Hayat derken kastedilen ne acaba?
Hava, su, ne bileyim doğal güzellikler vs vs hayatın bir parçası, aynen yaşanan ilişkiler, kurulan arkadaşlıklar, uğradığın haksızlıklar, yaptığın haksızlıklar, yediğin kazıklar, biten ilişkiler gibi.
Hayat yaşanan her şeyin toplamı değil mi?
İlk doğduğumuz anda, doğadaki nimetlerden yararlanabilme adına hepimiz eşit görünüyoruz.
Hayat bize karşı eşit olabilir/di ama bazılarımız diğerlerinden daha şanslı ya da şansız oldukça, ve elbette karakter yapıları, olaylar karşısında düşünceler tepkiler farklı oldukça bir eşitlik söz konusu edilemez ki?
Haksızlıklar...
Kaçınılmaz.
En başta yine, eğitim! Yıllardır eğitimde fırsat eşitliği yakalama söyleminde olup, bir nebze yol alamamış bir ülkede yaşarken nasıl bir eşitlikten sözedebilirim ki? Ve nasıl bir haktan, haksızlıktan dem vurabilirim?
İşsizler ordusu! İşe adam değil adama iş politikası hep gündemdedir benim ülkemde!
Buyrun bir haklsızlık daha ki, vahim ötesi!
Spor...
Eğer iyi bir klüpte değilsen, ve farkedilemiyorsan ne kadar çabalarsan çabala, Federasyon seni keşfedip korumaya alabiliyor mu? Ama öte yandan çok anlamsız bir şekilde yağdırılan paralar var.
Aşk... Buyrun en duygusal konu!
Hangi haklar? Sevme hakkı mı? Diyelim birisi bana deli gibi aşık, ama ben farklı birisine aşığım. Kim haklı kim haksız? Benim yüzümden acı çekene, sadece başkasını sevdiğim için haksızlık mı etmiş oluyorum?
Görüldüğü gibi; bence, dünyaya geldiğimiz anda hiç bir şekilde eşit değiliz.
Bazı imtiyazlı kişiler sözümden dışarı.