Astım hastalarına polen uyarısı

  • Konbuyu başlatan sevdags
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde sevdags tarafından oluşturulan Astım hastalarına polen uyarısı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,590 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Astım hastalarına polen uyarısı
Konbuyu başlatan sevdags
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan sevdags
S

sevdags

Kullanıcı
30 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Astım Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, Türkiye'de yaklaşık 5 milyon astımlı bulunduğunu, bu rakamın çok daha fazlasının da hasta olduğunun farkına varmadığını belirtti.
Prof. Dr. Tutluoğlu, ilkbaharla artan polenlerin burun akıntısı, gözlerde sulanma, hapşırık gibi belirtileri ortaya çıkardığını, bu şikayeti bulunanların mutlaka uzmana başvurması gerektiğini bildirdi.
Bülent Tutluoğlu, ''Astım Engel Değil'' kampanyası kapsamında geldiği Adana'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, astımın akciğer hava yollarının kronik iltihabi bir hastalığı olduğunu ve insanların yaşam kalitesini bozarak iş gücü kaybına, uyku sorununa, sürekli nefes darlığına yol açabildiğini söyledi.
Hasta olmanın ''sürekli astım semptomlarıyla yaşamak zorunda kalınması'' anlamına gelmediğini belirten Tutluoğlu, hastalığın kontrol altına alınabildiğini bildirdi.
Astımlı hastaların bu mevsimlerde çok dikkatli olması gerektiğini ifade eden Tutluoğlu, şöyle konuştu:
'Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında hastalık artıyor. Sonbaharlarda ev tozu akarları dediğimiz, gözle görülmeyen, halılarda, yataklarda, yastıklarda, yorganlarda yaşayan canlılarda artış meydana geliyor. Astım vakaları özellikle ilkbaharda polenlere bağlı artış gösteriyor. Çünkü polenler hastalığı tetikliyor. Her yörenin kendisine özgü poleni var. Türkiye'de en çok çimen ve hububat polenlerine karşı alerji görülüyor. Bunlar kilometrelerce öteden gelip insanı rahatsız edebiliyor. Kişide bu dönemde burun akıntısı ve kaşıntı, hapşırık, gözlerde sulanma gibi şikayetler görülüyorsa bu polen alerjisidir, yani polene bağlı astımdır ve tedavi edilmesi gerekir. Bu tür şikayetleri olanlar mutlaka bir uzmana görünmeli.''
Tutluoğlu, astımlı hastalara bu dönemlerde mümkün olduğunca dışarı çıkmamalarını, polenlerin çok görüldüğü ortamlarda bulunmamalarını, piknik yapmaktan kaçınmalarını, evde ve arabada polen filtreleri kullanmalarını önerdi.

-''HER YIL 1000-1500 ÖLÜM''-

Türkiye'de yaklaşık 5 milyon astımlı olduğunun tahmin edildiğini belirten Tutluoğlu, hastalığının farkında varmayanların sayısının ise bunun çok daha üzerinde olduğunu kaydetti.
Astımın halk arasında genellikle nefes darlığı gibi düşünüldüğünü ifade eden Tutluoğlu, ''Halbuki öksürükle seyreden astım türleri de var. Bu da hiç azımsanmayacak oranda ve çocuklarda daha fazla görülüyor'' dedi.
Astımın kontrol altına alınmaması ve tedavi sürecine gidilmemesi durumunda ölümle sonuçlanan istenmeyen vakalara yol açabildiğine dikkati çeken Prof. Dr. Tutluoğlu, Türkiye'de her yıl bin-bin 500 kişinin astıma bağlı olarak hayatını kaybettiğini bildirdi.

 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
hastalığının farkında varmayanların sayısının ise bunun çok daha üzerinde olduğunu kaydetti.
Ya çok korkuyorum nefes alamamaktan ben de.. Küçükken kronik bronşit çıkmıştı ama en az bi 10 senedir doktora gitmiyorum. :(

Teşekkürler bilgilendirme için Sevda.
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ben rüyamda görmüştüm,nefes alamadığım için ölüyordum çok kötü bir kabustu
Astım hastası olmak çok zor bir yakınımın çektiği sıkıntıya şahit olmuştum,teşekkürler
 
S

sevdags

Kullanıcı
30 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
dideM' Alıntı:
hastalığının farkında varmayanların sayısının ise bunun çok daha üzerinde olduğunu kaydetti.
Ya çok korkuyorum nefes alamamaktan ben de.. Küçükken kronik bronşit çıkmıştı ama en az bi 10 senedir doktora gitmiyorum. :(

Teşekkürler bilgilendirme için Sevda.


rica ederim Didem dikkat edilmesi gerekilen bir konu bence ihmal etmemelisin Allah korusun ileride başka şeylere çevirmesin
 
S

sevdags

Kullanıcı
30 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
rica ederim arkadaşlar babam astım nasıl sıkıntılar çektiğini görebildiğim için dikkat edilemesi gerektiği kanaatindeyim  herkese sağlık dolu günler :)
 
Üst