Bahar Yorgunluğu Sendromundan en az şekilde etkilenmek için şunlara dikkat etmel

  • Konbuyu başlatan nihali
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde nihali tarafından oluşturulan Bahar Yorgunluğu Sendromundan en az şekilde etkilenmek için şunlara dikkat etmel başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,757 kez görüntülenmiş, 13 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Bahar Yorgunluğu Sendromundan en az şekilde etkilenmek için şunlara dikkat etmel
Konbuyu başlatan nihali
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan GulsahToptas
N

nihali

Kullanıcı
2 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
izmir
:eek:1- Mevsimsel değişimde beslenmenize ve artıp azalan hava sıcaklıklarına çok dikkat ediniz. Mümkünse mevsime uygun şekilde giyinmenize devam edin. Ne çok zayıf ne de çok kalın giyinmeyin.

2- Özellikle ilkbahara girerken kendinizi diğer mevsimlerden biraz daha farklı olarak motive etmelisiniz. Uzunca bir süredir başlayamadığız planlarıza başlamak için tam zamanı. Tıpkı tabiatın yeniden canlanması gibi sizde kendinizi yeni başlangıçlara hazırlayın ve bu mevsim sizin için yeniden yapılanma mevsimi olsun.

3- İlkbaharda insanlar duygusal olarak yeni başlangıçlar yapmak ister. İlkbahar insanların aşk filizlerinin de canlandığı bir dönemdir. Romantizm üst noktalara çıkar ve yeni aşklar bu mevsimde başlar. Eğer nasibiniz ise belki de eşinizle bu mevsimde tanışacağıza inanmalısız.

4- Bu mevsimde ani ve hızlı hareketlerden kaçınmalısız. Esasında hiçbir zaman hızlı hareket etmek insan fizyolojisi için iyi bir davranış şekli değildir. Zira hızlı hareket etmek, acele etmek insanın hormonların daha fazla salgılanmasına neden olur ve bu da insan da özellikle kalabalık ortamlarda heyecana neden olabilir.

5- İlkbahar’ın size pozitif enerji vereceğine inanmalısız.

6- Bütün bu pozitif etkiden yararlanmak için mümkünse yeniden uyanan tabiatı ve temiz havayı içinize çekebileceğiniz doğal ortamlara gitmelisiniz. Bu güzellikleri görmek size çok güzel bir enerji verecektir.
 
I

iki_kelime

Kullanıcı
26 Şub 2007
En iyi cevaplar
0
0
Teşekkürler nihali  ;)
 
E

erdem9

Kullanıcı
11 Eyl 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
fiziksel olarakta bahar yorgunluğu olabiliyor ben yaşıyorum  en aza indirgemek için ne yapılabilir fikriniz varmı acaba ;?
 
C

ceyda

Kullanıcı
11 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
teşekkürler nihali çok güzel bi konuya değinmişssinBENDE OGÜN ÜNLÜ Bİ PSKİYATRİNİN YAZISINI OKUDUM VE GENELLİKLE BU AYDA DEPROSYAN YAŞADIKLARINI DÜŞÜNÜREKTEN GİTTİKLRİNDE BİLMEDİKLERİNDEN %60BAHAR DEPROSYONUNDAN KAYNAKLANIYORMUŞ ASLINDA
 
N

nehir

Kullanıcı
18 Şub 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Haberler de izledim: Bahar yorgunluğundan kurtulmak için özellikle kapalı alanada  çalışnalr günde 2,5-3 litre su içmeleri gerekiyormuş.

Teşekkürler.
 
E

etki84

Kullanıcı
10 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
uşak
güzel bir konuya değinmişsin nihali...bende ki bu depresif durumun ne olduğunu çözememiştim:)sanırım havalardan...
 
F

FADİME TASTAN

Kullanıcı
8 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
Kocaeli
Bahar geldi bir dışarı çıkıp temiz hava almak istedim, polenler bir taraftan, hadi onları boş verdim güneş fena
halde  yüzümü kızarttı, daha yaz gelmeden bronzlaştım diyebilirim ::)
 
L

lostcontrol

Kullanıcı
24 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
                                                                  




Baharın etkisini çevremizde bitkilerde, ağaçlarda, havada hissetmeye yavaş yavaş başladık. Çiçekler yavaş yavaş açmaya, güneş yüzünü göstermeye başladı. Tüm bu güzellikler içinde, baharın bu neşesini kendimizde de hissedebiliyor muyuz?. Tüm bu canlılığı kendi bedenimizde de hissedebiliyormuyuz? Eğer cevabınız hayırsa bu yazıyı dikkatle okuyun çünkü sizde bahar yorgunluğu yaşıyor olabilirsiniz.

Bahar yorgunluğu, baharın bu ilk haftalarında birçok kişide görülebilen, genel bir bitkinlik, güçsüzlük, enerji eksikliği, isteksizlik, uykusuzluk, vücutta uyuşukluk - karıncalanma gibi belirtilerle seyreden bir rahatsızlık halidir. Bahar aylarında havadaki elektrik yükünün artması ile, özellikle büyük şehirlerde bu elektrik yüküne hava kirliliğinin ve çevre gürültüsününde eklenmesiyle belirtiler daha da artar.

Bahar yorgunluğu sosyal yaşamı, aile hayatını ve özelliklede iş yaşamını olumsuz bir şekilde etkiler. Yönetici pozisyonunda çalışan kişiler içinde bu sorunun görülmesi geçerlidir. Halsizlik, vücutta kırıklık, isteksizlik, boğaz ve baş ağrılarıyla ortaya çıkan bu yorgunluk iş performansının düşmesine, alınan verimin düşmesine, çalışmanın bir zevkle yapılmasından çok günü geçirir, haftayı geçirir bir hal almasına neden olur.

Bahar yorgunluğu mutlaka önlem alınması gereken bir durumdur. Önemsenmeyip geçiştirilmeye çalışılırsa kronik yorgunluk sendromuna dönüşebilir, aynı zamanda uzun süren durumlarda depresif duygu-durum görülme olasılığını da arttırır.


Yapılması Gerekenler

Bahar yorgunluğundan kurtulabilmek veya hiç yakalanmamak için yapılması gerekenlerin en başında hareket etme – spor yapma gelir. Gün içinde yapılacak kısa bir yürüyüş, sabahları yapılacak 10 dakikalık bir egzersiz oldukça etkili olacaktır. Vücudun vitamin ihtiyaçlarını karşılamak için B ve C vitaminleri kullanılıp, bununla birlikte beslenmeye dikkat edilip bol bol meyve ve sebze tüketilirse, günde 3 litre kadar su içilirse ve uyku düzenine dikkat edilirse bu yorgunluğun kolayca üstesinden gelinebilir.
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bahar başımıza vurmadan okunması gereken öneriler:)
Teşekkürler.
 
G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
evet daha şimdiden baharın etkisini hisseder gibiyim daha şubatta olmamıza rağmen hemde
teşekkürler  :)
 
A

ayben

Teşekkürler bu güzel bilgiler için....

Yalnız bahar geldi mi bana hüzünle sevinç arası bir duygu hakim olur. Kışın gidişi beni üzer aslında baharı gelişi sevindirir ama kışın gidişine üzülürüm ben :(
 
Üst