Ateşten ayrılan kor ne zaman söner??????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan palikan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

palikan

Kullanıcı
Ateşten ayrılan kor çabuk söner
Bir bilgenin ders halkasının müdavimlerinden biri, nice seneler sonra, halkayı terketmişti. Haftalar aylar geçip adam ortalarda gözükmeyince, bilge kişi kendisini ziyarete karar verdi. Mevsim kıştı, adam evde yalnızdı ve evin salonundaki büyük ocakta gürül gürül odun yanıyordu. Bilgenin kendisini niye ziyaret ettiğini tahmin eden adam, üşümüş olan bilgeyi ocağın başına davet etti, kendisi de birşeyler ikram etmek için mutfağa yöneldi.

Ocağın yanıbaşına oturan bilge, gelen ikramı kabul etti, fakat adama hiçbir şey demedi. Sanki adam evde yokmuş, sanki kendi evinde tek başına oturuyormuş gibiydi. Bütün dikkatini ocağa vermiş gözüküyordu. Bilge birkaç dakika sonra maşayı eline aldı, iyice köz haline gelmiş odunlardan birini ocağın bir kenarına koydu. Sonra minderine oturdu. Hala birşey söylemiyordu. Kenara konmuş olan közün ateşi yavaş yavaş azaldı, sonra söndü. Odada çıt çıkmıyordu. İlk baştaki selamlama hariç, bir kelime bile konuşulmuş değildi. Bilge gitmeye hazırlanırken, sönmüş közü aldı ve yeniden ateşin ortasına koydu. Köz, ateşle ve yanan odunların ısısıyla çabucak parladı. Bilge ayrılmak için kapıya yöneldiğinde, ev sahibi:

“Sebeb-i ziyaretinizi anlıyorum”. dedi. “Ateş dersiniz için de teşekkür ederim. Bundan sonra sohbetlerinizi hiç aksatmayacağım.”

Ateş küle dönüştüğünde
işte  o zaman" kor" un da  önemi kalmaz ..!
İçerisinde bulunduğun durumu o anda iyi değerlendireceksinki anlamlı olsun..

Güzel ve anlamlı bir ders
Peki ya şimdi ,bizler hangi bilgeden ders alalım?

Bence içinde bulunduğun koşuları iyi değerlendirmek ve ona göre davranmak en doğru olanıdır.
Bunun için..
illa bir klavuza gerek yoktur..
Akıl ve zeka kişiyi ne yapması gerektiği konusunda yönlendirecektir diye düşünüyorum.

Aynen: )
Aklı doğru kullanır isen devamlı  birilerinden ders almak yerine ders verir konuma gelirsinki ..
İşte o zaman bilgede sensin ,kralda : )

Wayy güzelmiş
Ne güzel demiş atalarımız ''Anlayana sivrisinek saz,anlamayana davul zurna saz...''
Teşekkürler paylaşım için.

paylaşımın için teşekkürler
butür bilge hikayelerini çok severim  ::)

Sürüden ayrılanı kurt yer deyimini hatırladım. Sürüden her ayrılan kurta ziyafet olmuyor,olmaz diye altını çizip, huzurlarınızdan ayrılıyorum. Bir başka sayfada görüşmek dileği ile  :D

Bilge iyi bir pazarlama stratejisi yapmış bence:) Adam, düşüncelerini beğenmemiş ayrılmış olabilir, ne var bunda:)))

Harun' Alıntı:
Ee ne şimdi ben hiç bir şey anlamadım. Biri bana da anlatsın.
;D ;D
Yani bilge adam diyorki korun dışarı söndüğünü göstererek; sen bizim aramızdan ayrıldın, sen de bunun gibi söneceksin. Ne zamanki aramıza katılırsan o zaman bunun gibi parlayacak ve işe yarayacaksın:)))

dideM' Alıntı:
Harun' Alıntı:
;D ;D
Yani bilge adam diyorki korun dışarı söndüğünü göstererek; sen bizim aramızdan ayrıldın, sen de bunun gibi söneceksin. Ne zamanki aramıza katılırsan o zaman bunun gibi parlayacak ve işe yarayacaksın:)))

Didemcim çok güzel özetlemişsin,dahada anlamazsa yapılacak bişey yok,kendi haline bırak derim ;D

dideM' Alıntı:
Harun' Alıntı:
;D ;D
Anladım şimdi  ;D

Geri