vega
Kullanıcı
katılıyorum... teşekkürlerdideM' Alıntı:Kız-erkek ayrımı yapmazsanız kimse kimseye sıkıntı vermez.
katılıyorum... teşekkürlerdideM' Alıntı:Kız-erkek ayrımı yapmazsanız kimse kimseye sıkıntı vermez.
Ya nedir bu tüm doğuyu aynı kefeye koyma hevesi anlamıyorum ki doğu böyle doğuda tam tersi var doğuda kadınlar hor görülür doğuda kız çocukları ikinci plandadır.... ya yok böyle bir şey arkadaşlar yapmayın bunu tek bir aile böyle diye veya böyle aileler çoğunlukta diye niye bütün doğu aynı kefede? ben Diyarbakır'da doğdum babam Mardinli annem Urfalı ve yıllardır Diyarbakırda'yız iki kız kardeşiz babam ikimizinde tek tırnağını binlerce erkeğe değişmez evde annem asla hor görülmez ben batının buradan hiç bir farkını göremiyorum belki basın organları belki önyargılar doğuyu indirdi de indirdi bi ara buraya uğrarsanız misafirim olun doğunun hiçte öyle bir yer olmadığını göreceksiniz...Doğu da tam tesi bi'durum var
vega' Alıntı:Ya nedir bu tüm doğuyu aynı kefeye koyma hevesi anlamıyorum ki doğu böyle doğuda tam tersi var doğuda kadınlar hor görülür doğuda kız çocukları ikinci plandadır.... ya yok böyle bir şey arkadaşlar yapmayın bunu tek bir aile böyle diye veya böyle aileler çoğunlukta diye niye bütün doğu aynı kefede? ben Diyarbakır'da doğdum babam Mardinli annem Urfalı ve yıllardır Diyarbakırda'yız iki kız kardeşiz babam ikimizinde tek tırnağını binlerce erkeğe değişmez evde annem asla hor görülmez ben batının buradan hiç bir farkını göremiyorum belki basın organları belki önyargılar doğuyu indirdi de indirdi bi ara buraya uğrarsanız misafirim olun doğunun hiçte öyle bir yer olmadığını göreceksiniz...
tepkim anlatmaya çalıştığında işte ben doğuda büyüdüm batıdada bulundum her kesimide gördüm ve doğu hiçte geride değil benim tepkim insanların ısrarla doğu geride diye tutturup doğudakilerin bile batıyı çoook ileri bir yerde görmesi bakın ben bundan elli yıl öncesini bilemem o zaman insanların şu an kınadığı şeyler vardı belki ama ben öyle şeylere tanık olmadım doğu kesinlikle geride değilBatıyla kıyasla doğu çok geride bunu anlatmaya çalışıyorum
vega' Alıntı:tepkim anlatmaya çalıştığında işte ben doğuda büyüdüm batıdada bulundum her kesimide gördüm ve doğu hiçte geride değil benim tepkim insanların ısrarla doğu geride diye tutturup doğudakilerin bile batıyı çoook ileri bir yerde görmesi bakın ben bundan elli yıl öncesini bilemem o zaman insanların şu an kınadığı şeyler vardı belki ama ben öyle şeylere tanık olmadım doğu kesinlikle geride değilBatıyla kıyasla doğu çok geride bunu anlatmaya çalışıyorum
bunu lütfen genelleme yapmadan yap anladığım kadarıyla doğduğun toprakların insanlarını kötülemekten başka bişey yapmıyorsunMor-Menekşe' Alıntı:vega' Alıntı:tepkim anlatmaya çalıştığında işte ben doğuda büyüdüm batıdada bulundum her kesimide gördüm ve doğu hiçte geride değil benim tepkim insanların ısrarla doğu geride diye tutturup doğudakilerin bile batıyı çoook ileri bir yerde görmesi bakın ben bundan elli yıl öncesini bilemem o zaman insanların şu an kınadığı şeyler vardı belki ama ben öyle şeylere tanık olmadım doğu kesinlikle geride değilBatıyla kıyasla doğu çok geride bunu anlatmaya çalışıyorum
Sen tanık olmamış olabilirsin
Ama ben tanık oluyorum!...
Ve tanık olduklarımı anlatıyorum.
hayalhane' Alıntı:Arkadaşlar şurada paylaşım yapılmış.Tartışma yada sisaset forumunda değiliz.
Konuyu açan bilgi amaçlı açmış.Lütfen bunu yapmayın..
Birde doğuda genelleme olabilir de özelde neler vardır bunu bilemeyiz.
Sonuçta Ülkemizde doğu sorunu var ve bu sorunda hallolması zor bir sorun.
Sorunun nedenide belli.''Cehalet''
Atatürk'ün sözü var ya;
"Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüce bir sosyal toplum hâlinde yaşatır veya bir milleti esaret ve sefalete terk eder."
![]()
Kötülemiyorum,sorunları anlatıyorum.vega' Alıntı:bunu lütfen genelleme yapmadan yap anladığım kadarıyla doğduğun toprakların insanlarını kötülemekten başka bişey yapmıyorsunMor-Menekşe' Alıntı:vega' Alıntı:tepkim anlatmaya çalıştığında işte ben doğuda büyüdüm batıdada bulundum her kesimide gördüm ve doğu hiçte geride değil benim tepkim insanların ısrarla doğu geride diye tutturup doğudakilerin bile batıyı çoook ileri bir yerde görmesi bakın ben bundan elli yıl öncesini bilemem o zaman insanların şu an kınadığı şeyler vardı belki ama ben öyle şeylere tanık olmadım doğu kesinlikle geride değilBatıyla kıyasla doğu çok geride bunu anlatmaya çalışıyorum
Sen tanık olmamış olabilirsin
Ama ben tanık oluyorum!...
Ve tanık olduklarımı anlatıyorum.
Ben kimseye kırmıyor,son derece saygılı davranıyorum,farkındaysan.hayalhane' Alıntı:Menekşe konuyu açmamak üzere kaptıyoruz.
Bitti tamam mı ?
Açmayalım daha sonra konuyu klitlemesinler
Hepinize iyi akşamlar,
vega da anlayışlı kardeşimiz sende,kırmayın birbirinizi.. Byee..![]()
Sevgili Vega: )vega' Alıntı:[b]bunu lütfen genelleme yapmadan yap anladığım kadarıyla doğduğun toprakların insanlarını kötülemekten başka bişey yapmıyorsun[/b]
ben kimsenin karakterine herhangi bi atıfta bulunmadım hiç kimseyi kırmak için hakarette etmedim amacım oda değil zaten ha bir toplumun sorunlarından bahsedeceksek tamam konuşalım ancak bunu bütün bir topluma ''geride kalmış'' diyerek yapmayı planlıyorsak gelecek eleştrilerede açık olalım ben bulunduğum toplumun geride kalmdığını düşünmüyorum konuşurken-yorum yaparken- de kimseyi kırmıyorum asıl bazı kişiler konuşmalarına dikkat edip insanları kırmamak için uğraşmalıcrt' Alıntı:Sevgili Vega: )vega' Alıntı:[b]bunu lütfen genelleme yapmadan yap anladığım kadarıyla doğduğun toprakların insanlarını kötülemekten başka bişey yapmıyorsun[/b]
Menekşe'nin memleketini kötülediğini düşünmüyorum.
O topkumun genel anlamıyla yaşadığı sorunları vurgulamak istiyor..
Ha diyeceksinki Menekşe'nin avukatımısın ?Hayır..
Ama ben onun ne kadar hassas ve duyarlı olduğunu biliyorum .
Konuşurken birbirinizi kırmanın gereeği yok dimi canım?
Artı kız çocuklarının ve de kadının toplum içerisinde erkeklere göre kadar ezildiğini görmezden gelemeyiz..
(istisnalar kuralı bozmuyor)
Bu durum belki doğuda bira zdaha fazla olabilir ama batı da da pek farkeden bi'şey yok..
Gönül isterki herkes eşit olsun .
Ama olmayınca olmuyor işte ..Bari bunları paylaşmaktan çekinmeyelim..
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.