Yol Parası..

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde crt tarafından oluşturulan Yol Parası.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,518 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Yol Parası..
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Yol Parası..

YOL PARASI... (Her okuyuşta gözlerimin dolduğu bir öykü)
Hastane tıklım tıklımdır. Yaşlı kadın içeri girer, doktor hanım teyzeyi muayene ...eder; fakat hastalığından emin olamaz. Kadına dönüp:
-"Teyze şu şu tahlilleri yaptır gel, der."
Yaşlı kadın başını öne eğer. Doktor, yaşlı kadının duymadığını düşünerek tekrar söyler. Yaşl...ı kadın başını yerden kaldırarak, ağlamaya hazır gözlerle:
-"Kızım, benim köye dönecek param yok, tahlilleri nasıl yaptırayım?" der.
Doktorun yapacak bir sürü işi olmasına rağmen, bırakır işini, tutar teyzenin elinden koridor koridor dolaştırıp tahlilleri yaptırır.
Tahlillerin sonucunda doktor hastalığı belirler, gerekli ilaçları da alıp teyzeye verir. Yaşlı kadın tam odadan çıkacakken, doktor hanımın aklına "YOL PARASI" gelir ve teyzeye köye gitmesine hayli hayli yetecek para uzatır. Yaşlı kadın önce almak istemese de daha sonra 'mecburiyetten' parayı alır. Sonra:
-"Allah senden razı olsun kızım. Köye nasıl döneceğim diye kara kara düşünüyordum, çok sağol" diyerek odadan çıkar.
Aradan bir saat kadar bir süre geçer. Doktor bakar ki yaşlı teyze kan ter içinde, kalabalığı yarmış, oflaya puflaya geliyor. Doktor şaşırmış bir halde "herhalde giderken bir şey unuttu" diye düşünür ve:
-"Ne oldu teyze" diye sorar.
Teyzenin yüzünde kocaman bir gülümseme vardır bu sefer:
-"Kızım ben anayola çıkınca bir köylüme rastladım. Meğer o, minibüsle zaten köye dönüyormuş. Beni köye o götürecek; sen al paranı!.."

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Yazı az önce meil olarak geldi.Paylaşayım istedim..
(hiç istemediğim halde) Hastanelere sık yolup düşer ..Sıra vede doktoru bekeklerken gözlemlediğim çok daramatik olaylar yaşanıyor oralarda..
Her doktor buradaki gibi anlayışlı değil.Helede garibansa yüzüne bakmadan muayene eder hastayı..
Ama bizim Anadolumuzun insanı saftır ,temizdir karşısındakine çabuk güvenir,söylenenlere çabuk inanır..
Ne yazıkki bu iyi niyeti suistimal edende çok olur.!

A

asukaki

Kullanıcı
23 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Trabzon
Böyle insanlar varmı demeyeceğim ama böyle doktorlar da var ise ne mutlu memleketimize

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bana da çok değer verdiğim bir arkadaşım anlatmıştı ondan dinlemek daha keyifliydi, gerçekten etkileyici,

Paylaşıma teşekkürşler ablacım :)

C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ablacım :)

Etkileyici ve ders verici anlamak isteyene tabi :)

Hala böyle insanlar varmı? Ben varım ve çok insan olduğunada inanırım. Sırf birkaç kendini bilmez insanın yüzünden merhamet duygumuzu kaybetmeyelim.

Hastaneler :) iyi gözlem yaparım sık sık giderim Allah dermansız hastalık vermesin kimseye...

Hastanelerde çok tartışma içinde bulundum gerçekten o sessiz insanlara dişlerini gösteren personeller çok. Doktor olmak ayrıcalık herkes doktor değildir benim gözümde. İnsanlara yardım etmeyi bilen ve o ismin arkasında kaybolmadan  gerçekten merhametlice işini yapanlara ben saygı duyar ve hipokrat yeminini içten ettiklerine inanırım.

Haksızlığa uğradığınız zaman;
susmayın devlet hastanesi adı üstünde bizim. Herkes saygıyı bilmeli ne olursan ol nerede olursan ol saygıyı kaybetmemek gerek diye düşünmekteyim :)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Haklısın canım.
Ama hastanelerin durumu gerçekten içler acısı.
Adeta  özele gitmeye mahkum ediyorlar bizleri.
Pazartesi günü tekrar Çapa Tıp Fakultesine gitmem gerekiyor.
Bu can sıkıcı konuyu fazla düşünmek istemiyorum.Neyse en azından şimdilik unutmaya çalışsam iyi olcak.