7 günde bunlari yapin, zekaniz parlasin!...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gamzelim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gamzelim

Kullanıcı
Web
www.kalbim.gen.tr
Yazan: Ana Kaynak: The Guardian-Men’s Health

7 günde Einstein gibi olmanın yolları

Hangimiz bir gün yataktan kalkıp da daha akıllı olduğumuzu görmek istemeyiz ki? Bu dilek her ne kadar ütopik olarak görülse de bir bilim adamın yöntemi, 1 hafta gibi kısa bir sürede, zekayı yüzde 40 oranında artırmanın mümkün olduğunu ortaya koydu. Beynin herhangi bir kas gibi olduğunu ve egzersizlerle güçlenebileceğini öne süren İskoçya’daki Edinburgh Üniversitesi’nin Biyomedikal Bölümü’nden Prof. Mark Lythgoes’in 1 hafta süren programı BBC’de yayınlandı. Programa katılan 100 kişinin IQ’larında, yüzde 40 oranına varan artış görüldü. Bu artış katılımcıların programa katılmadan önce girdikleri testle, programdan sonra uygulanan test sonuçları karşılaştırılarak elde edildi.

İşte bir haftalık program

Cumartesi: Dişinizi her zaman kullandığı elinizle değil, diğeriyle fırçalayın. Ve gözünüzü kaparatak duş alın.

Pazar: Sabah saatlerinde bulmaca çözün. Ve kısa yürüyüşe çıkın.

Pazartesi: Akşam yemeğinde yağlı balık yiyin. İşe ya yürüyerek ya bisikletle ya da daha önce kullanmadığız bir araçla gidin.

Salı: Sözlükten bilmediğiniz sözcükleri öğrenin. Ve bunları günlük konuşmanızda kullanmaya çalışın.

Çarşamba: Yoga, Pilates ya da meditasyon derslerine katılın. Daha önce tanımadığız bir insanla konuşun.

Perşembe: İşe daha önce kullanmadığız bir yoldan gidin. Televizyondaki ciddi bilgi programları izleyin.

Cuma: Alkol ve kafein tüketmekten kaçın. Alışverişe çıkarken listeyi ezberlemeye çalışın.

Kaynak : www.vatanim.com.tr

zekanın da kaslar gibi egzersizle güçleneceğine kesinlikle katılıyorum

BuNLaRı uYguLaDıkTaN $onRa zeKanıN güçLeneceĞiNe BeNde iNaNıYoRum...aMa hep$ini yaPaBiLeCeĞiMe iNaNmıYoRuM...aMa YiNeDe PayLa$ıMıN iÇiN $aoL....

Bu aRaDa aKLıMa Bi$ey TaKıLdı...1. maDDede di$iNiZi eLiNİzLe deĞiLde diğeRiyLe FırÇaLaYıN diyo...
                                DiĞeRi NoLuYo????  ???

7 günde Einstein gibi olmanın yolları

Hangimiz bir gün yataktan kalkıp da daha akıllı olduğumuzu görmek istemeyiz ki? Bu dilek her ne kadar ütopik olarak görülse de bir bilim adamın yöntemi, 1 hafta gibi kısa bir sürede, zekayı yüzde 40 oranında artırmanın mümkün olduğunu ortaya koydu. Beynin herhangi bir kas gibi olduğunu ve egzersizlerle güçlenebileceğini öne süren İskoçya’daki Edinburgh Üniversitesi’nin Biyomedikal Bölümü’nden Prof. Mark Lythgoes’in 1 hafta süren programı BBC’de yayınlandı. Programa katılan 100 kişinin IQ’larında, yüzde 40 oranına varan artış görüldü. Bu artış katılımcıların programa katılmadan önce girdikleri testle, programdan sonra uygulanan test sonuçları karşılaştırılarak elde edildi.

Cumartesi: Dişinizi her zaman kullandığı elinizle değil, diğeriyle fırçalayın. Ve gözünüzü kaparatak duş alın.

Pazar: Sabah saatlerinde bulmaca çözün. Ve kısa yürüyüşe çıkın.

Pazartesi: Akşam yemeğinde yağlı balık yiyin. İşe ya yürüyerek ya bisikletle ya da daha önce kullanmadığız bir araçla gidin.

Salı: Sözlükten bilmediğiniz sözcükleri öğrenin. Ve bunları günlük konuşmanızda kullanmaya çalışın.

Çarşamba: Yoga, Pilates ya da meditasyon derslerine katılın. Daha önce tanımadığız bir insanla konuşun.

Perşembe: İşe daha önce kullanmadığız bir yoldan gidin. Televizyondaki ciddi bilgi programları izleyin.

Cuma: Alkol ve kafein tüketmekten kaçın. Alışverişe çıkarken listeyi ezberlemeye çalışın.

Kaynak : www.vatanim.com.tr
Saygılarımla;

µGµ®__007' Alıntı:
BuNLaRı uYguLaDıkTaN $onRa zeKanıN güçLeneceÄžiNe BeNde iNaNıYoRum...aMa hep$ini yaPaBiLeCeÄžiMe iNaNmıYoRuM...aMa YiNeDe PayLa$ıMıN iÇiN $aoL....

Bu aRaDa aKLıMa Bi$ey TaKıLdı...1. maDDede di$iNiZi eLiNİzLe deÄžiLde diğeRiyLe FırÇaLaYıN diyo...
                                DiÄžeRi NoLuYo????  ???
BEYNİN SAG VE SOL TARAFINI CALISTIRMIS OLUYIRSUN BÖYLE YAPARAK ;)

BENDE KATLIYORUM AYNEN YAPSAK İYİ AMA HEM İMKANSIZLIKLAR HEMDE PASİFLİKTEN DOLAYI HEPSİNİ YAPCAMIZA İNANMIYORUM ???

yani sağ elini kullanıyorsun ya fırçalarken bu sefer sol elini kullan diyor

7 günde Eınsteın gibi olmanın yolları;

Bu dilek her ne kadar ütopik olarak görülsede bir bilim adamının yöntemi, 1 hafta gibi kısa bir sürede zekayı yüzde 40 oranında arttırmanın mümkün olduğunu ortaya koydu.Beynin herhangi bir kas gibi olduğunu ve egzersizlerle güçlenebileceğini öne süren İskoçyadaki Edinburg Ünv.Biyomedikal bölümünden  Prof.Mark Lythgoes'in 1 hafta süren programı BBC'de yayınlandı.

Cumartesi: Dişinizi her zaman kullandığınız elinizle değil,diğeriyle fırçalayın.Ve gözünüzü kapatarak duş alın.

Pazar:Sabah saatlerinde bulmaca çözün.Ve kısa yürüyüşe çıkın.

Pazartesi.:Akşam yemeğinde balık yiyin.İşe yürüyerek ya bisikletle yada daha önce kullanmadığınız bir araçla gidin.

Salı :Sözlükten bilmediğiniz sözcükleri öğrenin.Ve bunları günlük konuşmanızda kullanmaya çalışın.

Çarşamba :Yoga,pilates yada meditasyon derslerine katılın.Daha önce tanımadığınız bir insanla konuşun.

Perşembe :İşe daha önce kullanmadığınız bir yoldan gidin.Televizyondaki ciddi bilgi programlarını izleyin.

Cuma: Alkol ve kafein tüketmekten kaçının.Alışverişe çıkarken listeyi ezberlemeye çalışn.

alıntı :vatanım.com.tr

Cumartesi: Dişinizi her zaman kullandığınız elinizle değil,diğeriyle fırçalayın.Ve gözünüzü kapatarak duş alın.

Şampuanı, sabunu alacağım diye düşersem, Pazar günü ararım seni Gülşah!  :D :D

Geri