ALIN SİZE KIZ VE ERKEK KARDEŞ FARKI...

Doğu da tam tesi bi'durum var 
Ya nedir bu tüm doğuyu aynı kefeye koyma hevesi anlamıyorum ki doğu böyle doğuda tam tersi var doğuda kadınlar hor görülür doğuda kız çocukları ikinci plandadır.... ya yok böyle bir şey arkadaşlar yapmayın bunu tek bir aile böyle diye veya böyle aileler çoğunlukta diye niye bütün doğu aynı kefede? ben Diyarbakır'da doğdum babam Mardinli annem Urfalı ve yıllardır Diyarbakırda'yız iki kız kardeşiz babam ikimizinde tek tırnağını binlerce erkeğe değişmez evde annem asla hor görülmez ben batının buradan hiç bir farkını göremiyorum belki basın organları belki önyargılar doğuyu indirdi de indirdi bi ara buraya uğrarsanız misafirim olun doğunun hiçte öyle bir yer olmadığını göreceksiniz...

vega' Alıntı:
Ya nedir bu tüm doğuyu aynı kefeye koyma hevesi anlamıyorum ki doğu böyle doğuda tam tersi var doğuda kadınlar hor görülür doğuda kız çocukları ikinci plandadır.... ya yok böyle bir şey arkadaşlar yapmayın bunu tek bir aile böyle diye veya böyle aileler çoğunlukta diye niye bütün doğu aynı kefede? ben Diyarbakır'da doğdum babam Mardinli annem Urfalı ve yıllardır Diyarbakırda'yız iki kız kardeşiz babam ikimizinde tek tırnağını binlerce erkeğe değişmez evde annem asla hor görülmez ben batının buradan hiç bir farkını göremiyorum belki basın organları belki önyargılar doğuyu indirdi de indirdi bi ara buraya uğrarsanız misafirim olun doğunun hiçte öyle bir yer olmadığını göreceksiniz...

Canım biz burda fikir alış verişi yapıyoruz.
Ben gördüklerimi,düşüncelerimi yaplaşıyorum sadece.
Tabi ki her aile aynı değil,kızları seven değer veren aileler de var.
Ben kızlara değer vermeyen ailelerden bahsediyorum.
İnan bende değer görüyorum babamdan,amcalarımdan ''annem'' diyorlar bana,çok severler.
Ben etrafın da gördüklerimi anlatıyorum yorumları okumuşsan.
Batıyla kıyasla doğu çok geride bunu anlatmaya çalışıyorum.
Ayrıca senin adına da sevindim.
Herkes senin,benim kadar şanslı değil maalesef:(
Bunda bu kadar tepki gösterecek ne var onu da anlamış değilim ya neyse....

Saygılar :)

Dünyayı şereflendirdikten kısa bi süre sonra erkek ve kız kardeş sahibi olmak çok ayrıcalıklı bi durum.

Ama yine de 3üzleri kıskanmışımdır, bizden daha iyi biribirlerini anlıyolardır. ::)

Batıyla kıyasla doğu çok geride bunu anlatmaya çalışıyorum
tepkim anlatmaya çalıştığında işte ben doğuda büyüdüm batıdada bulundum her kesimide gördüm ve doğu hiçte geride değil benim tepkim insanların ısrarla doğu geride diye tutturup doğudakilerin bile batıyı çoook ileri bir yerde görmesi bakın ben bundan elli yıl öncesini bilemem o zaman insanların şu an kınadığı şeyler vardı belki ama ben öyle şeylere tanık olmadım doğu kesinlikle geride değil

vega' Alıntı:
tepkim anlatmaya çalıştığında işte ben doğuda büyüdüm batıdada bulundum her kesimide gördüm ve doğu hiçte geride değil benim tepkim insanların ısrarla doğu geride diye tutturup doğudakilerin bile batıyı çoook ileri bir yerde görmesi bakın ben bundan elli yıl öncesini bilemem o zaman insanların şu an kınadığı şeyler vardı belki ama ben öyle şeylere tanık olmadım doğu kesinlikle geride değil

Sen tanık olmamış olabilirsin
Ama ben tanık oluyorum!...
Ve tanık olduklarımı anlatıyorum.

Arkadaşlar şurada paylaşım yapılmış.Tartışma yada sisaset forumunda değiliz.
Konuyu açan bilgi amaçlı açmış.Lütfen bunu yapmayın..

Birde doğuda genelleme olabilir de özelde neler vardır bunu bilemeyiz. :)
Sonuçta Ülkemizde doğu sorunu var ve bu sorunda hallolması zor bir sorun.
Sorunun nedenide belli.''Cehalet''
Atatürk'ün sözü var ya;

"Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüce bir sosyal toplum hâlinde yaşatır veya bir milleti esaret ve sefalete terk eder."

:)

Mor-Menekşe' Alıntı:
vega' Alıntı:

bunu lütfen genelleme yapmadan yap anladığım kadarıyla doğduğun toprakların insanlarını kötülemekten başka bişey yapmıyorsun

hayalhane' Alıntı:
Arkadaşlar şurada paylaşım yapılmış.Tartışma yada sisaset forumunda değiliz.
Konuyu açan bilgi amaçlı açmış.Lütfen bunu yapmayın..

Birde doğuda genelleme olabilir de özelde neler vardır bunu bilemeyiz. :)
Sonuçta Ülkemizde doğu sorunu var ve bu sorunda hallolması zor bir sorun.
Sorunun nedenide belli.''Cehalet''
Atatürk'ün sözü var ya;

"Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüce bir sosyal toplum hâlinde yaşatır veya bir milleti esaret ve sefalete terk eder."

:)

yaşadığım bölgenin insanlarını onlara  geride kalmış, cahil diyenlere karşı savunmam ne zamandan beri siyaset yapıyor olmam anlamına geldi? genellemeler özeldeki cevherleri yakar birileri büyük bir kitleye genellemelerle bu tip atıflarda bulunuyorsa gelecek olan eleştrilere de açık olmalı

vega' Alıntı:
Mor-Menekşe' Alıntı:
vega' Alıntı:

bunu lütfen genelleme yapmadan yap anladığım kadarıyla doğduğun toprakların insanlarını kötülemekten başka bişey yapmıyorsun
Kötülemiyorum,sorunları anlatıyorum.

Menekşe konuyu açmamak üzere kaptıyoruz.
Bitti tamam mı ? :)
Açmayalım daha sonra konuyu klitlemesinler :)
Hepinize iyi akşamlar,
vega da anlayışlı kardeşimiz sende,kırmayın birbirinizi.. Byee.. :)

hayalhane' Alıntı:
Menekşe konuyu açmamak üzere kaptıyoruz.
Bitti tamam mı ? :)
Açmayalım daha sonra konuyu klitlemesinler :)
Hepinize iyi akşamlar,
vega da anlayışlı kardeşimiz sende,kırmayın birbirinizi.. Byee.. :)
Ben kimseye kırmıyor,son derece saygılı davranıyorum,farkındaysan.
Neyse tamam konuyu kapatalım.
bye ;)

vega' Alıntı:
[b]bunu lütfen genelleme yapmadan yap anladığım kadarıyla doğduğun toprakların insanlarını kötülemekten başka bişey yapmıyorsun[/b]
Sevgili Vega: )
Menekşe'nin memleketini kötülediğini düşünmüyorum.
O topkumun genel anlamıyla yaşadığı sorunları vurgulamak istiyor..
Ha diyeceksinki Menekşe'nin avukatımısın ?Hayır..
Ama ben onun ne kadar hassas ve duyarlı olduğunu biliyorum .
Konuşurken birbirinizi kırmanın gereeği yok dimi canım?
Artı  kız çocuklarının ve de kadının toplum içerisinde erkeklere göre kadar ezildiğini görmezden gelemeyiz..
(istisnalar kuralı bozmuyor)
Bu durum belki doğuda bira zdaha fazla olabilir ama batı da da pek farkeden bi'şey yok..
Gönül isterki herkes eşit olsun .
Ama olmayınca olmuyor işte ..Bari bunları paylaşmaktan çekinmeyelim..

Daha fazla konu didiklenirse konu de kilitlenir bizde şutlanırız. ;D
İrdelemeyin yahu.Benim mesaj kutumu boşa doldurmayın. ;D
Kapandı konu yazmayın tamam. ;D

Hayalhane: )  
Konu hakkında düşüncelerimiz belirtiyor artı ne saygı nede forum kurallarını çiğnemiyoruz.
Konu neden kilitlenecekmiş gerçekten anlayabilmiş değilim?
Neyse konuya döner isek
 Araştırma sonucuna göre
"Kız kardeşlerin, ailelerde daha açık bir iletişim ve bağlılığı kuvvetlendirdiği görülüyor" derken, sorunları içselleştirme eğiliminde olan erkek kardeşlerin tam ters bir etkiye yol açarak, aileye sıkıntı verdikleri belirlenmiş..
Ama bunlar ististai durumlar diye değerlendirmek daha doğru olabilir,
Çünkü ile içindeki çözümsüzlükler iki tarafıda kız - erkek kardeş farketmeksizin aynı derecede olumsuz etkiler..

crt' Alıntı:
vega' Alıntı:
[b]bunu lütfen genelleme yapmadan yap anladığım kadarıyla doğduğun toprakların insanlarını kötülemekten başka bişey yapmıyorsun[/b]
Sevgili Vega: )
Menekşe'nin memleketini kötülediğini düşünmüyorum.
O topkumun genel anlamıyla yaşadığı sorunları vurgulamak istiyor..
Ha diyeceksinki Menekşe'nin avukatımısın ?Hayır..
Ama ben onun ne kadar hassas ve duyarlı olduğunu biliyorum .
Konuşurken birbirinizi kırmanın gereeği yok dimi canım?
Artı  kız çocuklarının ve de kadının toplum içerisinde erkeklere göre kadar ezildiğini görmezden gelemeyiz..
(istisnalar kuralı bozmuyor)
Bu durum belki doğuda bira zdaha fazla olabilir ama batı da da pek farkeden bi'şey yok..
Gönül isterki herkes eşit olsun .
Ama olmayınca olmuyor işte ..Bari bunları paylaşmaktan çekinmeyelim..
ben kimsenin karakterine herhangi bi atıfta bulunmadım hiç kimseyi kırmak için hakarette etmedim amacım oda değil zaten   ha bir toplumun sorunlarından bahsedeceksek tamam konuşalım ancak bunu bütün bir topluma ''geride kalmış'' diyerek yapmayı planlıyorsak gelecek eleştrilerede açık olalım ben bulunduğum toplumun geride kalmdığını düşünmüyorum konuşurken-yorum yaparken- de kimseyi kırmıyorum asıl bazı kişiler konuşmalarına dikkat edip insanları kırmamak için uğraşmalı

Geri