A.R.O.G Hollywood'u Türkiye'ye getiriyor!

  • Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sinema kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan A.R.O.G Hollywood'u Türkiye'ye getiriyor! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,479 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sinema
Konu Başlığı A.R.O.G Hollywood'u Türkiye'ye getiriyor!
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan su perisi
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0



A.R.O.G Hollywood'u Türkiye'ye getiriyor!

A.R.O.G iddialı!

Filmin ortak yapımcısı Murat Akdilek iddialı: Filmi izleyen Hollywoodlu yapımcılar, 'Demek Türkiye'de böyle filmler çekiliyor' deyip, gözlerini ülkemize çevirecek..

Başrollerini Cem Yılmaz, Özge Özberk, Hasan Kaçan, Ozan Güven, Nil Karaibrahimgil, Özkan Uğur ve Zafer Algöz'ün paylaştığı 'A.R.O.G' adlı sinema filminin çekimleri devam ediyor. 5 Aralık'ta Türkiye'de tam 400 kopyayla 600 salonda gösterime girecek olan filmin Almanca ve İngilizce dublajlı versiyonları da Avrupa'da gösterilecek.

Günaydın'ın özel haberinde Cem Yılmaz ile birlikte filmin yapımcılığını üstlenen Murat Akdilek, 'A.R.O.G'un Türk Sinema Tarihi'ne 'Türkiye'yi Hollywood'a açan film' olarak geçeceğini iddia ediyor. İşte daha önce 'Hababam Sınıfı', 'Maskeli Beşler' ve 'Sınav' filmlerinin yapımcılığını üstlenen Murat Akdilek'in yeni filmi hakkında söyledikleri...

[HEDEFİMİZ 5 MİLYON!
'A.R.O.G' Türk Sineması'nın en pahalı prodüksiyonuna sahip. Gişe beklentinizin tavanı nedir?
'A.R.O.G', 8.5 milyon dolarlık bütçesiyle Türk Sinema Tarihi'ne en pahalı prodüksiyona sahip film olarak değil, en göz nuru, en yaratıcı prodüksiyon ve 'Türkiye'yi Hollywood'a açan film' olarak geçecek. Evet; 'A.R.O.G', bugüne kadar çekilenler arasında en pahalı podüksiyona sahip olan film. Pahalı olması da; en göz nuru ve en yaratıcı prodüksiyon olmasından kaynaklanıyor. Gerek senaryosu, gerek kostümleri, gerek oyuncularıyla daha önce yapılmaya cesaret edilmemiş bir proje. Bunun böyle olmasının nedeni Cem Yılmaz'ın hayallerini gerçeğe dönüştürebilme bilgisine ve yeteneğine sahip olmasıdır. Türkiye'deki gişe beklentimiz 5 milyon kişi ve üstüdür.

Bu film Türkiye'nin kapılarını Hollywood'a nasıl açacak?
Ülkemizde birçok tarihi mekan ve doğa harikası yer var. Hep, yabancı yapımcıların Türkiye'yi neden plato olarak kullanmadığınden yakınılıyor. 'Hollywood neden Türkiye'ye gelmiyor?' şeklindeki serzeniş çok fazla. Hollywoodlu yapımcılar 'A.R.O.G'u görünce Türkiye'ye gelecek. Çünkü çekim mekanlarıyla, kostümleriyle, kamera kullanma tekniğiyle, yönetmenliğiyle, oyunculuklarıyla 'A.R.O.G', Hollywood filmlerinin Türkiye'de çekilmesine referans olacak. Yabancılar; "Türkiye'de, Türkler böyle film çekebiliyor" deyip, gözlerini ülkemize çevirecekler.

AVRUPALI DA GÜLECEK!
Filmin Türkiye'deki gişe hedefinin 5 milyon kişi ve üstü olduğunu söylediniz. Avrupa'daki gösterimler için de bu tür bir iddianız var mı?
Biz, Almanca ve İngilizce dublaj yaparak filmi Avrupalılar'a izlettirmeyi hedefledik. Bu nedenle Türkiye için 400 kopya, Avrupa için ayrı 400 kopya hazırlayacağız. 'A.R.O.G' filmi, bu anlamda da Türkiye'de bir ilke imza atacak. Daha önce çekilen hiçbir Türk filmi, yabancı izleyiciye ulaşmayı bu ölçüde hedeflememişti.

Avrupalı sinemaseverler, 'A.R.O.G'u neden izlesin?
Avrupa'da ne kadar iddialı olduğumuzu kopya sayımızla gözler önüne seriyoruz zaten. Bu kadar kopyayı gözümüzü karartarak, hiçbir zaman gerçekleşmeyecek hayallerin peşinde koştuğumuz için çıkarmayacağız. Elbette ki; bizim de bir bildiğimiz var. Her şeyden önce; 'A.R.O.G' evrensel bir komedi filmidir. Türk izleyici filmde neye ne kadar gülecekse, Avrupalı seyirci de o sahnelere o kadar gülecektir. Güldürmenin ötesinde görüntüleriyle, yönetmenliğiyle ve oyunculuklarıyla da; Avrupalı seyircilerin çok beğeneceği bir film olacağından çok eminiz. 'A.R.O.G'un böyle bir özelliğe sahip olduğunu bildiğimiz için Almanca ve İngilizce dublaj yaptıracağız ve 400 kopyayla Avrupa'ya açılacağız.

CLOONEY BİLE OYNAR!
Madem bu kadar iddialısınız, filmi Amerika'da da gösterime sokmayı neden hiç düşünmüyorsunuz?
Düşünmez olur muyuz? Biz, filmimizi hazırlarken sadece Türkiye ve Avrupa için planlar yapmadık zaten. Elbette ki Amerika için de bazı planlarımız var. Hatta başka ülkeler için de var. Ancak bu işin bir sırası olmalı bence. Türkiye ve Avrupa'dan sonra, sıra Amerika'ya ve diğer ülkelere de gelecek elbette.

'A.R.O.G'un Hollywoodlu yapımcıları Türkiye'ye getireceğini söylüyorsunuz. Hollywoodlu oyuncuları Türk filmlerinde oyuncu olarak görmemize de olanak sağlayabilir mi bu film?
Bence, Hollywoodlu her star bir Türk filminde rol alabilir. Senaryoyu beğendirir, yönetmene inandırır ve ona parasını verirseniz Robert De Niro da, Al Pacino da, Harrison Ford da, George Clooney de gelip Türkiye'de bir Türk filminde rol alacaktır. Bence, 'A.R.O.G', bu konuda da önemli bir referans olacak


superonlıne....
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
  A.R.O.G. ilk üç günde İvedik’i geçti





A.R.O.G. ilk üç günde İvedik’i geçti


Cem Yılmaz’ın filmi A.R.O.G, ilk üç günde 816 bin 514 kişi tarafından izlendi. Recep İvedik’in ilk üç gün rakamı 791 bin 514’tü. Kurtlar Vadisi Irak ise 1 milyon 100 bin seyirciyle ilk üç günde zirvede...

Geçen cuma seyirciyle buluşan Cem Yılmaz’ın 9.5 milyon YTL maliyetli A.R.O.G. filmi, ilk üç günde 816 bin 514 kişi tarafından izlendi ve 7 milyon 114 bin 43 YTL hasılat elde etti.
Cem Yılmaz’ın  “Bir Yontmataş filmi” sloganıyla çektiği, başrolünde Ozan Güven, Özkan Uğur, Nil Karaibrahimgil, Hasan Kaçan, Zafer Algöz ve Özge Özberk’i de oynattığı A.R.O.G., ilk üç gününde 1 milyon 100 bin seyirciyle en çok izlenen film rekorunu elinde bulunduran “Kurtlar Vadisi Irak”ı geçemedi.
Yılmaz’ın Ali Taner Baltacı’yla birlikte yönettiği A.R.O.G.,  pazartesi günü sinemaya giden 290 bin 559 kişiyle, seyirci sayısını 1 milyon 106 bin 863’e çıkardı.

Yurtdışında 100 bin seyirci
Türkiye ile aynı anda 160 kopya ile 8 farklı Avrupa ülkesinde de vizyona giren A.R.O.G., yurtdışında ise Almanya box office listelerine Madagaskar ve James Bond filminin ardından dördüncü sıradan giriş yaptı.
Hollanda, Belçika ve Avusturya listelerinde de A.R.O.G en çok izlenen ilk 5 filmin içinde yer aldı ve toplamda yurtdışında A.R.O.G.’u hafta sonu 100 bin kişi izledi.


A.R.O.G. Kurtlar Vadisi Irak’tan sonra 2. sırada. Onu ise Recep İvedik filmi izliyor. 4. sırada ise yine Cem?Yılmaz var; G.O.R.A. ile...



İşte 3 günde en çok izlenen film rekoru sıralaması
-  Kurtlar Vadisi Irak:  1 milyon 100 bin
-  A.R.O.G: 816 bin 304
Recep İvedik:   791 bin 514
-  G.O.R.A.: 716 bin 965
-  Asmalı Konak: 663 bin
-  Organize İşler: 583 bin
-  Vizontele Tuuba:  504 bin
-  Hababam Sınıfı Üç Buçuk: 450 bin
-  Osmanlı Cumhuriyeti: 360 bin


Milliyet.com
 
Üst