arkadaşlar bu ödeve yardımcı olan varmı- çok zor durumdayım :((

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hayalhane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

hayalhane

değerli kendinigelisitr.com üyeleri benim şuanki okulum dabir ödev verildi düşman başına : (
yahu bu nasıl ödev lütfen bu ödeve kaynak falan söleyecek olan varsa çok iyi olur
vallahi duacısı lurum : )

ceva mıdır nedir ödev bu arkadaşlar ;

kağıt katlama yöntemi ile geometriye ait bazı temel teoremler

yahu bu nasıl ödev elim kolum bağlı kaldım
tek çare burası lütfen ama lütfen bana yardım edin :

not;kadir hadi ders başı bak taktirname bekliyorum diyenler özelikle sizden yardım beklerim bilin ha : )

kadircim ben bişi düşündüm ama nasıl anlatsam bilmiyorum ki yani şekilli bişeyi sana nasıl tarif edebilirim geometri formüllerini üzerinde uygulaması gereken sensin ama.

sözel olarak ifade etmeye çalışcam umarım faydası olur ::)
kare bir kağıdın uçlarını ortada birleştiriyoruz(mektup zarfı gibi)
daha sonra köşelerden tutup arka tarafından katlıyoruz. kağıdı önce ikiye bölüyoruz sonra diğer tarafınıda(rahat hareket etmesi için)
hani çocuklukta oynardık bu yaptığımız kağıdı 4 parmağımıza takıp bi sayı söylerdik içinden çıkan senin falın gibi  :-\

ya bunu nasıl anlatıyım bilmiyorum ki anlatmaya çalıştım ama olmadı sanırım :'(

abla zorlama kendini ben anladım
sendiyosunki bi sayı söyle 5 hangisi oldun şu olsun
sayıyoduk çıkınca ne bilim araban şu olacak sen şunla evlenecen falan filan bu mu  ;D ;D

Kâğıt katlama etkinlikleriyle ilgili öğretmen adaylarına bilgi verilebilir. Kağıt katlanması yardımı ile kare, dikdörtgen, üçgen vb. çeşitli geometrik figürler oluşmakta ve bu figürlerin oluşturulması esnasında bazı açı değerleri de ortaya çıkarılabilmektedir (Kemankaşlı N. Gür H., 2006). Bu etkinlikler hem öğrencilerin derse olumlu tutum geliştirmesine hem de onların geometrik düşünme, problem çözme, işbirlikli öğrenme, yaratıcılığı geliştirme gibi becerileri kazanmalarına yardımcı olabilir. Çünkü geometri, öğrencilerin problem çözme becerilerinin, muhakeme gücünün ve mantıksal düşünmesinin gelişmesinde önemli bir yere sahiptir.

Bu bilgi sana fikir verecektir.

Cσ∂єx' Alıntı:
Kâğıt katlama etkinlikleriyle ilgili öğretmen adaylarına bilgi verilebilir. Kağıt katlanması yardımı ile kare, dikdörtgen, üçgen vb. çeşitli geometrik figürler oluşmakta ve bu figürlerin oluşturulması esnasında bazı açı değerleri de ortaya çıkarılabilmektedir (Kemankaşlı N. Gür H., 2006). Bu etkinlikler hem öğrencilerin derse olumlu tutum geliştirmesine hem de onların geometrik düşünme, problem çözme, işbirlikli öğrenme, yaratıcılığı geliştirme gibi becerileri kazanmalarına yardımcı olabilir. Çünkü geometri, öğrencilerin problem çözme becerilerinin, muhakeme gücünün ve mantıksal düşünmesinin gelişmesinde önemli bir yere sahiptir.

Bu bilgi sana fikir verecektir.

hepinize ayrı ayrı çok çok teşekkürler ederim yardımlarınızdan dolay
özellikle Özgür ŞAHİN e sevgi ve saygılarımı iletirim çok çok teşekkürler : )

Geri