Ağız içinde olan aft tedavisi ile ilgili bildiklerinizi paylaşırmısınız?

• Konbuyu başlatan eniseoz
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık kategorisinde eniseoz tarafından oluşturulan Ağız içinde olan aft tedavisi ile ilgili bildiklerinizi paylaşırmısınız? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,279 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık
Konu Başlığı Ağız içinde olan aft tedavisi ile ilgili bildiklerinizi paylaşırmısınız?
Konbuyu başlatan eniseoz
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan eniseoz
E

eniseoz

Kullanıcı
27 Eyl 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Senelerdir bir türlü tedavisini bulamadığm ağız içinde ki beyaz renkte ortası geniş çukur olan doktorların aft diye adlandırdıkları yaraların tedavisi ile ilgili bildiklerinizi lütfen benimle paylaşırmısınız?

Bu konuyla ilgili çok araştırma yaptım fakat kullandığım hiçbirşey çözüm olmadı doktorlarında stres kaynaklı olduğunu belittiği bu yaralar için henüz kesin bir tedavisi yok.Enazında 1-2 saat sancının kesilmesi ve benimde yemek yiyebilmem için acil fikirlerinize ihtiyacım var.

E

eniseoz

Kullanıcı
27 Eyl 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
AFT TARİFİ
Aft ağız içerisinde sıklıkla yanak ve dudak mukozasında, dil üzerinde, yumuşak damakta, farenkste, diş eti üzerinde görülen solgun sarı-kırmızı hale ile çevrili oldukça ağrılı ülserleşmiş lezyonlardır. Toplumun %18-20 az ya da çok aft sorunu ile karşı karşıyadır. Bayanlarda daha sıklıkla rastlanır. Aft genellikle tek olarak seyretse de aynı anda birkaç bölgede birden görülebilmektedir.

Aftın oluş nedenini belirlemek için çeşitli araştırma yapılmıştır. Ancak aftın oluşumunu hızlandırıcı ve seyrini kötüleştirici birçok faktör faktör saptanmasına karşın oluş nedeni tam olarak belirlenememiştir.

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ağız içindeki yaraların bağışıklık sisteminden kaynaklanan bir sorun olması muhtemel.Ben sana yeşil çay veya ada çayı öneririm ama ilk önce doktora sor ondan sonra kullan tabi Eniseoz.Geçmiş olsun şimdiden

E

eniseoz

Kullanıcı
27 Eyl 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
turtur' Alıntı:
Ağız içindeki yaraların bağışıklık sisteminden kaynaklanan bir sorun olması muhtemel.Ben sana yeşil çay veya ada çayı öneririm ama ilk önce doktora sor ondan sonra kullan tabi Eniseoz.Geçmiş olsun şimdiden
Teşekkür ederim bağışıklık sistemi ile ilgili ilaç kullandım fakat sonuç alamadım.

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Sıklıkla çıkmasının Behçet Hastalığının belirtilerinden diye biliyorum ama neyse ki senin öyle bir durumun yok
stres kaynaklıymış

E

eniseoz

Kullanıcı
27 Eyl 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ebru' Alıntı:
Sıklıkla çıkmasının Behçet Hastalığının belirtilerinden diye biliyorum ama neyse ki senin öyle bir durumun yok
stres kaynaklıymış
Evet behçet hastalığı araştırıldı çok şükür ki böyle bir durum yok.Bhçet hastalığında bu yaralar sadece ağız içinde değil vucudun belirli bölgelerindede çıkıyormuş en sık rastlanan bölge ağız içi ve genital bölgeymiş.