Yaşamın Kıyısındaki Bilge

• Konbuyu başlatan kekemecocuklarkorosu
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde kekemecocuklarkorosu tarafından oluşturulan Yaşamın Kıyısındaki Bilge başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,908 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Yaşamın Kıyısındaki Bilge
Konbuyu başlatan kekemecocuklarkorosu
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
K

kekemecocuklarkorosu

Kullanıcı
14 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
Bir şey olurken zarar da oluşur  Yaşamın olaysız geçmesini herkes bu nedenle talih sayar  Eskilerden bir ozanın bir şiirini okumuştum  senden efendilik ünvanına dair konuşmamanı istiyorum  çünkü tek bir generalin başarısı için on bin iskelet savaş alanlarında çürür  ve  her şey her zaman huzurlu olaydı kılıçlar bin yıl kınlarında paslanırlardı  Bir zamanlar benimde kahraman bir yüreğim  ateşli bir ruhum vardı  ama ben farkına varmadan buza ve doluya dönüştürler

Canilerden ve düzenbazlardan kurtulmak için onlara bir çıkış yolu bırakmak gereklidir Onlara bir çıkış yolu vermezsen kapana kıstırılmış farelere dönerler Eğer tüm yolları kapalıysa önlerine çıkan bütün değerli nesneleri çiğnerler

Başkalarını hoşnut etmek için uzlaşma başkalarını tedirgin eden bütüncüllük kadar iyi değildir İyi olmadan göklere çıkarılmaktansa kötü olmadan hakarete uğramak yeğdir

K

kekemecocuklarkorosu

Kullanıcı
14 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
Ancak hastalandıktan sonra kuvvetine değer verir ancak kargaşaya düşünce barışı arar isen bu zekice davranmak değildir Talihin yerindeyken bunun felaketlere yolaçabileceğini yaşama sevincinde onceden ölüm nedeni olabileceğini kestirebiliyorsan bu geniş görüşlülüktür

sahne sanatçıları makyaj yapıp güzelliği ve çirkinliği betimlerler ama oyun bittiğinde güzellik ve çirkinlik nerededir? Satranç oyuncuları öncelik için uğraşıp hamlelerinde birbirlerini geçmeye çabalarlar ama oyun bitip de taşlar kaldırıldığında yarışma nerededir?

Doğmadan önce ve öldükten sonra neye benzeyeceğini düşünmeye çalış O zaman binlerce düşüncen yatışır seni özde dingin kılar böylelikle kendiliğinden şeyleri aşarak biçimselleşmeden önceki bir durumda yaşayabilirsin

K

kekemecocuklarkorosu

Kullanıcı
14 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
Hoppa bir kız  sonradan iyi bir eş olursa  ilk dönemlerdeki çapkınlıklarının önemi kalmaz  Eğer iyi bir eş  sonradan erdemini yitirirse  bu onun önceki arılığını ortadan kaldırır  Ne güzel bir deyiştir ki İnsanları gözlemlerken  yaşamlarının ikinci yarısını gözlemle

K

kekemecocuklarkorosu

Kullanıcı
14 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İnsanları istihdam ederken acımasız olma  acımasız olursan dürüst işçiler bile seni terkederler Dostluk kurarken rastgele davranma rastgele davranırsan dalkavuklar sana gelir

Şiddetli rüzgar ve sağanakta sıkı durmak gerekir Süs ve gösterişin orta yerinde gözünü yukarı dikmek gerekir Yol tehlikeli patika dik olduğunda erken dönmek gerekir

İşler istediğin gibi gitmediğinde senden beter durumda olanları düşün o zaman yazıklanmaların yok olacaktır Aklın tembelleştiğinde senden iyi durumda olanları düşün o zaman yaşamsal ruhun doğal olarak canlanacaktır

Kolayca boyun eğecek kadar zevklenme kolayca öfkelenecek kadar sarhoş olma Birçok işi üstlenecek kadar iyimserleşme bezginliğin başarılarını sınırlandırmasına izin verme

Tam insanlar kaygıdan cahillerse bilgiden uzaktırlar bunlarla öğrenme ve işte ortaklık yapılabilir Ortalama aydınlarsa çok düşünür ve çok bilgi sahibidirler bu nedenle çok kuşkucudurlar sonuçta bunlarla herhangi bir şey yapmak zordur

K

kekemecocuklarkorosu

Kullanıcı
14 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
Doluluğu yaşayanlar  taşmaya yüz tutmuş suya benzerler  bir damla daha ekleme  Acil tehlikede olanlar  kırılmak üzere olan dala benzerler  bir nebze daha ağırlık yükleme

K

kekemecocuklarkorosu

Kullanıcı
14 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
Yaşam tarzında fazla tavizsiz olma çünkü pis olanı kabullenmek zorunda kalabilirsin Toplumsal etkileşimlerdeki ayrımlarında fazla net olma çünkü ister iyi olsunlar ister kötü ister akıllı olsunlar ister aptal herkesi kabullenmek durumunda olabilirsin

Uzlaşmazlığı küçük insanlara bırak çünkü küçük insanların kendi denkleri vardır Aydınlanmış insanlara yağ çekmekten ve onları etkilemeye çalışmaktan vazgeç çünkü aydınlanmış insanlar kişisel lütuflarda bulunmazlar

K

kekemecocuklarkorosu

Kullanıcı
14 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
akıl bağlarından sıyrılmışsan arzular iklimi ölümsüzlerin başkentidir Akıl bağlıysa zevk nesneleri bir acılar okyanusu olur

Tutsaklığın ya da özgürlüğün senin aklındadır Akıl tümüyle anlaşıldığında sıradan dünya dahi bu haliyle arıdır

Denmiştir ki  durabilsen  duyumlar alemi gerçeklik alemi olur anlamıyorsan eğer alim de olsan dünyanın çocuğusun Ne doğru

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ne derin yazılar böyle..Doyum olmuyor derinliğine..Hemen uygun yere taşımalı değerini bilenlere:)Kendimi gördüm içeriğinde:)

"Kişi yüreğinde hep bütünlüğü duyumsuyorsa, dünyada kusur yoktur. Akıl açık ve ılımlıysa dünyada çarpık duygu kalmaz."

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Su Perisi' Alıntı:
Ne derin yazılar böyle..Doyum olmuyor derinliğine..Hemen uygun yere taşımalı değerini bilenlere:)Kendimi gördüm içeriğinde:)
Dedim ne oluyoruz hangi deniz ,hangi derin?
Sonra anladım ki yaşamın kıyısındaymışız:)
Canım arkadaşım:) Seni tekrardan aramızda görmek gerçekten güzeldi.(Önemli bir not daha düşeyim benim için çok özelsin)