ALINGANLIKTAN KURTULMANIN YOLLARI NELER..?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan payro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kristal' Alıntı:
Alışkanlık haline gelmişse kibirden yada psikolojik sorunların  huy haline getirmesinden olabilir...

Bencede.
Ve bir de eleştiri kabul etmeyen sabit fikirli insanları ekleyebiliriz listeye.
Herkes hata yapar oysa:)
Ben çevremde rastlıyorum arada, "benim öngörüm şaşmaz!" iddiasındaki kişilerin daha sonra sözlerini geri aldıklarını...
Hata!

Bir de her insanın hassas olduğu dönemler vardır.
Bu dönemde kişi daha alıngan,daha kırılgan olur.
Sanırım Böyle zamanlarda olgun davranması gereken kişiler de diğer insanlar

Kesinlikle! Fakat eğer istenen, genelde alınganlık yapan insalar hakkındaki yorumumuzsa, f
gereğinden fazla duyarlı, hassas, güvensiz insanlar diyebilirm.

Eğer alınganlık hali çok sık olmuyorsa evet karşı taraf
olgunluk ile karşılamalı ama kişi bunu alışkanlık yaptıysa
hoş bir davranış değil.

Kilit noktası!
Benim bahsettiğim bazen olgun insan olmanın gereği olarak idare eden taraf olmak.Biraz kaba olacak ama tırnak içinde "Deliye Veli'yi oynamak.
Sizin bahsettiğiniz gibi alınganlık bir alışkanlığa dönüşmüşse,kişi zaafından çıkar umuyor,bunu  suistimal ediyor demektir.
Orada izlenecek yol değişir.

Çok duygusal insanlar alıngan oluyorlar yada duygusal olarak yoğunlaştığımız kişlerden gelen şeyler alınganlığa sebep oluyor.

manas' Alıntı:
Çok duygusal insanlar alıngan oluyorlar yada duygusal olarak yoğunlaştığımız kişlerden gelen şeyler alınganlığa sebep oluyor.

İşte buna katılıyorum.
Kendimden biliyorum çünkü çok alınganım sadece bir kaç insana karşı, hele biri var ki her söylediğini yanlış anlıyor (muşum:) )

Alınganlık..
Birnevi özgüven yoksunluğundan da kaynaklanabilen olumsuzluk hissiyatıdır. 
Eğer bir insan devamlı alınganlık yapıyorsa ya kendinde bir sorun vardır ya da arkadaş olarak gördüğü insanlarda.
Çözüm olarak ya kendini ya da arkadaş-dost  bildiğin kişileri değiştireceksin...
Zaten zamanla insanları tanıdıkça bu tür triplere girmenin sadece kendine zarar verdiğinin farkına varıyorsun : (

Önce söylenene bak laf mı diye,
sonra söyleyene bak adammı diye.
                                                              HAYYAM

Azıcık kendine pervasız olmaktan geçiyormuş yahu. Yani insan kendisine "hadi be ordan buda bi haltmı?"- daha kötülerinede tanık olacaksın kendini alıştır" demesi gerekiyor.
Ha ben son zamanlarda bunu diyorum. Hatta bu çok hoşuma gidiyor. hahaah.
Hiç bir şeye alınmıyorsunuz valla. Eskidenmiş o alınganlık :d idea evrimimde bir sonraki halkaya eriştim heralde :d

Korsan' Alıntı:
Azıcık kendine pervasız olmaktan geçiyormuş yahu. Yani insan kendisine "hadi be ordan buda bi haltmı?"- daha kötülerinede tanık olacaksın kendini alıştır" demesi gerekiyor.
Ha ben son zamanlarda bunu diyorum. Hatta bu çok hoşuma gidiyor. hahaah.
Hiç bir şeye alınmıyorsunuz valla. Eskidenmiş o alınganlık :d idea evrimimde bir sonraki halkaya eriştim heralde :d
:) Alınganlığı biraz farklı bir yönden ele almışsın yav, yani bunun alınmamak değil gibi?

Bu gerksiz huyu çoktannn bırakmış bir kişi olaraktan ..
Alınganlığı gereksiz bir kapris olarak değerlendiriyorum : (

Bu problemden kurtulmanın en iyi yolu; olan biteni, jest ve mimiklerle beraber kişinin vücut dilini ve konuşulanları çok iyi etüd edip algılamaktır diye düşünüyorum...

Geri