60 saniyede moral depolama metodu

  • Konbuyu başlatan Bülent
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde İş Dünyası Yazıları kategorisinde Bülent tarafından oluşturulan 60 saniyede moral depolama metodu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 9,610 kez görüntülenmiş, 24 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı İş Dünyası Yazıları
Konu Başlığı 60 saniyede moral depolama metodu
Konbuyu başlatan Bülent
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan zapata625
B

Bülent

Bu altın kurallarla hayattan daha çok zevk alacaksınız...
İşte o kurallar....


Sabahları paldır küldür yataktan fırlayıp kendimize bir merhaba bile demeden strese günaydın dememiz hiç kimsenin suçu değil. Yazar ve kişisel gelişim uzmanı Patricia Muradi "Ne kadar güçlü, kendimizden emin olursak olalım nihayetinde insanız!" diyor ve soruyor "Kendinizi motive etmek için 60 saniyeniz de mi yok?.

"Doğamız gereği de kabul görmeye, beğenilmeye, motive edilmeye ihtiyaç duyarız diyen Patricia Muradi "Büyük ya da küçük, kadın veya erkek hepimiz takdir görmek için yaşar, hatta bunun biz dünyayı terk ettikten sonra da devam etmesi için elimizden geleni yaparız. Bunun da ayıp bir yanı yok" görüşünde. Hayat koşulları çoğumuza ortak problemleri getiriyor.

PANİKTEN UZAK DURUN

Sabahları paldır küldür kendimizi yataktan dışarı zor atıp, öz bakımımızı yapıp sürüne sürüne giyindikten sonra bir acele işimize veya günlük koşuşturmalarımıza yetişmeye çalışırız. Hele büyük bir şehirde yaşıyorsak, zamanımızın önemli bir bölümünün yolda geçmesi riski olduğundan kimi zaman panik halde günü yakalamaya çalışıyoruz. Bu arada kendimizi unutuyor, makyaj yapmak ya da tıraş olmak gerekmiyorsa aynaya bile bakmaya gerek görmeyebiliyoruz.

BEYAZ ATLI TAKDİR PRENSİ

"Aceleniz var, kabul ediyorum zamanınız kısıtlı nihayetinde Mars'ta ikamet etmediğimizden hemen hepimiz zaman ile yarışmanın ne kadar güç, aynı zamanda ne denli yorucu ve yıpratıcı olduğunun bilincindeyiz. Ama kendinizi motive etmek adına harcayacak 60 saniyeniz de mi yok?" diye soruyor Yazar Muradi ve ekliyor "İnsanız ve takdir edilmek isteriz.

Pekala, o gün etrafımızdaki herkes kendi işleriyle meşgulse ve bizi onaylayacak tek bir cümle duymak şansımız yoksa ne olacak? Gün boyunca 'Beyaz atlı takdir prensi'nin bir şekilde bize ulaşıp takdir etmesini mi bekleyeceğiz? Elbette bizim dışımızda kalan insanlardan takdir görmek muhteşem bir motivasyon kaynağıdır. Ancak dilerseniz gelin özellikle sabahları bu işi hiç kimselere bırakmadan kendimiz yaparak, güne güzel bir başlangıçla 'Merhaba' diyelim"

KENDİNİZE GÜNAYDIN DEYİN

Patricia Muradi, her sabah gözümüzü açtığımızda kendimize günaydın dememizin önemine değiniyor ve "Kendimize ismimizle hitap ederek, örneğin, 'Sevgili Ayşe, günaydın, bugün bol ışıklı ve güzel bir gün olsun senin için' dediğimizde zannederim buna kimsenin bir itirazı olmaz ve pek fazla da zamanımızı almaz. İnsanın kendi kendisine ismi ile seslenmesi başlarda belki biraz komik gelebilir ancak denendiğinde kendimizle iletişime geçtiğimiz ve kendimizi kabul ettiğimiz için mutlak bir fayda sağlayacaktır. Öte yandan kendimize değer verdiğimizde başkalarının ne kadar değerli olduğunu anlamamız daha kolay olacaktır" uyarısını yapıyor.

ŞIMARMAK HAKKINIZ

Merhaba faslından sonra yine kendimiz için önemli bir konu daha var sırada, kendimizi şımartmak. Acaba bugün canımız güne kahve ile mi başlamak ister, bir bardak bitki çayıyla mı, yoksa şöyle bir koca bardak süt veya çikolata mı? Genellikle süt veya bitki çayları daha sağlıklıdır, bu kesin; ancak karar size ait, konu da kendinizi şımartmak olduğundan tercihinizi siz yapacaksınız. İçeceğimizi de seçtikten sonra bu aşama da bitti. Söz yine Muradi'nin "Satırları okuyan bazı arkadaşların şöyle dediğini duyar gibi oluyorum:

"Ne kahvesi ne sütü, ben dişlerimi fırçalayıp kendimi evden dışarı zor atıyorum!" Vakti kısıtlı olanlara önerim, evlerinde kağıt bardak bulundurmaları. Evden çıkarken yanınıza yarım bardak kahve alıp hem yürüyüp hem de yudumlayalım.”

KENDİNİZİ BEĞENİN

Muradi'ye kulak verelim yine "Kendinizi bu ufak başarı ile güzel ve değerli bulduğunuzu sesli olarak ifade edin. Hoşunuza giden fiziki özelliğinizi seçerek kendinize bu konuyu vurgulayın. 'Saçların çok parlak' veya 'Bu yeni diş macunu dişlerini daha çok beyazlattı' gibi. Hiçbirimiz dünya güzeli veya kusursuz yakışıklı değiliz. Yola çıktığınızda, ağaçlara, çiçeklere bakmayı da ihmal etmeyin. Kendimize günaydın dememiz, bir içecek ikram edip tercih hakkı tanımamız veya ufak birkaç iltifat sözü söylememiz acaba 60 saniyeden fazla zamanımızı almış mıdır? Almamıştır diye düşünüyorum.”

AYNAYA BAKMA ZAMANI

Pamuk Prenses'in üvey annesi kötü ruhlu cadı bile aynaya bakıp kendisine iltifatlar yağdırarak kendisini motive ediyordu unutmayın! Sadece kendinize bakın. Kendinize iyi olan ve beğendiğiniz bir yönünüz için iltifat edin. Bugünkü iltifat sebebiniz, çocuklarla iyi iletişim kurmanız veya bir önceki gün başardığınıza inandığınız güzel bir iş olabilir.

 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
:) Gülümsedim.
Çünkü bu sabah, yazıda sözedildiği gibi paldır küldür fırladım yataktan.
Üst katımızda oturanların ev içi tadilat gürültüleri, çocuklarımın anlamsızca şımararak yüksek sesle birbiriyle konuşup, şakalaşmaları!
Paldır küldür fırladım; avazım çıktığı kadar "yeterrr" diye bağırmak için!
Ama bunu yapmak için önce yüzümü yıkamalıydım elbette. :)
Aynada kendime baktım, somurtmuş bir surat!
"Ay hiç yakışmıyor bana bu suratsızlık..." diye düşündüm ve kendime gülümsedim.
Ve ilginç bir tesadüf, aynen yazıda sözedildiği gibi, "günaydın Zeynep Hanım, yeni bir güne hoşgeldiniz..." dedim. Kendimle konuşmak hoşuma gitti.
Belki de asıl hoşuma giden "yaşıyor olmak"tı...

Teşekkürler Bülent, yarın sabah çaydan farklı bir şey içmeye karar verdim. :)
 
B

Bülent

Zynep' Alıntı:
:) Gülümsedim.
Ve ilginç bir tesadüf, aynen yazıda sözedildiği gibi, "günaydın Zeynep Hanım, yeni bir güne hoşgeldiniz..." dedim. Kendimle konuşmak hoşuma gitti.
Belki de asıl hoşuma giden "yaşıyor olmak"tı...

Teşekkürler Bülent, yarın sabah çaydan farklı bir şey içmeye karar verdim. :)
Rica ederim Zeynep.  :)
En azından bir kişiye de olsa gülümsemesine vesile olduysam ne mutlu bana.  :)
 
B

bıldırcın

Saol Bülent hoş bir yazıydı
Ben işe gitmesemde yataktan "amanııın" diyerek fırlayanlardanım.
Kendimi biraz şımartacağım bundan sonra  ;)
 
B

Bülent

bıldırcın' Alıntı:
Saol Bülent hoş bir yazıydı
Ben işe gitmesemde yataktan "amanııın" diyerek fırlayanlardanım.
Kendimi biraz şımartacağım bundan sonra  ;)
Sen de sağol Nihal.  :)
 
Y

YEŞİLAY

Kullanıcı
6 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
teşekkürler bülent..
 
K

Kristal

Aynaya bakıp hatalarımı yüzüme söylerim bazen.
Üzüldüğümde de aynadan moral veririm kendime. ::)
 
R

roze

Yarın ben de kendime en az 60 saniye ayıracağım, günaydın diyeceğim ;)
Teşekkürler Bülent, güzel bir yazıydı :)
 
H

hatice şengül

Kullanıcı
12 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
ben kendimi motive hissettiğimde başkasına derim arada patavatsızlar çıkıp BIRAK HATİCE BUNU BİZ SÖYLEYELİM YAAA der ama olsun
ama en büyük motivasyon benim için aynada boylu boyunca kendimi seyretmek tepeden tırnağa hafifi göbeğim bile  çıksa içeri çeker ben yine muhteşemim yaa derim ve mutlu olurum


ama kendini şımartmak deyince waffle her zaman şımartır beni sadece canım çekti diye 40 km yol teptiğimi bilirim napim seviyorum kendimi

bu arada bülent kardeş yazı çok hoş insanların farkında olmadan yaptığı güzelliklere ışık tutmak onur verici olmalı farkındalık güzel şey teşkkürler farkettirdiğin için
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
[quote author= link=topic=7484.msg85581#msg85581 date=1206546270]
Pamuk Prenses'in üvey annesi kötü ruhlu cadı bile aynaya bakıp kendisine iltifatlar yağdırarak kendisini motive ediyordu unutmayın! Sadece kendinize bakın. Kendinize iyi olan ve beğendiğiniz bir yönünüz için iltifat edin.
[/quote]
Örneklemeye bah hele sen :d Birde nerden alındığına :d

Dur bi denim, ay ben ne kadar şirinim öyle, yemede yanında yat misali, şu gözlerime bah zaten bu gözlerden dünyada bir bende var birde brad pitt de. :d
Ayna ayna söle bana, kendimi görebilmem için ne lazım bana? :d Pamuk prenses :d pehhh

60 gün olsa boş valla :d
Bana göre tabi. Genlerimde var benim bozukluk, aynayada onlar yansıyor heralde.

 
Üst