Apple iOS 8 Tanıtıldı! İşte Özellikler ve Yenilikler

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde iPhone, iPad ve Apple Dünyası kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Apple iOS 8 Tanıtıldı! İşte Özellikler ve Yenilikler başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,913 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı iPhone, iPad ve Apple Dünyası
Konu Başlığı Apple iOS 8 Tanıtıldı! İşte Özellikler ve Yenilikler
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Apple iOS 8 bugün düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı. Son işletim sistemi yeni pek çok özelliği ve geliştirmeleri de beraberinde getiriyor. Apple iOS 8 aynı zamanda yeni çıkan Mac OS X Yosemite işletim sistemi ile etkileşimli olarak çalışıyor. Apple iOS 8 işletim sisteminin yeni Mac OS X Yosemite ile etkileşimde olduğu özelliklerden biri Handoff.

Bu özellik AirDrop’tan biraz farklı olarak OS X Yosemite işletim sistemi ile aramalar, mesajlaşmalar ve dosyalar gibi çoklu görevlerin paylaşılmasına izin vermekte. Yeni duyurulan iCloud Drive beklenen şekilde iOS 8’de kullanılabilir olacak. iCloud Drive, yeni Apple iOS 8 işletim sistemi içine entegre edilen ve DropBox gibi sık kullanılan uygulamalara ciddi şekilde rakip olacak bir özellik gibi görülüyor.  iCloud Drive uygulamasının en önemli özelliği tüm cihazlarınızın arasında uygulama dosyalarınızı  senkronize etmeyi sağlaması. Bu uygulama iOS işletim sisteminin şimdiye dek sahip olduğu eşsiz bir belge depolama uygulaması sayılabilir. Apple iOS 8 ile gelen en önemli özelliklerden biri de bildirim panelinde sık sık yapılan aktivitelerin bulunabilecek olması. Gelen bildirimler panel üzerinden cevaplanabilecek.  Ayrıca kullanıcılar bir mesajı ekranın üstünde belirecek küçük bir pencereden cevaplayabilecek. Bu da mesajı cevaplamak için yapılacak birkaç adımı es geçmeyi ve hızlanmayı sağlayacak.


iOS 8 işletim sistemi ile gelen bir değişiklik de klavye ile ilgili oldu. Bu da kullanıcının üçüncü parti bir klavyeyi indirmek zorunda kalmayacağını göstermekte. Yani SwiftKey gibi uygulamalarda görmeye alışı olduğunuz Swype özelliği artık iOS 8’de QuickType olarak adlandırılan bir teknolojiyle mevcut. Apple iOS 8 işletim sisteminin gelmesiyle belki de en çok iyileştirme yapılan uygulama iMessage oldu. Bu iyileştirmelerle WhatsApp uygulamasına rakip olacak kadar gelişen iMessage artık kullanıcıların birbirlerine doğrudan uygulama içinden sesli ve video mesajlar göndermesine imkan veriyor. Varsayılan e-posta gönderme uygulaması da iOS 8 işletim sisteminde önemsiz postaları tek kaydırma hareketi ile silmeyi sağlıyor.


Spotlight özelliği de gelen güncelleme sonrasında geliştirildi. Artık kullanıcılar Spotlight ile yüklenmeyen uygulamaları araştırabilecek, iTunes mağazasında müzik arayabilecek ve daha pek çok kullanışlı içeriğe ulaşabilecek. Apple iOS 8 ile gelen diğer bir özellik de fotoğraflar uygulamasıyla ilgili. Bu sayede bir cihazınızda bir fotoğraf üzerinde yaptığınız bir değişikliği diğer bir cihazınızda görebilecek ve düzenlemeye devam edebileceksiniz.  Hatta değişiklikleri geri almanız da mümkün. Touch ID adı verilen yeni bir özellik de üçüncü parti uygulamaların kilidini açmak ya da kimlik doğrulaması yapmak için parmak izi tarayıcısının kullanılmasını sağlıyor. Apple iOS 8 bugünden itibaren beta olarak kullanımda olacak. Kullanıcıların genel anlamda cihazlarında iOS 8’i görmeleri Sonbahar aylarını bulacak.


 
Üst