Askerlik işlemleri artık internetten hallediliyor

  • Konbuyu başlatan agokalper
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde agokalper tarafından oluşturulan Askerlik işlemleri artık internetten hallediliyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,996 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Askerlik işlemleri artık internetten hallediliyor
Konbuyu başlatan agokalper
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan M
A

agokalper

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Seferberlik ve asker alımlarıyla ilgili işlemler, bugünden itibaren internet üzerinden yapılabilecek.

Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “MSB Bilgi Sistemi aracılığıyla, bugünden itibaren seferberlik ve asker alma konularında e-devlet hizmetlerinin sunulmasına başlanacağı” kaydedildi. İşlemlerin “www.turkiye.gov.tr” adresindeki Milli Savunma Bakanlığı bölümünden yapılabileceği belirtilen açıklamada, uygulamanın sağlayacağı imkân ve kolaylıklar şöyle sıralandı:

Yedeklik yoklamalarını askerlik şubelerine gitmeden ve cezalı duruma düşmeden evleri ya da iş yerlerindeki bilgisayarlardan internet üzerinden ya da mobil imzalı olarak cep telefonlarından e-Devlet Kapısını kullanarak yapabilecekler.

Sefer görev emirlerinin veya tatbikat görevlendirmesinin olup olmadığını, kendilerine veya firmalarına ait araç ve iş makinelerinde sefer görev emri olup olmadığını bulundukları yerden elektronik ortamda sorgulamak suretiyle öğrenebilecekler.

Türkiye tek askerlik şubesi

Yerli ve yabancı askerlik şubesi ayrımı ortadan kaldırılarak ‘bütün Türkiye tek askerlik şubesi’ prensibinden hareketle, elektronik ortamda ülkemizin her noktasına hizmet götürülmüş olacak. Bu kapsamda Askerlik Durum Belgesi alma dahil tüm askerlik işlemleri çok daha kısa sürede ve her yerden yaptırılabilecek.

Vatandaşlar artık sadece son yoklama ve askere sevkleri sırasında askerlik şubesine gelme ihtiyacı duyacaklar. Öğrencilerinin erteleme işlemleri için askerlik şubelerine belge göndermesi işlemi son buluyor.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın askerlik erteleme işlemleri ve dövizle askerlik başvuruları Dışişleri Bakanlığı üzerinden elektronik ortamda topluca alınabilecek.


internethaber
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Güzel haber,sonunda askerlik şubelerinde ki yığılma,çile bitecek
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
agokalper' Alıntı:
Bu kapsamda Askerlik Durum Belgesi alma dahil tüm askerlik işlemleri çok daha kısa sürede ve her yerden yaptırılabilecek.
Vatandaşlar artık sadece son yoklama ve askere sevkleri sırasında askerlik şubesine gelme ihtiyacı duyacaklar.
Askerlik işlemleri artık internetten hallediliyor

Muayene hariçtir heralde. Heytede net ortamında girilmez heralde.
Youtube felan :d
 
M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
hayırlısı olsun bakalım(= Bunda da bi pürüz çıkmazsa iyi olur fena değil
 
Üst