Yıkılsın Bu Dünya..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan crt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crt

Kullanıcı
Video
http://www.beyazgazete.com/video-haber-cnnturk-haiti-de-deprem-haberi-v15556.html

Karaiplerin yoksul ülkesi Haiti şiddetli depremle sarsıldı. 7.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde, bir çok binanın kullanılamaz hale geldiği ve enkaz altında binlerce kişinin olabileceği belirtildi.

Amerikan Jeoloji Kurumu (USGS), depremin merkezinin ülkenin başkenti Port-Au-Prince’in 22 kilometre batısında ve sadece 30 kilometre derinlikte olduğunu bildirdi.

Bölgeden alınan ilk haberlerde, Petionville bölgesinde bir hastanenin çöktüğü ve yıkıntı altında kalanların yardım çığlıklarının duyulduğu kaydedildi. Depremde ayrıca başkent Por-Au-Prince’deki bir çok binanın yıkılırken, yıkıntılar arasında binlerce ölü ve yaralı bulunmasından endişe ediliyor.

Amerikan Associated Press’in Haiti’deki muhabirleri 200 yıldan uzun süredir en şiddetli depremin meydana geldiği Haiti’de başkentin büyük oranda yıkıldığını söyledi.

Kenti otobüsle gezen muhabirler, Port-Au-Prince’deki durumun ciddi, can ve mal kaybının büyük olduğunu bildirerek, “caddelerin ceset ve kan içinde” olduğunu ifade etti.

haitide-deprem-2010-01-13_m.jpg

Haiti de bir deprem .!
İnsanlar içebilmek için su bile bulamıyor ,yıllarca darbeler cinayetler açlık sefalet bir yanda servet ve zevk içinde bir avuç işbirlikçi asalak diğer yanda ne kadar tanıdık bilindik bir hayat .
Orada insanlar cesetlerden barikatlar kuruyor ..
Ölülerle yanyana uyuyor ..
Sen-ben işte hepimiz bu haberleri duymazdan ,bu görüntüleri görmezden geliyor yeniden eğlenceye dalıyoruz..
Bir anda kendime geliyor vicdanımın sesini dinliyor işte o an insanlığımdan utanıyor ..
Bu nasıl dünyadır ,bunca acı hak mıdır diyor isyan ediyorum..
Ama boşunadır haykırışım ..
Kim duyar sesimi kim?
Ve işte yaşam hala devam ediyor .Hiç yaşanmamışçasına nice canlar kaybolup gidiyor ..!

Yazık ya keşke yardım yapabilsek imkanım olsada yardıma gitseydim keşke :'(
İçim acıdı ya :(

Mormenekşe : ) üzülme..
Depremin vurduğu Haiti’de Türk yardım ekibi GEA felaketin altıncı gününde biri yedi yaşında kız olmak üzere iki kişiyi sağ kurtarmış..
Amerikan NBC televizyonu Türk ekibini kahraman” ilan etmiş  ..
Yani bu çalışma Haiti’nin umudunu simgeliyormuş..
Kahraman olmanın bu kadar kolay olduğunu gereçekten bilmiyordum neyse  bu sayede öğrenmiş olduk: (
180120100123290134926.jpg

Geri