Ağaç Adam

  • Konbuyu başlatan chinaski
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler kategorisinde chinaski tarafından oluşturulan Ağaç Adam başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,872 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler
Konu Başlığı Ağaç Adam
Konbuyu başlatan chinaski
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan korsan
C

chinaski

Kullanıcı
11 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
Zonguldak


Dünyayı şaşırtan ''ağaç adam''...

Genç yaşında dizinin kesilmesi sonucunda vücudunda çıkan siğiller yüzünden el ve ayaklarında tıpkı ağaç kökü gibi uzantılar oluşmaya başlayan yoksul bir Endonezyalı, kendisine ölüme götüreceğini sandığı bu hastalığa karşı bir Amerikalı profesörden yardım alacak.
      Şu an 35 yaşında olan ve hastalığından ötürü 'Ağaç Adam' olarak da anılan 'Dede' isimli balıkçı, 15 yaşında dizinden yara aldıktan sonra, uzmanların sadece milyonda 1 rastlanabileceğini söylediği bir hastalığa yakalandı. Ancak normalde sık rastlanan 'insan papilloma virüsü' (HPV) adlı enfeksiyon, Dede'yi çok farklı bir şekilde etkiledi.
   
      'Ağaç Adam' Dede ve güçlükle yetiştirmeye çalıştığı kızı...

      Siğil oluşumuna neden olan bu hastalık Dede'nin vücudunda bir türlü durmak bilmedi. Siğillerin bir türlü iyileşmemesinin ve adamın ellerinde, ayaklarında ağaç kökü benzeri oluşumlar çıkmaya başlamasının sebebi ise Dede'nin bünyesindeki çok nadir görülen bir genetik hatadan kaynaklanıyordu. Bu hata nedeniyle adamın bağışıklık sistemi bir türlü hastalığın üstesinden gelemiyordu.
   
    ÖNCE İŞİNDEN SONRA EŞİNDEN OLDU

      El ve ayaklarını kullanamadığı için artık iş göremez hale gelen çaresiz adam önce işinden sonra da eşinden oldu. Kendisini terk eden karısı, 2 genç çocuğunu da geride bırakıp kaçtı. Bir yandan yoksulluk, bir yandan da bölgedeki doktorların bu hastalığa bir çare bulamaması nedeniyle büyük sıkıntıya düşen Dede, vücuttaki bozukluklar meraklı kişilere teşhir edilerek para kazanılan 'ucube gösterileriyle' geçimini sağlamaya başladı.
      Vücudunda 'kökler' oluşan adam, 'ucube şovlarına' çıkarak geçimini sağlıyor.
      Her an bu hastalık yüzünden ölebileceğini düşünen adama en sonunda ABD'deki Maryland Üniversitesi'nden Profesör Anthony Gaspari yardım elini uzattı. Perşembe akşamı belgesel kanalı Discovery Channel'da da gösterilecek olan bir girişimle, Prof. Gaspari Endonezya'ya gitti ve Dede'yi buldu. Hastalığına tanı koyan profesör, bunun çaresinin sentetik A Vitamini'nde olduğunu söyledi.
   
    6 AY İÇİNDE İYİLEŞMEYE BAŞLAYACAK

      Her gün A Vitamini tedavisiyle 6 ay içinde siğil oluşumunun durabileceğini ve daha sonra fazlalıkların kesilmesi için el ve ayaklara yapılacak tedaviyle Dede'nin bu uzuvlarını kullanabilecek hale gelebileceğini kaydeden uzman, gerekirse tedavi için Dede'yi ABD'ye götürebileceğini de söyledi.
      Şimdi kurtulma ümidiyle Dede'nin yüzü gülerken, Profesör Gaspari, "Bütün kariyerim boyunca böyle bir hastalıkla karşılaşmamıştım" dedi.

http://msnyasam.milliyet.com.tr/2007/11/13/son/sonyas18msn.asp
 
E

esranur

Kullanıcı
19 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
cok ilginçç yaa, bu akşam tv de izledim bunu...ve izledikten sonraa halimee cokkk şükrettimm..Allahh şifa versin ne diyelimm... ???
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Teknoloji güzel bişey,dünyadan bi haber yaşamıyosun,yaşadıkça insan neler okuyup,görüyor :-\
allah yardım etsin
 
S

smaile

Kullanıcı
15 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Bunu nat geo da izlemiştim.  Gerçekten çok şaşırtıcı ve ürkütücü bişey ,çok etkilendim.
Umarım bian evvel iyileşir..  :-\

 
Y

YEŞİLAY

Kullanıcı
6 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ben bunu gazete de okumuştum Allahım şaşırıyorum artık daha neler göreceğiz bakalım
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Yav bunu  bie belgesel kanalındda izledim şaşmamak elde değil yav.
Çok tuhaf bir durum..
 
Üst