Yansımalar

• Konbuyu başlatan darkness3
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde darkness3 tarafından oluşturulan Yansımalar başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,927 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Yansımalar
Konbuyu başlatan darkness3
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan darkness3
D

darkness3

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
O böyle bunlar şöyle…
Kısacık ömrümüzde bir kargaşadır sürüp gitmekte.
Duvarlarımız yükselmekte. Yer çekimine inat göğün mavi derinliklerini delip geçmekte.
İki kelamımızdan biri istemediklerimizi dile getirmekte.
Keşkelerle kavrulmuş yaşantılarımızı, ısıtıp ısıtıp günümüze de etki etmesine izin vermede üzerimize yok.
Bunun hemen sonrasında da demiyor muyuz: “Hayat çok acımasız” diye, insanın gülesi geliyor.
Ne bekliyordun ki bu hayattan! Sen ona ne verdiysen, alacağında karşılığından çok fazlası olmuyor.
Ümit Yılmaz

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Hep bizde midir,ektiklerimizde midir sorun?

D

darkness3

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bence her şeyin ölçüsü bireydir.
Mutlu bir yaşam sürdüğüne mi inanıyorsun. evet sana kesinlikle inanıyorum.
Hayatın berbat mı bütün olumsuzluklar seni mi buluyor? Evet öylesin buna kesinlikle katılıyorum.

Sen kendini nasıl görürsen ve nasıl hissedersen sadece onların akislerini yaşarsın.

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ne bekliyordun ki bu hayattan! Sen ona ne verdiysen, alacağında karşılığından çok fazlası olmuyor.
Belki biraz uç örnekler olacak ama;
Lösemi hastası bir çocuğun beslenmesine dikkat etmedi ,savaşın ortasında kalan bir insanın yaptıklarının bedelini ödüyor ailesini kaybetmiş birine ektiklerini biçiyor diyemeyiz,tabi örnekler çoğaltılabilir.Bu şartlar altında insanların mutlu olmasını bekleyemeyiz.Hayat herkese adil değil,insanlar istemi dışında gelişen olaylara,gücünün yetmediği durumlara müdahale edemiyebiliyor.Bu durumda yaptıklarımızın,ektiklerimizin yansımalarını göreceğiz demek biraz katı,yan faktörleride düşünmek gerekir.Teşekkür ederim

D

darkness3

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Öncelikle yapıcı yorumunuz için teşekkür ederim.

Verdiğiniz örneklerde kader kavramına da değinmişsinizdir. Elbette insanlar herzaman isteyerek savaşmazlar ve savaş çıktığında bunun sorumlusu olarak ya da temelleri olarak österilemezler. Benim değinmek istediğim bu durumlarda dahi sizin verdiğiniz en uç örneklerde dahi insan yaşamını bir anda değiştirebilir. Kendini koşulların bu hale getirdiğini bahane edemez etmemeli de. 

Birkaç Örnek: Muhammet ALİ çok ünlü bir boksör olarak tüm kariyenini hatta hayatını tehlikeye atarak ABD ordusuna katılıp savaşmayı reddetti. Getirdiği acıları kabullenerek.
Son ders diye bir video var onun linkini bulursam paylaşayım üniversite hocası bir adamın 3 çocuğunu bir daha göremeyecek olmasının hikayesini anlatıyor. hocanın üniversitedeki son dersi. yakında olecek olmasına rağmen bizlere verdiği mesaj şu Ne olusa olsun hayatınızın her anının değerini bilin.

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Son ders diye bir video var onun linkini bulursam paylaşayım üniversite hocası bir adamın 3 çocuğunu bir daha göremeyecek olmasının hikayesini anlatıyor. hocanın üniversitedeki son dersi. yakında olecek olmasına rağmen bizlere verdiği mesaj şu Ne olusa olsun hayatınızın her anının değerini bilin.
Bahsetmiş olduğunuz videoyu daha önce izlemiştim ve gerçekten etkileyiciydi.Daha önce sitemizde paylaşılmıştı izlemeyenlerin izlemesini tavsiye ederim.

http://www.kendinigelistir.com/son-ders/

Benim değinmek istediğim bu durumlarda dahi sizin verdiğiniz en uç örneklerde dahi insan yaşamını bir anda değiştirebilir. Kendini koşulların bu hale getirdiğini bahane edemez etmemeli de.  
Bu konuda katılıyorum ama herşeyin üstesinden bu kadar kolay gelinebilseydi psikologlar,psikiyatristler olmazdı.Bunu başarabilmek,hayatı değiştirebilmek için teorileri pratiğe dökebilmek,her okuduğumuzu hayatımıza aktarabilmek gerekir,bunuda fiili olarak gerçekleştirebilmek zaman ister kolay bişey değil.
Ne kadar insan hayatını değiştirsede bilinçaltında geçmişin izlerini taşır,görüntüde mutludur ama derinlerde yaralıdır
Hayata yenik düşmez,ayaktadır devam eder ama temkinlidir çünkü hayatın acımasızlığıyla tanışmıştır

D

darkness3

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bu konuda katılıyorum ama herşeyin üstesinden bu kadar kolay gelinebilseydi psikologlar,psikiyatristler olmazdı.Bunu başarabilmek,hayatı değiştirebilmek için teorileri pratiğe dökebilmek,her okuduğumuzu hayatımıza aktarabilmek gerekir,bunuda fiili olarak gerçekleştirebilmek zaman ister kolay bişey değil.
Ne kadar insan hayatını değiştirsede bilinçaltında geçmişin izlerini taşır,görüntüde mutludur ama derinlerde yaralıdır
Hayata yenik düşmez,ayaktadır devam eder ama temkinlidir çünkü hayatın acımasızlığıyla tanışmıştır

Dediklerinize katılıyorum ve savunduğum felsefenin kolay olmadığını da farkındayım. Zaten kolay olsaydı Dünya bugünkü durumundan tamamen farklı olurdu. Benim bugüne kadar aradığım, takip ettiğim ve araştırdıklarım doğrultusunda en zor şartları avantaja dönüştüren insanların hikayeleriydi. Bunu başarırken hissettikleri duyguları, içlerindeki güdü kaynaklarını anlamaya çalışıyorum. Size bu yönde beni çok etkileyen bir filmi tavsiye ederim Türkçeye ESARETİN BEDELİ diye çevrilmişti. Tam anlatmak istediğim durumda olan bir adamın hikayesini anlatıyor

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bahsettiğiniz filmi hatırlıyorum,zeki ve pozitif bakış açısıyla olumsuz şartlarını değiştirebilen bir insanın hikayesi
Belirttiğiniz gibi başarıyı yakalamış bu tür hikayeler var,zaten  dikkat çekici farklı hayatlarda filmlere konu oluyor
İnsanların başarılı olabilmesi için biraz hırsa,güçlü bir iradeye ve inanca ihtiyacı vardır bu değerlere sahip olanlarda kendini gösteriyor
Umarım siz bu konuda başarılı olur,keşkeleri az iyi kileri çok bir ömür sürersiniz

D

darkness3

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Sadece benimle sınırlı kalmaması tüm insanlara yardım etmek içinde elimden geleni yapmaya çalışıyorum.