zülfü livaneli....mutluluk

Aslında kitabı senaryolaştıran kişi, kitabı çok iyi özümserse ve de kurgu özenle yapılırsa, ve elbette karakterler doğru oturtulursa, filmin başarısız olma gibi bir kaygısı olmaz diye düşünüyorum. Yabancı filmlerde buna epey örnek var.
Dizi olarak işlenen önemli eserlerimiz var ve içlerinde severek izlediğim Reşat Nuri'nin Yaprak Dökümü, nerdeyse kitabı geride bırakacak kadar güzel çevrilmiş. Elbette dizilerin uzun tutlma şanlarını unutmuyorum, ki bu kitapta bir satırla verilen bir detayın bir haftaya yayılması bile demek olabiliyor bazen.
Film sürelerinin sınırlı olması da elbette bir dezavantaj.

örneğin davinci'nin şifresi filmini izlemeye gittiğimde sinemaya bu kadar güzel özetleneceğini tahmin etmemiştim aslında zeynep hanım ama çook beğenmiştim keza mutluluk filmide öğle  ;)

Film asla kitap kadar güzel değil.Benim kafamda görüntüler daha iyi canlanıyor.Abdullah Oğuz yetersiz kalmış.

Zynep' Alıntı:
Sorum "Mutluluk" için değil, genel bir soru?
Önce kitabı okuyup daha sonra filmi mi izlemeli, yoksa tam tersi mi daha doğrusu?
bence kitap okunmuşsa eger filmi izlenmemeli ;D yoksa hayal kırıklıgına ugruyorsunuz..bu şahsi fikrim sadece ;) 8)

ketenprenses' Alıntı:
Zynep' Alıntı:
Önce kitabı okuyup daha sonra filmi mi izlemeli, yoksa tam tersi mi daha doğrusu?

bende böyle düşünüyordum fakat mutluluk filmini izlediğmde kitapla arasındaki bağ müthişti bence
bence kitap okunmuşsa eger filmi izlenmemeli ;D yoksa hayal kırıklıgına ugruyorsunuz..bu şahsi fikrim sadece ;) 8)

Zynep' Alıntı:

Önce kitabı okumalı,ama filmi izlememeli:) diye düşünüyorum.. Nedenine gelince,konusu olsun yazarı olsun degerrli bir kitabtan alınan tad,filmden asla ve asla alınmıyor...kitaptaki yogunluğu film karelerinde yakalayamıyoruz...sonuç itibari ile en çok 2 saatle sınırlayıp artı olarak mutlu sonla bitirmek giibi bir düşünceleri olunca kitabın içerdigi çizgisinden dışarı çıkılıp okuyucularını hayal kırıklıgına uğratabiliyorlar...
Okuduğum kitapların asla filmini izlememeyi düşünmüyorum...Eğer kitap okumak zorunuza gidiyorsa filmi kaçırmayın derim,özelliklede zülfü livaneli imzası taşıyorsa.. ;)

bence kitap filimden daha sürükleyeciydi çok çok severek okudum fakat aynı tat filmde yoktu

haklısın bende aynı fıkırde oldugumu belırtmek ıstemıstım sana karsı bı nıyet belırterek soylemedım

Mutluluk kitabını okudum, içimde bir burukluk kalmak şartıyla beğendim. Yapılan filmler, kitaplardan esinlenerek yapılıyor, tam olarak kitabı anlatmıyor, kitaptan aldığım keyfi filminden alamıyorum. Onun için filmini seyretmedim.

okumadım ama filmi izlediğim en güzel türk filmleri arasında yerini aldı diyebilirim
paylaşım için teşekkürler

Zynep' Alıntı:
Kristal' Alıntı:
Zynep' Alıntı:
Bence kitap önce okunmalı.Okurken karakterlerin neler düşündüğünü ve hissettiğini anlayabiliyorsun.Film görsel olduğu için,duygular yansıtılamadığında aynı etkiyi yapmıyor.

evet aynen öyle o zaman da film beğenilmiyor,çünkü hayal gücünü sınırlıyor film..
kitabı ben de çok beğenmiştim..

O zaman da film beğenilmiyor ama?:)

Geri