Zihin kirliliği unutkanlığa ve hafıza kaybına sebep oluyor

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde sukaya tarafından oluşturulan Zihin kirliliği unutkanlığa ve hafıza kaybına sebep oluyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,323 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Zihin kirliliği unutkanlığa ve hafıza kaybına sebep oluyor
Konbuyu başlatan sukaya
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan sukaya
S

sukaya

Kullanıcı
31 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
sofiskaya.blogspot.com

Zihin kirliliği unutkanlığa ve hafıza kaybına sebep oluyor[/color
]

Hâfızayı zayıf düşüren ve unutmaya sebebiyet veren pek çok illet sıralanabilir.
Beyin ve hâfıza üzerinde çalışan uzmanlar, genellikle beynin ihtiyaç duyduğu oksijen, glikoz ve bazı enzimlerin yeterli miktarda sağlanamamasını, stres ve gerginlik gibi sebeplerle beynin enerjisinin hemen tükenmesinden dolayı çalışma akışının düzensizleşmesini, sadece bazı meseleler üzerine yoğunlaşmadan ötürü beynin bir bölümünün âtıl bırakılmasını ve sistemsiz düşünme alışkanlığını hemen akla gelebilecek sebepler olarak saymaktadırlar.

Bazen de insanın fizyolojik yapısının ve fizikî durumunun hâfıza zayıflığına yol
açabileceğini ve ileri yaşlarda vücut mekanizmasının bazı şubeleri yorgun düştüğü gibi beynin de onlara bağlı olarak bir kısım fonksiyonlarını eda edemez hale gelebileceğini belirtmektedirler.

Dünden bugüne bazı İslam alimleri, haddinden fazla uykunun beyni hantallaştırdığını, sürekli dolu olan midenin zihne menfi tesir ettiğini, sabah kerahatinde uyumanın ve harama bakmanın da unutkanlığa sebep olduğunu ifade etmişlerdir.

Ayrıca, zihin kirliliğinin hâfızayı zayıflattığına inandıkları için mâlâyânî işlerden,
faydasız muhaverelerden, çer-çöp sayılabilecek bilgi kırıntılarından ve
kontrolsüz hayal kurmaktan uzak kalınması gerektiğini vurgulamışlardır.

Hatta, sistemsiz düşünme alışkanlığına yol açabileceği ve zihni işe yaramayan bilgilerle dolduracağı endişesiyle mezar taşlarını okumayı bile mahzurlu görmüşlerdir; mezar taşlarını okumayı âdet edinmenin bugünkü reklam panolarının, araba plakalarının, televizyon ekranlarının ve gazete sayfalarının yaptığı tahribat çeşidinden zararlar verebileceğini düşünmüşlerdir
 
Üst