Yazdıklarınızı okudum.Sanırım bu konu hakkında yorum yapan herkes haklı kendine göre.Allah inancının yüreklerde yaşandığı bir toplumda yüzyıllardır yaşan insanlar arasında bu denli bir iç savaş ve kin güdülecek bir noktaya getirilmesinde iç güçlerin yanı sıra dış güçlerinde etkisinin o denli yüksek olduğunu artık bilmeyen kalmamıştır herhalde.
Bu deprem basit bir özeleştiri için sanırım bir çok kişinin içinden geçenleri söylemesi için bir fırsat oldu.Duyduğumda aklıma ilk gelen internetten tanıştığım bir kardeşin van’da yaşadığı idi.(o arkadaş bana bu siteyi ve forumu öneren arkadaş)ulaşmaya çalıştım bir gün sonra konuştuk çok korkmuştu haliyle o an hissettim olayın ciddiyetini.Tv ye yansıtılanların aslında gerçek yaşanılan şeyler olmadığını anlamak gerekiyor sanırım artık izlemekten başka.Mesela Samanyolu tv izliyorsunuz devlet orada çadırlar kurulmuş yemekler hazırlanıyor sıkıntı yok vs.Açıyorsunuz başka bir kanalı aman allah’ım felaket yürekleri yakan bir dram insanları yönlendirmek sanırım buradan başlıyor.
İnternette yazılanlar
İnsanların genelleme yapmaları doğal afetler için geçerli değildi bildiğim öğrendiğim kadarıyla.Ama artık olay öyle bir boyuta geldi ki insanların ağzından ‘’iyi olmuş,hepsi ölsün,teröristler gebersin,şehitlerin kanı yerde kalmadı’’ gibi şeyleri insanların yazıyor olması insanlık adına bir suçtur.En yakın arkadaşlarımın bile bazılarının bu yorumları yapması içinden çıkılmaz bir durumun özeti gibi bir şey.
Ölenlerin arasında öğretmenlerin,askerlerin,asker yakınlarının,terör örgütünden bizden çok şikayetçi olan,kürtlerin,memurların masum insanların çocukların olduğunun unutulması ne acı.
Arkadaşlar olay basit bir depremin artçıları değil aslında olay insanların bu kadar sinirli olmasına vesile olan aslında depremde ölenler değil bölgenin batı ya uzak olduğu hissiyatını tüm dünyaya göstermek.Oraya yardım etmemek insanlara çorba içirmemek bize bir şey kaybettirmez sadece bu ülke üzerinde oynanan oyun sahiplerinin emellerine ulaşmalarına destek oluruz.Çok yazık ülkemizin bunların konuşulan bir ülke olmasına vesile olanlar bir gün gelecek cezalarını çekeceklerdir mutlaka ama bu arada olanlar hep nedense mazluma olmuştur askerimize olmuştur polisimize olmuştur vatandaşımıza olmuştur.
Uzun lafın kısası depremde yaşananlarda,depremden sonra konuşulanlarda,oluşan görüntülerde basit bir depremden sonra oluşan kareler değil.Artık insanlar bıktı bu işlerden ama nedendir bilinmez hâlâ susuyoruz.Dışarıda insan yerine konulmayacak mahluklar şu an mecliste ve tüm Türk Halkının gözünün içine baka baka teröre destek verdiklerini söylüyorlar.
Bu suç bizim değil bu suç bir kişinin de değil bu suç bir insanlık suçudur ve cezasını hepimizin çekeceği bir suçtur.
Bu güzelim ülkenin üzerinde oynanan oyunlar sanırım hiçbir zaman bitmeyecek….