Animatörlük gözde meslek olacak’

  • Konbuyu başlatan GulsahToptas
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Meslekler Rehberi kategorisinde GulsahToptas tarafından oluşturulan Animatörlük gözde meslek olacak’ başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6,965 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Meslekler Rehberi
Konu Başlığı Animatörlük gözde meslek olacak’
Konbuyu başlatan GulsahToptas
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan korsan
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
ESENGÜL METİN
21 yıldır pek çok sinema ve reklâm filminde animatörlük yapan Ergin Tezer, “Animasyon bakir bir sektör, iş bulamama ihtimali yok” diyor


Bilgisayar animasyonları bugün eğitimden sinemaya, reklamdan inşaata pek çok alanda kullanılıyor. Artık sunumlarınızı yaparken animasyonun gücünü kullanarak uygulamalarınızı daha canlı ve hareketli anlatabilirsiniz ya da geliştirdiğiniz bir ürünü henüz plan aşamasında bile gerçeğine en yakın şekilde canlandırabilirsiniz.

Gerçek hayatı sanal hayata karıştıran animasyon, bilgisayar teknolojilerinin baş döndürücü gelişimini ortaya koyuyor. Animasyonda yaşanan gelişim animatörlüğü de popüler iş kollarından biri haline getiriyor. Turkcell, Samsung ve Garanti Bankası gibi pek çok büyük markanın reklamlarının animasyonlarını yapan, animatör Ergin Tezer de animatörlüğün geleceğin parlak mesleklerinden biri olduğunu söylüyor:
“3 boyutlu animasyon, sinema ve reklam sektörü başta olmak üzere pek çok sektörde kullanılıyor. Yakın zamana kadar bir iş alanı olarak görülmeyen animasyona yeni kuşaklar ilgi gösteriyor. Animatörlük geleceğin gözde meslekleri arasında yer alacak. Ama şu an için insan kaynağı sorunu yaşıyor. Animasyon bakir bir sektör, yani iş bulamama ihtimaliniz yok denecek kadar az.”

ANİMATÖR PERSONEL

Tezer’in de işaret ettiği gibi sektör yetişmiş işgücü sıkıntısı yaşadığı için, bu alana yönelik insan kaynağı açığını kapatmayı hedefleyen eğitimlerin de sayısı hızla artıyor. Türkiye’de animasyonu müfredatları kapsamına alan, hatta animasyon bölümü açan okulların sayısı her yıl çoğalıyor. Tezer’in bu noktada bir eleştirisi var. Ona göre eğitimlerde yaygın olan anlayış, animasyon programlarının komutlarının öğretilmesinden ileri gitmiyor.
Animatörlükte 21 seneyi geride bırakan Tezer de 3 yıldır Bilişim Eğitim Merkezi’nde bireylere ve kurumsal şirketlere animatörlük eğitimi veriyor. 3 boyutlu animasyon programı 3DSMAX, Adobe Photoshop, Adobe After Effects, Adobe Premier, Poser, Vue gibi programları içeren eğitimlerde katılımcılar, animasyonda son teknikleri hem teorik hem de pratik olarak öğrenme fırsatı buluyor.

Düzenledikleri eğitim programına animatörlüğü meslek edinmek isteyenler kadar kurumsal şirketlerin de ilgi gösterdiğini söyleyen Tezer, kurumların düzenli ve çok karmaşık olmayan animasyon işlerinde kendi personellerinden faydalanabileceklerini keşfetmiş. Tezer, “Devamlı olarak hazırladıkları teklif, sunum gibi işlerde animasyon kullanmak isteyen şirket çalışanlarına da eğitimler veriyoruz. Kurum amaçları konusunda uzmanlaşmış ‘animatör personel’ yetiştiriyoruz” diyor.

‘Gelişim yeni başladı’

Animasyonla lise yıllarında amatör olarak ilgilenmeye başlayan Ergin Tezer, animasyonun Türkiye’de gelişiminin henüz yeni başladığını belirtiyor. Yakın zamana kadar Mimar Sinan Üniversitesi gibi seçkin bir sanat okulunun 3D animasyonu sanat olarak görmediğini söyleyen Tezer, “Şimdi Türkiye dünyaya animasyon ihracatı yapıyor ve pek çok animatör dünya şirketlerinde başarılı işlere imza atıyor” diyor.


 
C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
teşekkürler Gülşah...
bizim iş alanımızla çok yakından ilgili bir konu ben ve iş arkadaşlarımın öngörüülerinide doğrulamış oluyoruz böylelikle....
 
Üst