[Ayın Konusu] Hayat herkese karşı eşit mi? (Haksızlıklar!)

• Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde Codex tarafından oluşturulan [Ayın Konusu] Hayat herkese karşı eşit mi? (Haksızlıklar!) başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 12,803 kez görüntülenmiş, 40 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı [Ayın Konusu] Hayat herkese karşı eşit mi? (Haksızlıklar!)
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
G

gamzehlim

Kullanıcı
24 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
kayseri
Bülent' Alıntı:
gamzehlim' Alıntı:
Bülent' Alıntı:
Gamzehlim, biraz daha düzgün ve anlaşılır yazabilir misin?
emrin basmla canm kusra bakma f klavye bu ondan yanls oluodr
Emir değil, rica ettim.
F veya Q klavye kullanmak, güzel Türkçe'mizin katledilmesi için bahane olamaz.
Teşekkür ederim.

hhmmmmm oyyy ksra bakma o zaman nise özr olsn evden ben sana Q klvayden yazarım

S

SUNFLOWERS

gamzehlim' Alıntı:
Bülent' Alıntı:
gamzehlim' Alıntı:
Bülent' Alıntı:
Gamzehlim, biraz daha düzgün ve anlaşılır yazabilir misin?
emrin basmla canm kusra bakma f klavye bu ondan yanls oluodr
Emir değil, rica ettim.
F veya Q klavye kullanmak, güzel Türkçe'mizin katledilmesi için bahane olamaz.
Teşekkür ederim.

hhmmmmm oyyy ksra bakma o zaman nise özr olsn evden ben sana Q klvayden yazarım
Sadece ona değil banada  :)

Y

YEŞİLAY

Kullanıcı
6 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
tabi ki değil ama vardır her olan şeyde bir hayır.

A

aydın41

Kullanıcı
29 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
Eşit olmasını bekleyemezsinizki.Haksızlığın zengini fakiri yoktur bence.O da hayatın bir parçası,herkes nasibini alıyor ondan.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Ya ne yalan söyleyeyim şimdi haksızlıkta yapmışımdır haksızlıgada ugramışımdır.Hayatın eşitliği konusuna gelir isek   

Bir alıntı yapayım abi

Çocuk olursun bir yandan severler bir yandan döverler. Okursun eşek kadar adam olursun, iş bulamadığın zaman hiç dinlemez söverler. Yahu  dostum! Ben boks şampiyonu değilim ki hayatı nakavt edeyim. Ben kültürümü hayata adadım. Hayatı tanımlayamıyorum hayat nedir ? acaba Her gün paket paket alıp içtiğimiz sigaralar mı? Yoksa masayla dilimiz arasında gidip gelen kadehlerin o ahenkli ve ritmik sesleri mi?

Hayatı tanımlayamıyorum bende  kendi adıma tanımlayamadıgım bir olgunun eşit olup olamadıgını ölçememki.
Bazen bomboş geliyor  hayat yaşanılası değil bazende öyle doluki ruhundan taşıyor güzellikler bi istikrar yok olması  olasımı ?sanmam. Yani abi bu gün eşit desek yarın değil deriz tam terside olabilir.

Kararsızım vesselam ama eşit olmama durumuna daha yakın bi kararsızlık.
Teşekkür ederim

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Hayat derken kastedilen ne acaba?
Hava, su, ne bileyim doğal güzellikler vs vs hayatın bir parçası, aynen yaşanan ilişkiler, kurulan arkadaşlıklar, uğradığın haksızlıklar, yaptığın haksızlıklar, yediğin kazıklar, biten ilişkiler gibi.
Hayat yaşanan her şeyin toplamı değil mi?
İlk doğduğumuz anda, doğadaki nimetlerden yararlanabilme adına hepimiz eşit görünüyoruz.
Hayat bize karşı eşit olabilir/di ama bazılarımız diğerlerinden daha şanslı ya da şansız oldukça, ve elbette karakter yapıları, olaylar karşısında düşünceler tepkiler farklı oldukça bir eşitlik söz konusu edilemez ki?
Haksızlıklar...
Kaçınılmaz.
En başta yine, eğitim! Yıllardır eğitimde fırsat eşitliği yakalama söyleminde olup, bir nebze yol alamamış bir ülkede yaşarken nasıl bir eşitlikten sözedebilirim ki? Ve nasıl bir haktan, haksızlıktan dem vurabilirim?
İşsizler ordusu! İşe adam değil adama iş politikası hep gündemdedir benim ülkemde!:(
Buyrun bir haklsızlık daha ki, vahim ötesi!
Spor...
Eğer iyi bir klüpte değilsen, ve farkedilemiyorsan ne kadar çabalarsan çabala, Federasyon seni keşfedip korumaya alabiliyor mu? Ama öte yandan çok anlamsız bir şekilde yağdırılan paralar var.
Aşk... Buyrun en duygusal konu!
Hangi haklar? Sevme hakkı mı? Diyelim birisi bana deli gibi aşık, ama ben farklı birisine aşığım. Kim haklı kim haksız? Benim yüzümden acı çekene, sadece başkasını sevdiğim için haksızlık mı etmiş oluyorum?
Görüldüğü gibi; bence, dünyaya geldiğimiz anda hiç bir şekilde eşit değiliz.
Bazı imtiyazlı kişiler sözümden dışarı.

I

ibrahim58

Kullanıcı
9 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Sivas
Herhalde haksızlık hayatın kanunda var olsa gerek çünkü her dönemde haksızlık var.

CYN

CYN

Kullanıcı
12 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
bence yeterınce empati kuramıyoruz eğer yeterınce empatı kurabiliyor olsak
yaşamımızda haksızlıga ugramıyacacımızı düşünüyorum (yanıegtım şart)  :turk

L

lilaslmn

Çocuk olursun bir yandan severler bir yandan döverler. Okursun eşek kadar adam olursun, iş bulamadığın zaman hiç dinlemez söverler. Yahu  dostum! Ben boks şampiyonu değilim ki hayatı nakavt edeyim. Ben kültürümü hayata adadım. Hayatı tanımlayamıyorum hayat nedir ? acaba Her gün paket paket alıp içtiğimiz sigaralar mı? Yoksa masayla dilimiz arasında gidip gelen kadehlerin o ahenkli ve ritmik sesleri mi?

Hayatı tanımlayamıyorum bende  kendi adıma tanımlayamadıgım bir olgunun eşit olup olamadıgını ölçememki.
Bazen bomboş geliyor  hayat yaşanılası değil bazende öyle doluki ruhundan taşıyor güzellikler bi istikrar yok olması  olasımı ?sanmam. Yani abi bu gün eşit desek yarın değil deriz tam terside olabilir.
        hayat ve getirdiklerine dair bence son noktayı koymuş korsan..malesef yaşam haketttiğini vermiyor insana.kim neyi ne kadar hakediyor sorusu meşgul eden zihinleri..gene de yaşam yaşamaya değer... :)

R

Real_Factor

Kullanıcı
9 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
Yeryüzünde herkese yetecek kadar güzel ev, araba yok, o evleri ısıtacak, o arabaları götürecek kadar petrol de yok. Petrolü geçin yeterince ekmek yok. Ve ne yazık ki hayat herkese adil davranmıyor. Herkese yetecek kadar mutluluk da yok. Herkesin yaşam süresi de eşit değil üstelik... Peki kimler önde gidiyor? Doğuştan şanslı olmayıp sonradan şansı yaratanlar kimler?

Fark yaratanlar. Tercih edilmek için fark yaratmalısınız.Yada zaman zaman yalaka olmalısınız hayatın bazı dönemlerinde maalesef başarı buna bağlı ya amcası dayı olanlara ne demeli... :( :-\ :'( Saygılarımla

E

erhan1067

Kullanıcı
6 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
bence de hayat herkese eşit değil ve eşit olmaması daha iyidir!

o zaman iyi-kötü doğru-yanlış arasındaki farkı nasıl yapacaksınız ki ya da nasıl üzülüp sevineceksiniz nasıl içinizde acıma duygusu yada kibir oluşacak. eşitsizlik temel kanun ve bu yüzden insanların eşitlik arzusu her zaman varolacak. eşitsizlik değiştirilemez. bence önemli olan bizim eşit yaklaşım içinde olabilmemizdir...

F

feride_frd

Kullanıcı
24 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bir olay anlatmak istiyorum.Geçen hafta bir hastaya gittık  ev çok kötü bir durumdaydı ,Rutubet kokuyordu,hastaya müdahalemizi yaptık bu arada Ambulansta bekleyen şöför ' ev diye benim oğlumu getirsem buraya çocuk bırak yaşamayı korkudan giremez' dedi.Bende 'hayat herkese adil fırsatlar sunmuyor ,o içerde bir çocuk yaşıyor ,o senin çocuğunda olabilirdi,inan onun annesi ,babasıda çok gönüllü yaşatmıyordur.'dedim.Hayat bu belkide içerdeki çocuk büyüdüğünde öbüründen daha iyi bir evlilikle dengelemeye çalışacaktır adaletsiliği yada buna inanacaktır

C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
feride_frd' Alıntı:
Bir olay anlatmak istiyorum.Geçen hafta bir hastaya gittık  ev çok kötü bir durumdaydı ,Rutubet kokuyordu,hastaya müdahalemizi yaptık bu arada Ambulansta bekleyen şöför ' ev diye benim oğlumu getirsem buraya çocuk bırak yaşamayı korkudan giremez' dedi.Bende 'hayat herkese adil fırsatlar sunmuyor ,o içerde bir çocuk yaşıyor ,o senin çocuğunda olabilirdi,inan onun annesi ,babasıda çok gönüllü yaşatmıyordur.'dedim.Hayat bu belkide içerdeki çocuk büyüdüğünde öbüründen daha iyi bir evlilikle dengelemeye çalışacaktır adaletsiliği yada buna inanacaktır
yaşadıkları hep yara kalacaktır ve maalesef biz kendi durduğumuz yerden bakınca hep yukarıyı görüyoruz oysa ki kimse kendi seçimi olduğu için yaşamıyor bu hayatı... acımasız olan hayat değil şartlar ve seçme şansı tanımıyorlar bize ...  :(

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
bende hayatın çok acımasız olduğuna inanmıyorum. evet belki doğduğumuzda şartları biz seçmiyoruz buna ailemiz de dahil ama ilerdeki yaşamımıza ait her şey bizim seçimimiz bana göre...eğer yolunda gitmeyen bir şeyler varsa istersek değiştirebiliriz.Huzur ve mutluluk için, kaliteli yaşam için illak ki çok paramız olması gerekmiyor. Önemli olan elimdekilerle cennetti yaşamak... :)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Hergün bir çok şeyle karşılaşıyoruz. Bazen "haksızlık" yaptığımızı düşünüyoruz. Bazen "haksızlığa" uğradığımızı... TAM bu noktada uğradığınız ya da uğrattığınız en büyük "haksızlık" neydi? Hadi sen de hikayeni YAZ!
Bazen içimizi dökmek isteriz. Bazen dinleriz içini dökeni.
İşte en önemli seçim, eğer bir şeyleri paylaşacaksak doğru kişi olması o kadar önemli ki!
Bir süredir bana yapılan bir haksızlıkla mücadele halindeyim. Ve çok net ifade etmeliyim ki, dengelerim altüst olmuş durumda.
Bu kadar önem vermelimiyim, aslında bunu çözemiyorum.
Ancak, beni olduğumdan farklı bir insan olarak tanıtma çabaları, üstelik bunu yapan kişilerin benim yaşamımı çok yakından bilen, gören, paylaşan kişiler  olması sahi canımı acıtıyor.
Bu haksızlığı neden hakettim?, hakettim mi? sorularını sormaya devam ettikçe, ve aslında bunu yapan kişilerin şu anda benim değil, farklı avların peşinde olmaları gerçeğinide bildikçe... canımın acımasına şaşırmıyorum.
"Ben konuşursam..." deriz ya bazen, ben bu haksızlığı önlemek için konuşabilirim, bana güvenerek sır olarak verilmiş her bir şeyi deşifre edebilirim!
Ama bunu yapabilmek için, artık kendi yalanlarına kendileri bile inanan muhataplar olmamalı karşımda!
Susuyorum ve uğradığım bu haksızlığın karşılıksız kalmamasını diliyorum sadece. Kimse zarar görmesin, sadece doğruluk güzellik yerleşsin karanlık ruhlara.

C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Zynep.... bazen o kadar ağır geliyor ki... bir bıçak darbesi gelse sırtımdan bu denli acıtmazdı beni diyorum, ama içimde kendimce bildiklerim söylenmemeli hala başka insanlar canımı yakalar ile ilgili tek kelime kötü söz söylemiyorum söyletmiyorum, muhakkak ki herşeyin zamanı gelecek ve bazen bir bakış yetiyor olacak içimde hala yanmakta olan ateşi söndürmeye..
eğer bende konuşursam onlardan bir farkım kalmaz... en kötüsüde yüreğini açtığın kişilerin bunu yapıyor olması...
anlamlanmıyor bir türlü içimde sebeplendiremiyorum.. süreki neden neden diye soruyorum kendime... cevap bulamıyorum ama herşeye rağmen hala iğneyide çuvaldızıda kendime batırıyorum ben... hiç kimsenin canını yakamam bunu yapabilmek için insan olmamak gerek...
kimsenin kırılmaması dileği ile...
haksızlığıa uğradığımızla kalsakta, ve atılan taş ne kadar büyük olursa olsun biz elimizdeki ekmeği paylaşmaya devam edelim..
gün olur devran döner ne de olsa....

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
eğer bende konuşursam onlardan bir farkım kalmaz... en kötüsüde yüreğini açtığın kişilerin bunu yapıyor olması...
Anlatmak istediğim tam anlamıyla buydu Ceren... :-X :'(

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
"Ben konuşursam..." deriz ya bazen, ben bu haksızlığı önlemek için konuşabilirim, bana güvenerek sır olarak verilmiş her bir şeyi deşifre edebilirim!

Bunu yapmamak o kadar büyük bir erdem ki herkez yapamaz...Ben de en yakın arkadaşım tarafından bu düşünceyle karşı karşıya geldim ve susmayı tercih ettim. Pişmanmıyım,keşke konuşsamıydım diye sorduğumda hayır iyi ki ben onun düştüğü duruma düşmemeişim.Önemli olan doğru zamanda doğru şeyi söylemek...

H

hayat_kackini

Kullanıcı
25 Ağu 2010
En iyi cevaplar
0
0
Adana
sıradan bir çalışanım. sadece lise mezunu. sıradan vasıflı başarılı sayılabilecek bir işçi. ağır şartlarda, tek isteğim emeğime biraz saygıydı oysa. şan şöhret demedim, para pul demedim, karşımda ayakta dur demedim. sadece küçücük bür övgü. bir teşekkür. belkide ben bununla çalışıyorum, belki benim tek yakıtım bu..! belki ben senin gördüğün yada görmek istediğin kadar bir İŞÇİ değilim. belki sıradanlıktan çıkmak için çok çalıştım. belki 16 saat çalışıp kalan zamanına bir kitap ekledim. sadece bir adım öteye gidebilmek için, bir basamak daha atlayabilmek için hayatta.