Arz-Talep Meselesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Flamingo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Flamingo

Kullanıcı
Tüm forum üyelerine yönelteceğim bir sorudur:

Bugün dahil olduğum bir sempozyumda Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir daire başkanının sözünü tartışmaya açmak istiyorum. Açılış konuşmasında başkanın söylediği sözler şöyleydi: ''Türkiye'nin eğitim sistemine ilişkin her türlü faaliyetlerimiz devam ediyor. Ha, diyeceksiniz ki bu gelişmelere rağmen LYS, ÖYS, KPSS gibi sınavlar hala neden var? Bunların olmasının sebebi arz talep dengesini oluşturamamış olmamız.

Şimdi sizlere sormak istiyorum, Milli Eğitim Bakanlığı'nın henüz aşamamış olduğu bu arz talep meselesi/dengesi sizce nedir?

Neden arz talep meselesi
Örneğin Kpss:Serbest piyasanın dengesiz ,bozuk,istikrarsız ve boşluklarının bulunmasından,adamın,arkan ve torpilin olmadıktan sonra tutunamamandan dolayı, kamuya talep artar(Talep olayı).Kamu kesiminde istihdamın sağlanması için yeterince açık,boş kadro(arz olayı) bulunmamasından dolayı Kpss ile sınırlandırılır.Ülkemizde nüfus fazla,yatırım az,eğitim,iş,sağlık vs.herkes faydalanamıyor,bu da insanlar arası yarışı(sınav) getiriyor.Bu durumda arz devletin sunduğu imkanlar,talep halkımızın normal yaşamak,geçinmek için sunulan imkanlara ulaşmak.Bunun içinde (rant kapısı) dershaneler,sınavlar,sınav kılavuzları vs.yatırılan paralar...daha yazacak çok şey var neyse

Geri