akıl...

• Konbuyu başlatan eftelya
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde eftelya tarafından oluşturulan akıl... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,721 kez görüntülenmiş, 24 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı akıl...
Konbuyu başlatan eftelya
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan su perisi
I

itsmyturn

Kullanıcı
22 Haz 2009
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Evet Spiritual iyi yazmış, ben buna benzer bir yazısını ekşi sözlükte okumuştum. Hatırlıyorum :)

Akıl ve zeka birbirine yakın tanımlar gibi görünse de bence çok farklılar. Çıkmak zorunda olduğum için devamını yarına saklamak zorundayım :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
"Teach your child how to think" (Çocuğunuza Düşünmeyi Öğretin)  kitabında Edward de bono'nun şöyle der;

Zeka altındaki arabadır, Akıl ise şöför. Çok iyi bir araban olabilir ama kötü bir şöförsen bu pek bir işe yaramaz, seninkinden daha az iyi olan bir araba iyi bir şöför ile seni geçebilir.

ve akıl'ı başkasından alırsınız,zekayı asla!

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Biraz önce Platon'un Akıl üzerine okuduğum ve hayatımızda 100/ 80 kişinin karşısındakine dayatmaya çalıştığı bir hareketi ne güzelde anlatmış.... :)

Bir insanın akıllı olmasına bir şey dediğimiz yok. Yeter ki aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın.

Ne kadar başkasına dayatmaya çalışsada,herkes bildiğini işliyor arkadaş...Doğru yada yanlış,başkasının doğrusu kendi doğrun olmayabilir ama doğru bilgiyede eğri denmesi akılsızlıkda direnmektir..