AL SANA MUSTAFA!!!

• Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan AL SANA MUSTAFA!!! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,830 kez görüntülenmiş, 31 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı AL SANA MUSTAFA!!!
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan korsanhayat
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
su perisi' Alıntı:
Zynep' Alıntı:
Su Perisi aynı mesajı 2 kere tekrarlamanın anlamı yoktur.
Bu nedenle mesaj tarafımdan silinmiştir!
Tamam da,silmemin sebebini orda açıkladıgımı burdaki üyelermiz nerden bilecek..
O zaman link vereyim

http://www.kendinigelistir.com/forum/index.php/topic,7893.100.html
Bu linkede sen bir göz at o halde perim, belki dikkatinden kaçmıştır.

http://www.kendinigelistir.com/forum/index.php/topic,12795.msg164293.html#msg164293

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Burayada bir iki kelime yazmak istiyorum.
Evet ben Can DÜNDAR'dan özür diliyorum.Son derece yanlış değerlendimelerde bulunmuşum hemde filmi izlemeden.Önemli olan Ahmet'in yada Mehmet'in değil benim düşümcemse ki ben kendi düşüncelerime son derece önem veren birisiyim. Evet'Ben ön yargılı davranarak izlemeden yorum yaptım..Kimse insanların düşüncelerine ipotek koymasın,hele bu kimseden kasıt bu ülkede yazarlıgı araştırmacılıgı ve daha önce kazandırmış oldugu eserlerle bu ülkede bir çok kesimin büyük bir hayranlık duydugu yazarlarımızdan birisi ise bu yanlış!
Ve ben yanlışı sevmem..Yanlış yaptıgımı gördüm ise( belki bana göre dogru olan size göre yanlıştır,ki bu böyle olacagı kesin) de çıkıpda "Ben yanlış yaptım" derim..

İzlemeden eleştirerek yada eleştirilere katılım göstererek bir yanlış yaptım.

Can DÜNDAR'dan  bu yüzden özür diliyorum.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Valla pericim, ben izledim, epey oldu, ama düşüncelerimde tek bir değişiklik olmadı.
Sana verdiğim linkte ki "idam edilenler" bile filmi baştan aşağı yanlış kıldı zaten.
Ama bu kadar ustaca anlatılınca, zaten Dündar'ın işi belgeselcilik", bunları filmi izlerken kaçırmak normaldir.
Keza verdiğim linkteki 5 bariz hata, ya da özellikle eksik bırakılmışlık, Atam'ı yanlış tanıtma konusunda benim için yeterlidir.
Kaldı ki, ettiği lafın ağırlığında Can Dündar kendisi bile ezilmiş, çark etmiştir.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Nerere yazacagımı şaşırdım:)
Dur en iyisi buraya yazıp,oraya link vereyim.. :)

Ben film hakkında izlemene önce ve izledikden sonra  bakış açımı yazdım...Bu bakış açım 4/4 lük bir filmdi diyecek nitlikde de degil...Orda öncelikle belgesele bakış açımızı değiştirip "Atatürk diye degilde Mustafa" diye bakmamakdaydı buda ilk hatam oldu...
Öncelikle şunu belirteyim,tarifte eksik olan çok şey varken tutupda "tarihimiz şöyleydi,tarihimiz böyleydi" diye kulakdan duyma yada belgelere dayanarak konuşarak en önemlisi "boş konuşmak"  istemiyorum...
Belgesel bekledigim gibi degildi ama beklentiminde altına girmedi...Aksine ben orda Kaderini kabul etmeyip kaderini çizen bir insanı gördüm..Eksikleri ve zayıf oldugu karelerin oldugunuda belirttim...Ben sinema eleştirmeni degilim,şurda üç beş filme gidiyorum diyede kalkıp agır eleştirilerde de bulunmayacagım...Bulunmam için o sistemin içinde olmam gereklidir..
Can DÜNDAR böyle uygun görmüş oda kendi bakış açısından imzasını atmış biri olarak bize zayıf ama dogdugu andan itibaren ideallerinin peşini bırakmadıgı ve sonuna kadar vazgeçmeyen bir çizgi çizdigi için seviyoruz biz Mustafa'yı..Daha güçlü bir Mustafa çizebilirdi,ama bu çizdigi şekil ilede gönlümüzdeki yeri asla eksilmedi,aksine dahada bir yerleşti...
Başka imzalar altında Atamızı görmeyi isterim...
Mümin SEKMAN'ın başarı öykülerine girecek bir hayat hikayesi... :)

Sürgüne gittiği Şam da arkadaşları ile yedigi bir yemekde "ileride nerde olacaksınız"sorusuna arkadaşları,"kendilerine göre şeçimler yaparken Mustafa ise" Ben sizi o görevlere getirecek kişi olacagım" sözü ilede kendi kişiligini çok güzel ortaya koydugu bir sahneydi...

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Valla pericim ben tek bir isim bilirim, tanırım; Mustafa Kemal Atatürk!

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
İşte bu anlayışdan koptuya herşey Zynepcim:)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Belgesele bakış açılarındaki farklılıgın koptugu yeri gösterdim..Sen-Siz "Mustafa Kemal Atatürk olarak baktınız,ben-biz ordaki "Mustafa"'yı gördügümüzü belirttim.... :)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Tekrarlamıyorum, bu konuda son yazdıklarım diğer başlık altındadır;

http://www.kendinigelistir.com/forum/index.php/topic,7893.msg172275.html#msg172275

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Benimkide orda saklıdır :)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Zig,zag,zig,zag, eskiden beri sevmem çapraz koşuyu,taaaaaa t.e.k te futbol aynadıgım dönemlerden beri :)
Hocam bana derdi hep oğlum sürekli zig zag yapıcaksın çapraz koşular yapıcaksın diye.
O zamanda demiştim hocama,Hocam ben oldugum yerde dursam olmazmı diye,3 hafta kadro dışı kalmıştım.
Hayattada böyle olsa gerek,sürekli çapraz koşular yapan insanlar,daima ilk 11 de oynuyo anlaşılan.
Ne yapalım,sürekli zig zaglar yapmaktansa 3 üncü forvet olarak kalmayı tercih ederim

Bir beyaz eşya firmasının,kurucusu gibi konuştum ha,müşteri kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim diodu ya.
Filozofmuyum neyim yav.

K

korsanhayat

Kullanıcı
22 Tem 2010
En iyi cevaplar
0
0
ilk kez Atatürk'ü insan gibi resmetti birileri. sonra birileri o beton gibi imajın yıkılmasından korkup feryat figan eyledi. sözüm ona orada burada romantik solculuk yapan solumsu tipler, güya iyi günlerde olmadığımızı, aman aman ülkenin elden gittiğini falan üfürmeye başladı. yahu kardeşim bırakın da oturun izleyin. bir "insan"ın anlatılmasından bunca korkunuz nedir? Atatürk de insandı ve her insan zaaflarıyla, hayal kırıklıklarıyla, pişmanlıklarıyla, yalnızlıklarıyla bir bütündür. bırakın insanlar ondan korkmak, kaçmak yerine tanısın. mustafa veya başka bir filmle. haa yok ben değişmem arkadaş, dediğim dediktir diyorsanız, "şu çılgın türkler" rüzgarına kapılabilirsiniz. iyi seyahatler!