ABD'deki araştırmaya göre "Atatürk" en büyük LİDER!

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Mustafa Kemal Atatürk kategorisinde Codex tarafından oluşturulan ABD'deki araştırmaya göre \"Atatürk\" en büyük LİDER! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,193 kez görüntülenmiş, 11 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Mustafa Kemal Atatürk
Konu Başlığı ABD'deki araştırmaya göre \"Atatürk\" en büyük LİDER!
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan pamuk prenses
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Kentucky Üniversitesi'nden psikiyatri uzmani Prof. Dr. Arnold Ludwig tarafından kaleme alınan kitapta, Atatürk, gelmiş geçmiş tüm devlet damları arasında yapılan "siyasi büyüklük sıralamasında" birinci oldu.



The New York Times gazetesinin haberine göre, Ludwig'in "Çağın Kralı :Siyasi Liderliğin Doğası" adlı kitabında, son yüzyıla damgasını vurmuş büyük devlet adamı incelendi.
Ludwig'in, devlet adamlarinin liderlik vasıflarını bilimsel bir objektiflikle ölçme amacıyla kaleme aldığı kitap için 18 yıl çalıştığı belirtildi.



Prof. Ludwig, siyasi liderleri değerlendirirken, bir ülkeyi kurtarmak ya da yeniden bir araya getirmek, savaş kazanmak, toprak kazanmak, ekonomiyi düzeltmek, yeni bir ideoloji ortaya atmak, iktidarda kalma süresi ve moral açıdan örnek oluşturmak gibi özellikleri göz önünde tutarak puan verdiğini bildirdi.



Bir liderin en fazla 37 puan alabileceğine dikkati çeken Ludwig, bu kriterlerin, liderlerin başarılarını değerlendirmede güvenilir ve
tarafsız bir yöntem olduğunu belirtti. Yazar, puanların, liderlerin dünya çapındaki etkileri dikkate alınarak verildiğini, kişisel faziletlerinin hesaba katılmadığını kaydetti.



Habere göre, sıralamada Atatürk 31 puanla birinci sırada yer alıyor. Franklin D. Roosevelt ve Mao 30 puanla ikinci, Stalin 29 puanla üçüncü, Mussolini 26 puanla dördüncü, Hitler 25 puanla beşinci, Yaser Arafat da 17 puanla altıncı sırada bulunuyor. Gazete, Bill Clinton, Dwight D. Eisenhower ve François Mitterrand'ın, Arafat'ın birkaç puan gerisinde kaldığını yazdı.


 
T

tera_1032

cok güsel ama emin ol ki şimdikiler ölmek diyence topuk olurlar
 
S

syn

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
cok güsel ama emin ol ki şimdikiler ölmek diyence topuk olurlar
Kesinlikle katılıyorum !!! Belki kriterlerin de az olmasından kaynaklanıyordur ancak yanyana gelmesi komik olan isimlerde var !!! 31 puan vererek bence cimri bile davranmışlar.
LİDER VARDIR BİR DE LİDER VARDIR
 
S

smaile

Kullanıcı
15 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
O bunu fazlasıyla hak ediyor demek bile yetersiz geliyor...  :'(
 
Üst