Yaşamınızı yeniden tasarlamak istermisiniz?

• Konbuyu başlatan mavigül
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde mavigül tarafından oluşturulan Yaşamınızı yeniden tasarlamak istermisiniz? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,537 kez görüntülenmiş, 20 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Yaşamınızı yeniden tasarlamak istermisiniz?
Konbuyu başlatan mavigül
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan olası
M

mavigül

Kullanıcı
27 Tem 2010
En iyi cevaplar
0
0
Selam arkadaşlar... Ben bir yaşam tasarımcısıyım. Ya da toplumda henüz yeni yeni yer edinen ve bilinen adıyla yaşam koçluğu yapıyorum. Burdaki arkadaşlardan böyle bir desteğe ihtiyaç duyduğunu düşünenlere seve seve bu hizmeti vermeye hazırım. Ve bu hizmeti almak için msn dahil bütün teknolojiyi kullanabilirsiniz. Koçlukla ilgili sormak istediğiniz soruları tüm samimiyetimle cevaplayabilirim. :) Sorularınızı bekliyorum.

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bizlere yardımcı olmak adına yapmış olduğun İyi niyetli yaklaşımın çok güzel
Teşekkür ederiz,Hep burada ol her an sana ihtiyacı olan biri olabilir ;)

M

mavigül

Kullanıcı
27 Tem 2010
En iyi cevaplar
0
0
Olumlu yaklaşımınız için teşekkür ediyorum öncelikle. Farkındalık düzeyi yüksek insanların olduğu bir platformda anlaşılabilir olduğumu hissetmek beni gerçekten mutlu etti. Pek çoğunuz bilgi sahibisiniz ben buna eminim fakat yaşam koçluğu hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum.
Yaşam koçluğu; psikologluk, terapi, eğitim, akıl verme veyahut da danışmanlık değildir. Hayatta hepimizin hedefleri vardır gerçekleştirmek istediği. Ya da kararsızlığa sebep olan, çözülmeyi bekleyen durumlar bizi uğraştırır durur. Aslında bunların içinden çıkabilecek potansiyele sahibizdir fakat bu potansiyeli bir türlü ortaya çıkaramayız. İşte yaşam koçluğu tam da bunun üzerine çalışır. Kişiye kendini farkettirir. Size "Kendinizin farkında mısınız?" diye sorsam ne dersiniz?
Ve yaşam koçluğu ilkeli profesyonel bir iştir. 1.şartı güvendir. Koçlar çalıştıkları kişileri "koçi" olarak adlandırır. Koçlar, koçluk mesleğinin etik kuralları gereği koçilerine ait hiç bir bilgiyi hiç bir yerde paylaşmazlar.
Sevgiyle kalın arkadaşlar ve kendinizi farkedin....:)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Bütün iyi niyetimle yazıyorum... Ne bileyim bu gibi durumlara hep bi mesafem olduğundan olsa gerek,başkalarının tasarladığı bir yaşamı  yaşamak;ne ya da nasıl olursa olsun bana göre değil... Daha bi plansız,tasarlanmamış sürprizlere açık  bir yaşamı tercih edenlerden oldum hep,hep ama...
Lakin bu  duruma ihtiyaç duyan ve dahi duyacak olan bir sürü insanın var olduğunu da bildiğimden şimdiden size başarılar dileyip,konu içinde teşekkür ediyorum...
Kolay gelsin...

M

mavigül

Kullanıcı
27 Tem 2010
En iyi cevaplar
0
0
Uzun bir süre oldu foruma girmeyeli... Mesajınızı yeni farkettim.
Ve kesinlikle haklısınız "başkalarının tasarladığı hayatı yaşamak" istememekle... Sanırım ifadelerim net değildi.
Şöylece söyleyeyim. Hayatınızı siz tasarlıyorsunuz. Başkası değil. Bir koç ile çalıştığınızda koçun değerleri, yargıları, inançları, tavsiyeleri aranızda durmaz. Koç kendine ait ne varsa kaldırıp bir kenara koyar ve olaylara sizin tarafınızdan bakar. Bunu yapmak için eğitim almıştır. ve genelde bu potansiyele sahip insanlar bu meslekte daha başarılı olur.Bu nedenle yaşamınızı siz tasarlarsınız koçunuz değil. Koç "güçlü sorularla" kendinizi daha iyi tanımanızı, olayları farklı açılardan yorumlamanızı, dünyaya açılan farklı penceleri farketmenizi, sınırlarınızı ve bunları kırmanızı, sizi olumsuz etkileyen inançlarınızı farketmenizi ve değiştirmenizi vs sağlar. Seçim yine sizindir. Siz hangisini isterseniz onu seçersiniz.
Sevgiyle kalın...

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Yine bütün iyi niyetimle yazıyorum... Bilemiyorumki... Yani bi şekilde hayatımın planını birilerinin sorularından yola çıkarak bina etmek bana hiç sıcak gelmiyor... Hele hele o esnada her şeyini bir kenara bırakmış ve yüzde yüz empati ile bana sorular soracak birine... Ben,cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için size teşekkür edip,başarılar diliyorum... Kolay gelsin...
Dipnot:Sürçü lisan etmiş ya da ediyorsam da şimdiden özür dilerim...

M

mavigül

Kullanıcı
27 Tem 2010
En iyi cevaplar
0
0
estafiğrullah...
lakin sorulan sorular sizin hayatınızı planlamanızı yönlendirecek sorular değil. Genelde bizler dış çevremizle o kadar ilgileniyoruz ki kendimizi tanımak için zaman ayırmıyoruz." Hadi canım biz kendimizi tanıyoruz" diyecekseniz bir kez daha düşünmenizi rica edebilirim.
Size bir koç mesleğini icra ederken sorular sorduğunda siz kendinizi daha çok farkedecek ve şaşıracaksınız. Bir koçluk seansı veyahut geniş çaplı bir araştırma gerçekten bu süreci merak edenler için düşünülebilir.
Ve koçluk mesleği avrupa ve amerika da bilişim sektöründen sonra en hızlı ilerleyen meslek ünvanını taşıyor.
Empatiyle dinleme konusuna gelince bu konudaki fikrim insanlar arasındaki sıkıntıların empatiyle dinlememekten kaynaklandığı yönünde.
Sıkıntıdan patlıyorum diyelim ki bir derdim var. Gidip bir arkadaşıma anlattığımda alacağım klişe cevaplar:
"Üzülme canım, herşey iyi olacak.." (Peki ama nasıl)
"Bu da bişi mi canım, sen ayşenin başına neler gelmiş haberin bile yok..." (Banane)
"Aaa öyle mi ya bak buna benzer bir olayı bende yaşamıştım, başıma neler geldi neler bir bilsen..." (iyi de sormadım ki beni ilgilendiren şu an benim sıkıntım)
"Amaaaannn boşver üzülmeye bile değmez... Hadi gel alışverişe gidelim" (Ben üzülmeye değer bulmuşum ki üzülüyorum... senin boşver demenle de bu üzüntüm maalesef geçmeyecek.)
gibi cevaplar duymak muhtemel...
Ama aslolan sıkıntıya sebep olan her neyse buna bir çözüm bulmak... Yaşadığımız olayları çözüme kavuşturmayıp üzerini kapatmaya çalışmak ve görmezden gelmek, salondaki çöpleri halının altına süpürmeye benziyor.

Saygılarımla

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
İyi olur umarım ne diyeyim... Ben mesafemi koruyorum hala... Belkide ben kendimi gerçekten tanıyorumdur... Kim bilir...

M

mavigül

Kullanıcı
27 Tem 2010
En iyi cevaplar
0
0
Sizi hayatınızda herşey mükemmel olduğu için tebrik ediyorum:) Bu durumda zaten bir koçla çalışmanıza gerek yok. :) İyi günler diliyorum.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Yaşam koçu neden varolduğunu fazlaca anlayamadığım bir meslek.Tahminmce işi yol göstermek değil ,insanın kendi yolunu bulmasını sağlamaktır.
Ukalalık yapmak istemiyorum ama kendi yolumu kendim bulurum.:)
iyi bir gözlemci olduğumu düşünüyor... Dolayısıyla kendi deneyimlerimden yola çıkarak araştırmacı yönümü geliştirmeye çalışıyor kendi yaşamını kendim düzenlemeyi tercih ediyorum...( Bu benim kişisel görüşüm)Yaşam koçuna mutlaka gereksinim duyanlar olabilir...
Ona da saygı duyarım.

D

deli

Kullanıcı
10 Mar 2010
En iyi cevaplar
0
0
�stanbul
Eğitim alınmış emek verilmiş her mesleğe saygı duyuyorum.
Tebrik ederim.
Başarılar dilerim.
Bir insana balık tutmasını öğretmek güzel bir hizmet..

M

mavigül

Kullanıcı
27 Tem 2010
En iyi cevaplar
0
0
Sevgili dostlar;
Öncelikle hepinizin düşüncelerine saygı duyduğumu ifade etmek istiyorum. Toplumda sosyal yaşantının birbirine karşı saygı ve sevgiyle mümkün olduğuna inanıyorum.

Bu konuyla ilgili kimsenin düşüncesini değiştirmek gibi bir çabam olmadığını belirterek bu hususa eklemek istediğim bazı noktalar var.

Öncelikle "Koçluk" kendi başına bir meslektir. Fakat alt dalları vardır. "Yaşam Koçu", "Ebeveyn Koçu", "Öğrenci Koçu",  "Satış Koçu", "Yönetici Koçu"... vs. Tıpkı diğer mesleklerin uzmanlık alanları gibi... Yaşam koçluğu ise bu uzmanlık alanlarının hepsini kapsar.

Koçluk daha öncede ifade ettiğim gibi psikologluk, danışmanlık, mentörlük vs değildir. Koçun çalıştığı bireyler akıl ve ruh sağlığı yerinde olan insanlardır.

Koçluk mesleğinin belli temel kabulleri vardır. Bunlardan en önemlisi koçla çalışan bireyin eksiksiz ve kendi sorunlarını çözmek için yeterli kaynaklara sahip olduğudur. Koçun işi ise bireyin bu kaynakları kullanmasını sağlamak. Koçluk bir süreçtir. Ve koç bir yol arkadaşıdır.

Burda biraz daha somutlaştırmak için şu örneği vermek istiyorum. Hepinizin bildiğini düşündüğüm bir hikayeyi...
Bir babanın 17 atı ve 3 oğlu vardır. Bu baba ölmeden önce vasiyette bulunur.Buna göre; atların yarısını büyük oğlu, 3 te birini ortanca oğlu ve 9 da 1 ini de küçük oğlu alacaktır. Fakat çocuklar bir türlü işin içinden çıkamazlar. Bir gün çocukların yaşadıkları bu beldeye yaşlı bir zat uğrar.Çocuklar ona danışırlar. Bu zatında bir atı vardır. Der ki "Benim atımı da alın bir de öyle deneyin" Bu atı da ekleyince 17 at 18 e tamamlanır. Yarısını(9 tanesini) büyük kardeş, 3 te birini (6 tanesini) ortanca kardeş ve 9 da birini (2 tanesini) de küçük kardeş alır. O zatta kendi atını alır ve yola devam eder.

Son olarak yine söylüyorum
Hayatınız mükemmelse ve herşey yolundaysa ve değişmesi gereken birşey olmadığına inanıyorsanız bu meslek üzerine araştırma yapmanız veyahut bir koçla çalışmanız sadece zaman kaybı olur.

Hepimiz dünyayı değiştirmek isteriz. Kafa yorarız. Şu da şöyle olsa bu da böyle olsa deriz ama çoğunlukla kendimizi değiştirmek aklımıza gelmez.

Bilemiyorum, belki bir kez daha düşünmek isteyeceksiniz.
Sevgiyle kalın...

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
mavigül' Alıntı:
Hepimiz dünyayı değiştirmek isteriz. Kafa yorarız. Şu da şöyle olsa bu da böyle olsa deriz ama çoğunlukla kendimizi değiştirmek aklımıza gelmez.
Dünyayı değiştirmeye vede düzeltmeye kalkmadan  ön yargıları kırmak ...
evet ya kurtarıcı bir koç aramak yerine önce kendini yenileyerek çağdaş olabilmek, artı özgür düşünebilmek ve her sözünün arkasında durabilmek gerekiyor...

Teşekkürler bilgilendirme için..

K

kagittan__gemi

Kullanıcı
15 Eyl 2011
En iyi cevaplar
0
0
Gaziantep
sanırım bu aralar önerilerinize ihtiyacım var iyi olmuş bu konu başlığı ve siz.
Her gün önümüze onlarca şey çıkıyor ve hepsinde ormakdaki yolar gibi birini seçmemiz isteniyor.Yıllar önce seçtiğim mesleki anlamda yanlış bir yolun hayatımı bu denli berbat edeceğini hiç düşünmemiştim.Şimdi 26 yaşındayım ve hala büyüyünce ne olacağıma karar veremedim.Boş durmuyorum tabi kendi çapımda bir şeylerle uğraşıyorum ama bu hiç bir zaman yeterli gelmedi gelmeyecekte galiba neyse ben bir ara uzun uzun yazarım.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
mavigül' Alıntı:
Sizi hayatınızda herşey mükemmel olduğu için tebrik ediyorum:) Bu durumda zaten bir koçla çalışmanıza gerek yok. :) İyi günler diliyorum.
Buraya yazdığım yorumlardan yukarıdaki anlamı çıkartmak... Bknz:gerçekten tuhaf...  Ya da: Bknz:büyük başarı... Neyse,bende iyi günler dileyip,uzatmadan konudan çekiliyorum... Kolay gelsin...

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mavigül gerçekten zor bir meslek seçmişsin
Hem sektör olarak yeni,hemde mesleğin içeriği gereği zor.Aslında hepimizin kendine itiraf edemediği,derinlerde bir yerde hayatla ilgili hataları,keşkeleri var,kısacası kimse hayatından memnun değil.Yaşayarak öğrenmek çok hayal kırıklığı yaşatıyor,insanı mutsuz ediyor.Dostlarla paylaşılan dertler dediğin gibi sadece teselli sözcüklerinden ibaret,o an ki ruh halini değiştirebilmen adına sarfedilen iyi niyetli,amatörce bir çaba.Şahsım adına profesyonel bir destek,eğitimini almış bir yol göstericinin fikirlerini almak isterdim,sonuçta benim göremediğim detaylar olabilir,içinde bulunduğum durumun eğitimli  biri tarafından dışarıdan gözlemleyerek,tarafıma yeni bir bakış açısı getirmesi güzel bir şey.Akıl akıldan üstündür her faydalı mesleğe ihtiyaç vardır,nasıl ki sağlığımız için doktora,eğitim için öğretmene gereksinimiz varsa,hayatı daha iyi ve kaliteli yaşamak adınada senin gibi olumlu,sabırlı,pozitif koçlara gereksinim vardır.İleride bir çok insana faydalı olacağını hissediyorum,şimdiden başarılar diliyorum ;)

M

mavigül

Kullanıcı
27 Tem 2010
En iyi cevaplar
0
0
İyi dilekleriniz ve olumlu yaklaşımınız için teşekkür ederim ebru. Sizler gibi farkındalığı yüksek kişileri görmek çok sevindirici...
Mesleğimin zorluğuna gelince... Belki zor ama ben aşığım bu işe... Çocukluğumdan beri kişisel gelişim dünyasının içinde olmaktı arzum:) Eğitimci kimliğim ve pedagojik formasyonum ise benim için büyük bir avantaj sağlıyor. İster öğretmenlik yapayım ister koçluk benim işim insanlarla:)

Ve birşey belirtmek istiyorum mesajınızda demişsiniz ki "bir yol göstericinin fikirlerini almak isterdim" Koçlar fikir vermezler çünkü bilirler ki karşılarındaki birey kendi hayatına yön verebilecek, doğru kararları verebilecek bütün kaynaklara sahiptir. Önemli olan bu kaynakları bulup kullanmaktır. Koçluk mesleği de işte tam burda devreye girer.

Sevgilerimle...

nalinci

nalinci

Kullanıcı
3 Ara 2011
En iyi cevaplar
0
0
Sakarya
ben sizle bu konuda yazışmak isterim çünkü bu konuyla ilgili yardıma ihtiyacım var ...