Bakıştan hastalık tespiti

• Konbuyu başlatan ebruliyn
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık kategorisinde ebruliyn tarafından oluşturulan Bakıştan hastalık tespiti başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,517 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık
Konu Başlığı Bakıştan hastalık tespiti
Konbuyu başlatan ebruliyn
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ebruliyn
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Göz hareketlerinden ruhsal hastalık teşhisi

İngiliz bilim adamları özel bir kamera ile göz hareketlerini analiz ederek, ciddi sayılabilecek ruhsal hastalıkları teşhis etmeyi başardı. Bu teknoloji sayesinde neredeyse yüzyıllık bir teoriyi kullanıyor.

Araştırmayı yürüten ekip şizofreni, bipolar bozukluk ve ileri derece depresyon yaşayanların farklı bakışlarını yakalayabileceklerine inanıyor. Çalışmayı yapan uzmanlar hastaların göz hareketlerini inceleyen özel kameralar kullandı ve hastaların özel fotoğraflara bakarken oluşan göz hareketleri incelendi.

ŞİZOFRENİ VE BİPOLAR HASTALARI FARKLI GÖRÜYOR

Şizofreni yaşayanların, hastalık yaşamayanlara göre resimleri daha az “dolu” olarak gördükleri belirlendi. Geri kalan hastalıklarda ise resimde belli noktalara bakışların odaklandığı ortaya çıktı. Bipolar bozukluk ve depresyon yaşayan hastalarda daha güç ayırt edilebilen farklılıklar var.

Bu üç durumda ise benzer semptomlar görülmesi, geleneksel yöntemlerle teşhisi güçleştiriyordu.

HÜRRİYET

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Dur ben senin için bi randevu ayarlayayım ☺Ama seneye

E

ebruliyn

Kullanıcı