..

doğukan1

Kullanıcı
aşkın metafiziği hakkında...bence de yok aşk diye bişey.tamamen üreme içgüdüsü.ama çoğu kimse inanmak istemiyor buna.çünkü inanmassa onu mutlu eden bir kaç şeyden biri olan aşk olmıcak.tabi ki aşık olarak mutlu olmak başka şekilde mutlu olmaktan daha kolay .bence böyle yani..karşı cinsten bol ne var..    ??? ???

doğukan' Alıntı:
tabi ki aşık olarak mutlu olmak başka şekilde mutlu olmaktan daha kolay .bence böyle yani..karşı cinsten bol ne var..    ??? ???
Hem aşk yoktur diyorsun ama
Hem de " aşık olarak mutlu olmak başka şekilde mutlu olmaktan daha kolay ."

diyorsun..
Ne demek istediğini tam olarak anyayamadım ama bana biraz çelişkili geldi.
Zaten
Somut olmayan herşey yoruma açıktır .
Var desdende yok desende pek bi'şey farkedeceğini sanmıyorum  ...

bence de yok aşk diye bişey.tamamen üreme içgüdüsü

Ben şu yaşımda, üreme iç güdüsüyle aşkı ayırabilirken, siz ikisinin aynı şey olduğunu savunuyorsunuz. Hem de ''tamamen''.. Aşk'ın adı kirletilmiş halinden bahsediyorsanız ve bildiğiniz aşk kavramı o ise, tabi, böyle görmeniz mümkündür... Ama gerçek aşk'sa bahsi geçen, bunu ''üreme içgüdüsüyle sınırlandıramazsınız, aynı cümle içinde bile kullanamazsınız...  Kullandığınıza göre de henüz ''aşk''ın anlamını dahi bilmediğiniz kanaatine varıyorum.

çünkü inanmassa onu mutlu eden bir kaç şeyden biri olan aşk olmıcak

Yani şöyle öyle mi: Üreme=aşk=mutluluk ??
Bakın ben aşk savaşçısı falan değilim.. Ama burda kast ettiğiniz şey öyle karşı olduğum bir şey ki... Siz kitaplara, tarihe, insanlığın geçmişinin büyük bölümüne konu alınan, yaşamı tamamiyle değiştiren bir duyguyu bu kadar basite indirgemişsiniz... Adını kirletmişsiniz... Ve sizin gibi öyle çok insan var ki...  Bu kelimenin anlamını bile bilmeden, düşünmeden başka sıfatlarla bağdaştırıyorlar... Çok yazık...

tabi ki aşık olarak mutlu olmak başka şekilde mutlu olmaktan daha kolay

Ve yanlış bir tanımlama daha.. Aşk mutlu olmak demek değildir... Yani gerçekten aşık olan hiç kimse mutlu olmak için aşık olmaz... Ama bu yazdıklarımı da aşık olmayan bir insan anlayabilir mi bilmiyorum...

karşı cinsten bol ne var

Afedersiniz, pazardan elma falan mı seçiyorsunuz? Karşı cinsten bol ne var, ne demektir biri bana açıklayabilir mi? Ve de mevcut her karşı cinsle aşk ya da mutluluk mu yaşayacağınızı sanıyorsunuz, karşı cinsten bol ne var derken?

Ben de diyorum ki, bu yozlaşmış aşk anlayışından bol ne var...
Bu  kadınları sömürme anlayışını benimsemiş insanlardan (!) bol ne var?
Yaşamı ve duyguları bu kadar bayağılaştımış, dünyanın çivisini çıkarmış düşüncelerden bol ne var?
Ve bir kavramın anlamını dahi merak etmeden, onu başka sıfatlarla eşdeğer kılan düşüncesizleşmeden bol ne var?..
Sizin gibi düşünen insanlardan bol ne var?
Düşünceye saygısızlık ettiğimden falan değil bu söylediklerim. Bana öğretilen değerler gereği her düşünceye saygı duyuyorum. Ama bu, karşı olmadığım anlamına gelmiyor.
İnsanların geldiği kötü bir nokta varsa, kaybedilen bir şeyler varsa yaşamdan, bu fikirler en büyük etkendir...
Bu insanların başka bir insana bir aşk duymaktan ziyade, öncelikle kendilerine saygı duymayı öğrenmeleri gerektiği düşüncesindeyim. Ancak bu şekilde, kavramların gerçek anlamlarının ayırdına varabilirler.

Evet, uzun bir yorum oldu. Ama böyle bir konuyu gördükten sonra sesimi çıkarmadan duramazdım, kimse kusura bakmasın...

ben de sizin düşüncenize saygı duyuyorum tabi ki ama bu konu varoluş felsefesine kadar giden uçsuz bucaksız bir konu..konuyu temel bi kaç parametreye indirgemeye çalışırsam insanlık devamlılığını sağlamak için tıpkı diğer canlılarda olduğu gibi üremek zorundadır..ve bu insanın içinde olan bazı duyguların tetiklemesi ile oluşan bişeydir..yemek gibi bi ihtiyaçtır..ben sadece aşk gibi herkesin ağzında sakız gibi dolaşan bi kelimeye sığdırılamasın karşıyım..aşk denilen şey bir çok sebepten olabilir.örneğin para diğer birçok özelliğin üstünü örten birşeydir..fakat beğeni diye nitelediğimiz kavram  derin bir içgüdüye dayanmakta ve türlerin dengesi için kusursuz bir birliktelik dengesidir

Yineliyorum, bahsettiğimiz aşk tanımları birbirinden farklı...

aşk denilen şey bir çok sebepten olabilir.örneğin para diğer birçok özelliğin üstünü örten birşeydir..

Keza bu aşk değildir...

pardon ama tanım yapmaya çalışmıyorum sadece olmadığını sadece içgüdüsel bi açlık olduğunu desteklemeye çalışıyorum

Bütün aşklar,istedikleri kadar uçarı,tensellikten,dünyevilikten uzak ayakları yerden kesik görünsünler,sadece cinsel dürtüde temellenirlerEvet,hatta bu aşıklık hali sadece daha yakından belirlenmiş,daha özelleşmiş,hatta sözcüğün en dar anlamıyla bireysellemiş cinsel dürtüdür

Belli bir çocuğun dünyaya getirilmesi,taraflar bilincinde olmasalar da,bütün o aşk hikayesinin gerçek amaç ve hedefidirBu amaç ve hedefe hangi yol ve tarzlardan ulaşılacağı için önemsiz yanıdır

Aşk madem yalnızca cinselliğin ve çocuk sahibi olmanın temeli, ''karşı cinsten bol ne var'' ifadesinin kaynağı nedir? Çocuk sahibi olmak için, dolayısıyla -sizin görüşünüzle- aşık olmak için  yalnız bir kişiye ihityaç yok mudur?

karşı cinsten bol ne var biraz kaba olmuş olabilir ama ben bunu sadece erkek olarak sölemedim her ikimiz içinde söledim yani seçenek gerçekten gözardı edilemicek kadar fazla..ben şu an üniversitedeym ve öğrencilerin aşk diye yaşadıkları şey telefonla mesajlaşmaktan başka bişey değil ..ama aşk denen şeyin tıpkı tanrı gibi soyut bi kavram olmasından dolayı paradoksların içine sürüklenmek kaçınılmazdır..bence tolstoyunda dediği gibi bişeye aşk diceksek o şu olmalı.!!aşk sadece bir kişiyi sevebilme, beğenme durumundan ziyade herşeyi sevebilecek duruma gelme halidir..en mantıklısı bu.. çünkü ancak istenilen şeyde başarı sağlanabilir..

aşk basit bile olamayacak bi kavramdır...basit bile karmaşık kalır yanında ...ama tabiki herkesin düşüncesine saygı duyuyorm..

daha önce söylediğm gibi...
bütün o aşk dediğinz şey istedikleri kadar tensellikten dünyevilikyen uzak olsunlar sadece cinsel dürtüde temellenirler..ve buna verilebilecek mantıkı bi cevap yoktur..yani kim sevdiğiyle bi şeyler yaptığını hayal etmez..
söylüyorm sadece bu bireysellenmiş cinsel dürtüdür....kısaca..

Geri