Sevginin 14 şubata hapsedildiğini düşünmüyorum. Yüreğinde sevgisi olan her gün sevgisini yaşamak yaşatmak için emek verir. Sadece pırlantayla bağdaştırmaksa sevgililer gününü basite indirmek aslında. Hediye alıp vermekte önemli değil alınabilir. Zaten insan sevdiğine hediye vermek ve ondan hediye almak ister. ne düşünülürse düşünülsün sevgilier bu günü doyasıya yaşasın.
Mehmet Coşkundeniz'in eşi Derya Coşkundeniz'den bugün yazdığı çok güzel bir yazı her şeyi anlatıyor.
Sevgilime özel…
14 Şubat 2013
Hep çocuklardan bahsediyorum ya bu satırlardan, dünyanın en iyi sevgilisi olmasaydı yanımda, bu kadar mutlu ve güzel bakan çocuklarım da olmazdı. İkizlere hamileliğim boyunca yaşadıklarımı yazarken, her yazının sonunda, en önemli şeyin canım kocamın bana olan desteği ve sevgisi olduğunu fark ediyorum. İzninizle Sevgililer Günü’ne özel, sadece eşimin ne iyi bir baba ve sevgili olduğunu yazacağım bugün.
Bana hep sorulan “Aşk doktoruyla evli olmak nasıl bir duygu” sorusunun cevabı benim için hep aynı. Adının önüne gelen tüm sıfatlardan muafım ben. Çünkü kocamı tanıdığımda onun kim olduğunu, ne iş yaptığını bilmiyordum bile. Bana güven veren tavırları, onun çok iyi bir sevgili olmakla birlikte, çok iyi de bir baba olacağını iletti belki de ilkel tabiatıma. Benim gibi sabırsız, çabuk parlayan ve gerçekten deli birine hem ayak uydurdu, hem de sakinleştirdi canım sevgilim.
Her zaman söylüyorum, kadınları anneliğe hazırlayan şey hormonlarsa, erkekleri babalığa hazırlayan kişi de kadınlardır aslında. Prematüre doğan bebeklerimizi hemşirelerden başka kimse tutmaya cesaret edemezken, kocamdan hiç beklemediğim bir hareketle her ikisini de kucaklayıp, sütümün yetmediği yerde mamayla besleyip, kürdan gibi parmaklarını tutup, altlarını değiştirdiğini gördüğümde (bana göre), dünyanın en iyi babasıyla evlendiğimi anladım.
Kızlar nisanda 3 yaşına girecekler. Doğdukları günden beri, emzirmek dışında onların bakımıyla ilgili her şeyi ve belki de fazlasını yaptı Mehmet. Kızlar 40 günlükken benim doğum günümde bana yemek yaparken, kucağında minicik bir bebek de vardı. Gazı tutan bebeğimizi, beni en azından doğum günümde rahatsız etmesin diye kucağına alıp, diğer eliyle de yemek hazırladığı sahneyi görmenizi çok isterdim. İkizlerin ikisini birden aynı anda uyuttuğu da oldu, aynı anda beslediği de… İşte böyle sevgili okur, çocuğu büyütmek sadece annenin görevi değil. Aşkla yaptığınız çocuğunuzu, yine aşkla büyütmektir marifet olan. Siz de benim yerimde olsanız, böyle iyi bir babaya elbette Sevgililer Günü’nde bu sayfayı ayırırdınız. Sevgililer gününüz kutlu olsun.
Sevgililer Günümüz kutlu olsun sevgilim…
yazan
erya Coşkundeniz