Atatürk'ün Orduya Son Mesaji

  • Konbuyu başlatan Kristal
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Mustafa Kemal Atatürk kategorisinde Kristal tarafından oluşturulan Atatürk'ün Orduya Son Mesaji başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,796 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Mustafa Kemal Atatürk
Konu Başlığı Atatürk'ün Orduya Son Mesaji
Konbuyu başlatan Kristal
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Gozde
K

Kristal





CUMHURİYET'İN 15. YILDÖNÜMÜ'NDE ATATÜRK'ÜN ORDUYA SON MESAJI
  29 Ekim 1938


"Zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan her zaman zaferle beraber medeniyet nurları taşıyan kahraman Türk ordusu!

Memleketini, en buhranlı ve müşkül anlarda zulümden, felaket ve musibetlerden ve düşman istilasından nasıl korumuş ve kurtarmışsan, Cumhuriyet'in bugünkü feyizli devrinde de askerlik tekniğinin bütün modern silah ve vasıtalarıyla mücehhez olduğun halde, vazifeni aynı bağlılıkla yapacağına hiç şüphem yoktur.

Bugün, Cumhuriyet'in 15. yılını mütemadiyen artan büyük bir refah ve kudret içinde idrak eden büyük Türk milletinin huzurunda kahraman ordu, sana kalbî şükranlarımı beyan ve ifade ederken, büyük ulusumuzun iftihar hislerine de tercüman oluyorum.

Türk vatanının ve Türklük camiasının şan ve şerefini dahilî ve haricî her türlü tehlikelere karşı korumaktan ibaret olan vazifeni her an ifaya hazır ve âmade olduğuna, benim ve büyük ulusumuzun tam bir inan ve itimadımız vardır. Büyük ulusumuzun orduya bahşettiği en son sistem fabikalar ve silahlarla bir kat daha kuvvetlenerek büyük bir feragat-i nefs ve istihkâr-ı hayatla her türlü vazifeyi ifaya müheyya olduğunuza eminim. Bu kanaatle kara, deniz, hava ordularımızın kahraman ve tecrübeli komutanları ile subay ve eratını selamlar ve takdirlerimi bütün ulusun muvacehesinde beyan ederim.

Cumhuriyet Bayramı'nın 15. yıldönümü hakkınızda kutlu olsun..."

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK





"Ordunun, temelini oluşturan SUBAYLAR; "VATAN İÇİN ÖLÜMÜ" bilerek göze alan savaşçılardır. Fedekarlar sınıfının en önünde yer alan şerefli insanlardır. Millet zarar görürse,bunun mesuliyeti subaylara ait  olacaktır.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

 
A

ayben

Kristal çok teşekkürler bizlerle bunları paylaştığın için aslında gün yüzüne çıkması gereken ve bizlerinde öğrenmesi gereken o kadar çok gerçek var ki. Bizi aydınlattığın için çok sağol :)
 
K

Kristal

Rica ederim Ayben, yorumun ve duyarlılığın için ben teşekkür ederim.
 
G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
bi laf vardır Atatürk'ün söylediği her söz kanun dur diye ben bu lafa çok katılırım çünkü ağzından anlamsız hiçbir kelime çıkmamıştır.
 
Üst