ALIN SİZE KIZ VE ERKEK KARDEŞ FARKI...

özlem1980

Kullanıcı
ALIN SİZE KIZ VE ERKEK KARDEŞ FARKI...

Kız kardeşlerin, ailede iletişim ve bağlılığı kuvvetlendirdiği, sorunları içselleştirme eğiliminde olan erkek kardeşlerin sıkıntı verdiği belirlendi

Kız kardeşlerin, aile bireylerine mutluluk saçtığı, erkek kardeşlerin ise sıkıntı verdiği belirtildi.

İngiltere’de Ulster Üniversitesinden bilim adamlarının, yaşları 17 ila 25 olan 571 kişinin katılımıyla yaptığı araştırma, kız kardeşlerle büyüyen kişilerin daha mutlu ve dengeli olabileceklerini gösterdi.

Araştırmada, kız kardeşlerin olduğu bir ailede büyüyen kişilerin, daha açık fikirli ve duygularını tartışmaya daha istekli oldukları da gözlendi.

Katılımcılara, olumlu bir görünüme ve akıl sağlığı sorununa sahip olup olmadıkları dahil olmak üzere psikolojik değerlendirme yapan sorular sorulduğu, kızların bu etkisinin, özellikle boşanma gibi aileye acı veren olaylarda önemli olduğu belirtildi.

Araştırma ekibinin lideri Profesör Tony Cassidy, "Kız kardeşlerin, ailelerde daha açık bir iletişim ve bağlılığı kuvvetlendirdiği görülüyor" derken, sorunları içselleştirme eğiliminde olan erkek kardeşlerin tam ters bir etkiye yol açarak, aileye sıkıntı verdikleri kaydedildi.

Kaynak : Haber7

katılıyorum özlem sağol paylaşım için  :) genelde evdeki durum şöyleydi: abim ve babam tipik baba-oğul çekişmesindedir. annemle bende nasıl araları nasıl daha iyi olur derdinde. iki taraf arasında gönüllü elçilik yapardık yani. büyüdükçe tabiki azalıyo bu sürtüşmeler ama iki tarafada bir şey olmuyor, olan yine bize oluyordu. biz üzülüyoruz.
galiba bayanlar erkeklerden daha çabuk olgunlaşıyor birde annelik içgüdüsü eklenince hayatı bile bile kendimiz için zorlaştırıyoruz.

Özlem' Alıntı:
Kız kardeşlerin, ailede iletişim ve bağlılığı kuvvetlendirdiği, sorunları içselleştirme eğiliminde olan erkek kardeşlerin sıkıntı verdiği belirlendi
evet verdiği sıkıntılar...düzeltmeye çalıştıkça olmuyordu...
Her şeyi yapabileceğini biliyor ama kendini kontrol edemiyor...

Profesör Tony Cassidy amca İngilterede yapmış bu arastırmayı.
Dogrudur kız daha baglıdır .Gençken yanındadır.Anne baba genellıklı yaslandıgı zaman kucuk veya buyuk erkek ogluyla yasarlar en azından bızım mıllete oöyle

şimdi özlem yazdıkların doğru ama
o kız çocukları 15 yaşını geçtimi aileye daha fazla sıkıntı vermeye başlıyo :)
özellikle bizim türk toplumunda

Araştırma ekibinin lideri Profesör Tony Cassidy, "Kız kardeşlerin, ailelerde daha açık bir iletişim ve bağlılığı kuvvetlendirdiği görülüyor" derken, sorunları içselleştirme eğiliminde olan erkek kardeşlerin tam ters bir etkiye yol açarak, aileye sıkıntı verdikleri kaydedildi.

Bunu bizim toplum da bilse keşke.
Kız çocuk getiren kadınların üzerine kuma getirmeyi,
Erkek çocuk diye tuturmayı bıraksalar.
Keşke :(

Teşekkürler paylaşım için. ;)

doğuyu bilmiyorum ama batıda biraz daha değişti galiba durumlar çevremdeki babaların çoğu kız çocuğu olduğu için seviniyolar

Mor-Menekşe' Alıntı:

Keşke :(

Teşekkürler paylaşım için. ;)
aynen katılıyorum

Mor-Menekşe' Alıntı:
Sevgili Menekşe : )
Çok haklısın ama
Kadınlar bilinçlinçli hareket edecek ve bu konuda asla geri adım atmadan mücadele edecek..
Ne demek erkek çocuk diye tutturmak..
Hele de "kuma olayı" ilkellik ,cehalet hatta rezalet..

CRT
Bizim kadınlarımız kendilerini eziyor bazen haklısın ama,
Bazen ne kadar çırpınsalar da hiç bi'şey değişmiyor
Değişmediğini gördüklerinde bütün inançları yıkılıyor,çaresiz kalıp,kaderlerini boyun eğmek zorunda kalıyor,bırakılıyorlar.:(
Mesela bu gün bi'şey yaşadım
Burda kız çoçuklarına ''oğlum'' diyorlar neymiş ona verilen değermiş
Babam da bazen bana ''oğlum'' der.
Ben kızarım oğlun değilim KIZINIM bana kızım de derim.
Bizimkilerle bugün bunu konuştuk
''Kur'a da bile erkekleri kadınlardan üstün yarattık''dediler.
Belki fiziki olarak güçlü olabilir ki evet erkekler fiziki olarak kadınlardan daha güçlü ama
''kadın erkek eşşittik ama görevleri farkılıdır.'' dedim

Baksanıza erkeklerini kendilerinden üstün olduklarını düşünüp,kendilerinden üstün görüyorlar.
Kendine kuma getiren insanları bile gördüm. :(
Beni de yargıladılar hatta, düşüncemden dolayı :(
Kadınlar toplulumuz da o kadar ezildi ki;artık kendini gereksiz görüyorlar.:(
Cehalet hemde büyük cahalet...:(

Ne mutlu sanaki ..Çoğu gerçeğin farkındasın ve kaderine boyun eğecek yapıda değilsin.. mücadele verebiliyorsun..
Her şeyin bir ilki vardır ..Bunun başka çaresi yok..Çevrendeki yanlış anlayış ve fikirleri de (elinden geldiğince) sen kıracaksın..
''Kur'a da bile erkekleri kadınlardan üstün yarattık''
sözü hakkında fazlaca yorum yapmak istemiyorum ..

Ama duyduğumda beni çok etkileyen  önemli bir yazıyı paylaşmak istiyorum..

Kenya'lı Devletbaşkanı şöyle diyor..
"Avrupa'lılar ülkemize geldiklerinde bizim elimizde toprak ,onların elinde İncil vardı. Gözlerinizi kapatın dediler.
Gözlerimizi açtığımızda onların elinde toprak..Bizim elimizde İncil vardı .."

Sanırım bu örnekle ne demek istediğimi anlamışsındır? 

Anlıyorum...
crt' Alıntı:
Ne mutlu sanaki ..Çoğu gerçeğin farkındasın ve kaderine boyun eğecek yapıda değilsin.. mücadele verebiliyorsun..
Her şeyin bir ilki vardır ..Bunun başka çaresi yok..Çevrendeki yanlış anlayış ve fikirleri de (elinden geldiğince) sen kıracaksın..

Evet elimden geleni yapıyorum ama...
Yeterince azar...işitiyorum:(
Artık herkesi kendi halinde bıraktım.
Mevlana der ki;
Cahil kimsenin yanında kitap gibi sezsiz ol.
Artık öyle yapıyorum.
Bi'tek kardeşilerim için elimden geleni yapıyorum.
Ders çalışmaya teşvik ediyor,kitap okutmaya çalışıyorum.
Ben okuyamadım onlar okusun,kurtulsunlar diye.
Onlara destek oluyorum.
Diğer kimseler umrumda değil artık.
Çünkü değmiyor hiç biri bunu anladım...

Anlıyorum canım ..
Aynı sorunları inan hepimiz yaşıyoruz..
Ama  karamsarlık yok..hak verilmez zorla alınırmış..Anlamayana  bazande anladığı dilden konuşacaksınki  hatalarının farkına varssınlar ve susmasını bilsinler ..

crt' Alıntı:
Anlıyorum canım ..
Aynı sorunları inan hepimiz yaşıyoruz..
Ama  karamsarlık yok..hak verilmez zorla alınırmış..Anlamayana  bazande anladığı dilden konuşacaksınki  hatalarının farkına varssınlar ve susmasını bilsinler ..

Evet haklısın.
HZ.Ali'nin de dediği gibi;
Haksızlığa baş kaldırmayanlar,ondan gelecek ger kötülüğe katlanmalıdır.

Eskiden hep karşımda ki insanları düşünürdüm kırmıyım,incitmemeyim diye ama hep ben kaybediyordum eziyorlardı beni artık vazgeçtim.
Artık kendimi ezdirmiyor,öyle insanlarla da muhattab olmuyorum.
Gerçi hâlâ rahat vermiyorlar ama ben katmıyor,üzmüyorum kendimi.
Hayat kısa önemli olan benim onlar yüzünden hayatımı heba etmem.
Yaşadığım hayatın tadını çıkarıyorum artık.
Beni sevdiklerimden başka kimse ilgilendirmiyor.

Madem kuralları biliyorsunuz neden ısrarla, çiğnediğinizi de söyleyerek paylaşım yapıyorsunuz, anlamış değilim.

Forum kurallarını ihlal eden yorumlar tarafımdan silinmiştir.

Bilginize..

dideM' Alıntı:
Madem kuralları biliyorsunuz neden ısrarla, çiğnediğinizi de söyleyerek paylaşım yapıyorsunuz, anlamış değilim.

Forum kurallarını ihlal eden yorumlar tarafımdan silinmiştir.

Bilginize..

Haklısınız özür dilerim. :(

Geri