bu vakalarda Organik Bal kullanımı tavsiye edilmektedir.
• BAL CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR: Vücud bal ile ovulursa cilt yumuşar ve parlar.
• BAL SAÇLAR’ı besler. Saça sürülürse saçları yumuşatır, besler, uzatır, parlaklık ve canlılık kazandırır.
• BAL NEZLE’yi geçirir. Bal limonla veya sütle içilirse nezle için çok faydalıdır.
• 2 çorba kaşığı BAL, 2 çorba kaşığı süt ve limon suyundan oluşan karışımın sürülmesi AKNE izlerini ve lekeleri geçirmekte etkilidir.
• BAL ilaçların yan tesirlerini önler, zararlarını nötüre eder.
• BAL, yatağını ıslatan çocuklar için faydalıdır.
• BAL KOLESTOL’ü düşürür. Kolestrolü düşüren yiyecekler arasında ilk sıralarda yer alır.
• BAL İSHAL’e çok faydalıdır. Soğuk bal şerbeti ishali kısa sürede durdurur.
• BAL TERLEME’yi giderir: Bal mumu ile birlikte birkaç gün sakız gibi çiğnenirse burun tıkanıklığı ve bundan dolayı meydana gelen terlemeyi giderir.
• SARILIK: Bala salatalık rendelenerek yenirse susuzluğu giderir. Kanı temizler. Sarılığı kısa sürede iyileştirir.
• KARACİĞER: Bal, karaciğer ve göğsü temizler. Baldaki ciholin karaciğerin fonksiyonunu kuvvetlendirir ve karaciğer yağlanmasını engellemek için hücreleri harekete geçirir.
• BAL VARİS’e faydalıdır. Vücutta olan varis ve varis yaralarına masaj yapılarak sürülürse çok faydalıdır.
• YANIKLAR: Bal, zeytinyağı ve gres yağıyla karıştırılıp yanan yerlere sürülürse acı, sızı çekilmez. Kısa sürede iyileşir, yanık izi kalmaz.
• VEREM: Özellikle çiçek balı gül ile karıştırılıp sabah akşam yenirse akciğer enfeksiyon ve vereme çok faydalıdır.
• BAL ve ROMATİZMA: Romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede rahatlatır.
• BAL DAMARLARI AÇAR: Diğer şekerlerin aksine oksijen ile reaksiyona girdiğinde tam yanma meydana geldiği için kanda daha az atık madde bırakır. Kalp adelesine faaliyet ve zindelik vermesiyle “kalp hastalarına” faydalıdır.
• BAL KANSIZLIĞI GİDERİR: Kan yapıcı özelliğinin yanında hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir.
Alıntıdır...