'Aldatma'Üzerine(:

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan crt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crt

Kullanıcı
Uluslararası ölçekte bir kadın araştırması yapan sosyolog, dünyanın çeşitli ülkelerınde kadınlara bir soru sormuş.
kocanızı başka bir kadınla yakalarsanız ne yaparsınız?Soruya ülkelere göre verilen yanıtlar ise şöyle olmuş:

İsveçli : neyimi beğenmediğini sorarım.
Rus : evi terk ederim.
Fransız : sesimi çıkarmam, sevgilime gider beni teselli etmesini isterim.
İtalyan : kadını vururum.
İspanyol : kocamı vururum.
Yunanlı : her ikisini de vururum.
Türk : benim kocam yapmaz!

Kol kırılır yen içinde kalır misali ..
Her nekadar söylediklerimize biz bile inanmıyor olsak bile hem kendimizi hem de başkalarını kandırarak böylede sır tutarız hane(:

" Benim kocam yapmaz " diyen insanların kendileri bile inanmıyor bile bu cümleye. En çok aldatılma / aldatma Türkiye' de bence. Üzücü bir gerçek malesef.

Bir kadın aldatıldığını bildiği yada kesin aldatmıştır dediği halde neden hala kocasıyla birlikte olur bunun cevabını merak ederim hep...Böyle birçok örneği var etrafımda da

Turtur:)
Madem merak ediyorsun kendimce yanıtlayayım.
Aslında hiiç bir kadın aldatılmayı hazmedemez (diye tahmin ediyorum)
Ancak..
Kadının gidecek yeri ,ekonomik güvencesi yok ise,
Adet-töre vs. aile ve çevre baskısı,
Çocuklarından ayrılma korkusu,
Kurulu düzenini bozmak istememesi,
Zamanla alışkanlığa dönüşmesi diye uzanıp giden bir zincir diyelim (:
Anlayacağın bu erkeklere haddini bildirmek gerek ama başedilmesi zor iş (şaka)(:

Ben aldatma işine kocaman bir ŞEREFSİZLİK olarak görüyorum kadın içinde erkek içinde.

Her zaman demişimdir yine söylüyorum KADIN OLMAK ÇOK ZOR !!!!!!

crt' Alıntı:
Uluslararası ölçekte bir kadın araştırması yapan sosyolog, dünyanın çeşitli ülkelerınde kadınlara bir soru sormuş.
kocanızı başka bir kadınla yakalarsanız ne yaparsınız?Soruya ülkelere göre verilen yanıtlar ise şöyle olmuş:

Türk : benim kocam yapmaz!

Aldatılmayı birebir yaşamış biri olarak konuya dahil oldum. Yukarıda ki sözü yürekten söyleyebilecek bir insandım. 7 yıl boyunca tek istediğim tek insan olması ve bunun için mücadele etmemdi. Yaş ve cinsiyetin önemi yok bir insanın kendisine saygısı yoksa o insandan her türlü kötülük beklenir.

Bunları yaşamak hee ne kadar hayat tecrübesi olsada kısa vadade üzülsenizde emin olun herşey bittiğinde göreceksiniz ki bu olaydan çıkardığınız dersler geri kalan yaşamınızda size yardımcı olacaktır. Benim için böyle oldu.

Geri