7 gerçek

  • Konbuyu başlatan Bilgesu
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde Bilgesu tarafından oluşturulan 7 gerçek başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,677 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı 7 gerçek
Konbuyu başlatan Bilgesu
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan zeytin
B

Bilgesu

Kullanıcı
4 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Budist rahipler, artik yetistigini dusundukleri bir ogrencilerini, yola cikmadan once cagirdilar. Basrahip ogrenciye tek bir soru sordu:

* "20 yildir buradasin, neler ogrendin?"
"Yedi gercek ogrendim" dedi ogrenci.


* "Say" dedi basrahip, "birincisi...?"
"Dostluklar ikiye ayrilir: Kalici dostluklar ve gecici dostluklar. Hayatta bir zorluk ortaya ciktigi anda bozulan dostluklar daha coktur, kalici dostluklar cok azdir..."

* "ikincisi ?"
"insanlarin cogunlugu kalplerini ve beyinlerini gecici degerlere ayirmislar. Bu degerler ugruna kendi gercek niteliklerinden taviz vermekten, kotu seyler yapmaktan cekinmiyorlar..."



* "Ucuncusu ?"
"insanlar, amaclarina ulasmak icin birbirlerini ezmekten cekinmiyorlar. Oysa baskasina kotuluk yaparak elde edilen her seyin geldigi gibi ellerinden gidecegini anlamiyorlar..."

* "Dorduncu ?"
"insanlar gercekte bir anlami ve onemi olup olmadigini hic dusunmedikleri fakat degerli ve anlamli saydiklari seyler yuzunden birbirlerine zarar veriyorlar. Bu sekilde hayati birbirlerine zehir etmeye alismislar."

* "Besinci ?"
"Herkes yanlisin nedenini, basarisizligin nedenini baskalarinda ariyor. Kimse, basina ne geldiyse aslinda kendi yuzunden geldigini anlamiyor, kendi sucunu, yanlisini kabul edip duzeltmiyor..."

* "Altinci" dedi basrahip.
"insanlar helal lokmanin ve bolusmenin degerini bilmiyor. En lezzetli lokmanin helal lokma oldugunu unutuyorlar. Vicdanlari ve mideleri arasinda kaldiklari zaman midelerini tercih ediyorlar..."


* "Yedinci ?"
"insanlar bir seye dayanmadan yasama gucunu bulamiyorlar. Bu yuzden cogu zaman anlamsiz seylere sariliyor, guveniyorlar. Asil sarilmalari ve guvenmeleri gereken belki de tek duygunun sevgi oldugunu anlamamakta israr ediyorlar..."

* "Gule gule" dedi basrahip, "Artik yola cikabilirsin, yolun acik olsun"... ;D
   
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Bu güzel bilgi paylaşımı için teşekkürler :) :) :)

7 değer de birbirinden anlamlı.Bu değerleri keşfettiğimde 21-22 yaşlarındaydım ve hayata bakış açım,hayattan aldığım keyif değişti.
Genelde çevremdeki herkez bana "polyanna" diyolralr ama ben oynamıyourm ki bakış açımı değiştirdim ve insanın bakış açısını değiştirerek hayatında neleri anlamlı kıldığını kendi deneyimimle öğrendim.
 
I

ibrahim58

Kullanıcı
9 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Sivas
Teşekkürler.
Bilgesu' Alıntı:
* "Besinci ?"
"Herkes yanlisin nedenini, basarisizligin nedenini baskalarinda ariyor. Kimse, basina ne geldiyse aslinda kendi yuzunden geldigini anlamiyor, kendi sucunu, yanlisini kabul edip duzeltmiyor..."
 
 
B

bengisu1

Kullanıcı
16 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
bu güzel paylaşımın için teşekkür ediyorum
 
Üst