Avukatlık mesleği? | Yeterlilikleri?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Queen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Queen

Kullanıcı
merhaba arkadaslar :) bi sorum var .sizce avukatlık nasıl bir meslek kolaylıkları ve zorlukları nelerdir kısaca anlatırmısınız???

Queen' Alıntı:
merhaba arkadaslar :) bi sorum var .sizce avukatlık nasıl bir meslek kolaylıkları ve zorlukları nelerdir kısaca anlatırmısınız???
bu soruya cevap verilmemiş nedense >:(
inşaallah ben yanıtsız kalmam..düşüncelerenizi paylaşırsanız sevinirim :)

- Avukatlik meslegi gerçekten çok sorumlulugu olan bir meslek. Iyi bir avukat olabilmek için ne gibi özelliklere sahip olmam gerek?
- Bu meslegin avantajlari ve dezavantajlari nelerdir?

Tiyatro sanatçisi Metin Serezli bir demecinde söyle demisti: "Çok güzel bir meslek seçtim ama bu meslegin icrasi acisindan yanlis ülkede yasiyorum." Ben tiyatro için söylenmis bu sitemkar sözlerin avukatlik açisindan da anlam ifade ettigini düsünüyorum.

Sorunuzun cevabina gelince; Türkiye'de avukat olmak için hiçbir özelliginizin olmasi gerekmez, sadece üniversite sinavini kazanin yeter.

Bunun yaninda ömür boyu sürecek olan bilgi arama ve edinme savasina hazirlikli olun çünkü hukuk "lut gölü" nden bile derin, dipsiz bir kuyu gibi...

Pesimist bir giriş yaptim ama mutlu sonla bitireyim; avukat olursaniz is imkaninin sizi sasirtacak kadar fazla oldugunu görürsünüz. Yabanci dil (hukuk ingilizcesi) ögrenmenizi tavsiye ederim.

Başarılar...

Diğer taraftan,

Türkiye'de Avukat olmak disardan bakildiginda prestijli ve sanirim Amerikan filmlerinden de etkilenilerek birçok insana çok çekici geliyor. Tükiye'de avukat olursan karsilasacagin sorunlardan birincisi, Adliye personeli, sadece bu yüzden bile mutsuz olabilir insan... Örnegin keske bir memur kullanma kilavuzu olsa... gerçekten memurlara is yaptiabilmek için bu konuda ayri bir yetenek gerekiyor.

Ikincisi fazla idealist olma herzaman hakli olman bir davaya kazanacagin garantisi de vermiyor.
Aslina bakarsan bir Hukukçunun ve Avukatin genis bir yelpazeyi içeren donanimi olmali, ekonomiden felsefeye vs.

Ayrica bu isten para kazanabilmek için sosyal olmali bir avukat, insan iliskilerinde basarili ve sanirim en önemlisi kendine güven.

Ama burasi Türkiye ve bu meslegi tercih edersen göreceksin çevrende bu özellikleri tasimayan nice avukat olucak.

Unutmadan, Avukat olmayi sadece bir meslek olarak algilama yanilirsin, bu bir yasam tarzi ayni zamanda...

Umarim kendin için en dogru tercihi yaparsin.

Türkiye'de avukat olmak için hiçbir özelliginizin olmasi gerekmez, sadece üniversite sinavini kazanin yeter

Bende nacizane fikrimi eklemek isterim.
Özel bir üniversiteye giderek avukat olan bir arkadaşım vardıŞşahsım adına arkadaşım olmasına rağmen avukatlığımı yapmasını istemem.Konuşmasında akıcılık ,diksiyon,kendini ifade edebilme yeteneği yoktu.Bana göre avukatlık bu özelliklerin yanında ince zeka ve hazır cevaplılık gerektiriyor.

Tabi ben avukat olmaktan bahsettim.
Başarılı bir avukat olmak ayrı olarak ele alınır.
Bununla ilgili tüyolarımı da ek olarak sunduğum ikinci mesajımda verdim.

::)

Benim  de hedefimdeki mesleklerden biri avukatlıktı.
Ama vazgeçtim nedeni;ben yalan söylemekten nefret ederim ve avukatlık gerektiğinde çok yalan söylemeyi gerektiriyor bence
Ve ben kendi doğrularımı hiçe sayamam
Önceleri avukat olsam da asla yalan söylemem diyordum ama düşününce pek gerçekçi gelmiyor... :-\

Ebru' Alıntı:
Türkiye'de avukat olmak için hiçbir özelliginizin olmasi gerekmez, sadece üniversite sinavini kazanin yeter

Bende nacizane fikrimi eklemek isterim.
Özel bir üniversiteye giderek avukat olan bir arkadaşım vardıŞşahsım adına arkadaşım olmasına rağmen avukatlığımı yapmasını istemem.Konuşmasında akıcılık ,diksiyon,kendini ifade edebilme yeteneği yoktu.Bana göre avukatlık bu özelliklerin yanında ince zeka ve hazır cevaplılık gerektiriyor.
Çok teşekkür ederim yorumlarınız dan dolayı..Nacizane kızım için yaptığım bir araştırmaydı..Aynen bahsetdiğiniz gibi kritellere sahip zaten kendisi..Kendinden emin ve hazır cevap,adil olmayı davranmayı seven bir genç kızdır. :)bu yıl sayısal dan eşit ağırlığa geçti bu mesleği gerçek den istiyor kendi tercihi..
Aylinyanlız YALAN  konusunda çok katılıyorum size...Asıl bizleri de düşündüren bu :-[bakalım hayırlısı inşaallah...
Özgür bey sizede ayrıca teşekkür ediyorum sağolun :)

Başarılar diliyorum kızınıza,bu mesleği bu kadar istediğine göre başaracağına inanıyorum ;)

vallah ben avukat değilim ama bana hocalarımdan birsi

Kadir oğlum senin çene çok düşük senden avukat olur dediydi azrla karışık ;D ;D ;D

Queen' Alıntı:
merhaba arkadaslar : ) bi sorum var .sizce avukatlık nasıl bir meslek kolaylıkları ve zorlukları nelerdir kısaca anlatırmısınız???

Her meslek içeriğine uygun doğru yapıldığında güzeldir..
Avukatlık gecesi-gündüzü olmayan mesai dışında dahi çalışılması gereken zor iş..
Bu meslekte idealerini bir yana bırakmazsan başarılı olamazsın..(istisnalar kuralı bozmuyor)
Bazen an geliyor ..Haksızlığa uğramış bir masumu ,bazendebir hırsızı ,bir katili vs. de savunman gerekebiliyor...
Abim avukattır.Yanında dört yıl sekreterlik yaptım..
Şakayla karışık taklaşıyorduk bazen.. İdeallerin için yana yıklıka mücadele edersen .Zengin olma ihtimalin çok az..
Yok önce para diyorsan avukatlık ideal meslek..
Bu mesleği sen yapabilir miydin diye sorsanız  .. "Hayır" (:

Geri