Angut'un Sadakati

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Safari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Safari

Kullanıcı
image001ih1.jpg

Herkesin haksız bir şekilde kullandığı bir ifadedir 'Angut'.
Biri laftan anlamayınca, boş boş bakınca ya da aptallık
edince hemen 'Angut musun?' der günümüzün insanı.
Angu t'un aslında bir kuş olduğunu bilmeyen bir sürü insan
var ülkemizde.

Özelliği nedir bilir misiniz?
Angut kuşunun eşi öldüğü zaman yanına o anda başka bir
yırtıcı hayvan veya bir insan gelse dahi gözlerini bir dakika
bile eşinin ölüsünün üstünden ayırmadan o da ölene kadar
onun başucunda bekler.

İşte bu canlının yaptığı en büyük 'Angut'luk budur. Ayrıca
bu olay bütün Angut kuşları için geçerlidir, arada bir görülen
bir şey değildir. Dişi olsun erkek olsun bütün Angu t kuşlarının
Çok ürkek bir hayvan olmasına rağmen eşinin ölüsünün başında
bekleyen Angut kuşuna elinizi uzatsanız dahi oradan kaçmaz.

Hani derler ya 'Angut gibi bakmasana' diye...
Keşke herkes Angut gibi bakabilse değer verdiklerine.
Bundan sonra bazılarına 'Angut' demeden önce bir kere daha düşünün.
Bir "Angut" bile olamayan o kadar çok insan var ki artık günümüzde...

angut diye bi kuş olduğunu biliyodum ama resimdeki kadar güzell olabileceğini tahmin etmiyodum..bilgiler için teşekkürler safari :)

tsk ederim safari cok guzel bir sey ogrenömiş oldum..keske sevdıklerimize angut gibi bakabılsek....

en beğendiğim tabir;bir angut bile olamayan o kadar insan var ki günümüzde..bu gerçekten çok orjinal geldi bana.bugüne kadar edebiyatı konuşmasına yansıtan ve türkçemizi güzel kullanmaya çalışan insanlar dikkatimi çekmiştir; söyleyiş güzelliği bakımından.ayrıca yazı oldukça hoş ve eğitici.sayenizde yeni birşey daha öğrenmiş oldum bir çok insan gibi.teşekkür ederim kendi adıma..

numuneci' Alıntı:
en beğendiğim tabir;bir angut bile olamayan o kadar insan var ki günümüzde..bu gerçekten çok orjinal geldi bana.bugüne kadar edebiyatı konuşmasına yansıtan ve türkçemizi güzel kullanmaya çalışan insanlar dikkatimi çekmiştir; söyleyiş güzelliği bakımından.ayrıca yazı oldukça hoş ve eğitici.sayenizde yeni birşey daha öğrenmiş oldum bir çok insan gibi.teşekkür ederim kendi adıma..
Güzel yorumun için ben teşekkür ederim.

rica ederim. çoğu zaman olmasa da ,bu hedef rayından sapsa da herkes hak ettiği şeyleri duyar ve yaşar en azından benim görüşüm böyle:)

Bunu yeni öğrendim safari sağol ayrıca resmide koyman hoş oldu en azından nasıl olduğunu görmüş olduk :)

angut kuşunu ilk defa gördüm öncelikle tşk. bilmediğim bir olaydı sayende bunuda bilgi bankama aktardım.  ;) evet keşke herkes angut olsa ne kadar güzel bir sevgi, fedakarlık ve bağlılık örneği örnek alınması gereken bir olay. tşk 

bunu okumuştum daha önce paylaşım için sağolun günümüzde angut olabilmek bile bu kadar zorsa ne yapalım ki  :-[

İlk defa duydum acaba bukadar sadık olduğu içinmi argoya hakaret şeklinde düştüki
e malum toplum olarak kendisine benzemeyenlere kulp takmaya üstümüze yokda

Geri