VAN Munite.! Duyan Var MI Bu Çığlığı ?

• Konbuyu başlatan crt
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde crt tarafından oluşturulan VAN Munite.! Duyan Var MI Bu Çığlığı ? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6,697 kez görüntülenmiş, 20 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı VAN Munite.! Duyan Var MI Bu Çığlığı ?
Konbuyu başlatan crt
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Bir Cana Can Ol Durma Uzat Elini !!!
★ VAN ACİL/ İLK YARDIM ve KRİZ Numaraları: +90-432-226-75-00 / +90-505-869-59-59
★ VAN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTAHANESİ: 0-432-217-76-00
★ ERCİŞ SOSYAL YARDIMLAŞMA ve DAYANIŞMA VAKFI: 0-432-351-59-06 ★ DEPREM BÖLGESİ KIZILAY' a KAN ve her türlü insani yardım için: 0312-245-45-00 / 0312-430-18-14 ★
★ 112 'yi ve 155'i de BUGÜN MEŞGUL ETMEYİN. BÖLGEYE İHTİYAÇ SEVKİYATI için KULLANILMAKTA ŞU AN...VERİLEN TÜM HATLARI, YARDIM ETMEYECEKSENİZ ASLA MEŞGUL ETMEYİN..BİLGİNİZE...

[/

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Şu an Van'daki deprem ile ilgili (facebokta)paylaşılan yazı ve yorumları okuyorum ..
Irkçı şoven duyguların bu kadar şahlanışa geçmesi ve bu denli bölgesel ayrımcıılık gerçekten dehşet verici ve çok üzücü.!
Bu mudur insanlık.? Kınıyorum hepinizi .! 

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Dün Van’ı sarsan 7.2 şiddet...indeki deprem felaketi sonrası medyadan tepki çeken yorumlar gelmeye devam ediyor.

Habertürk spikerinin canlı yayındaki ‘Her ne kadar Van’da olsa da acımız büyük’ gafının ardından ATV’de yayınlanan ve Müge Anlı’nın sunduğu Tatlı Sert programında tepki çeken açıklamalar yapıldı.

HERKES HADDİNİ BİLECEK
Canlı yayında kurduğu cümlelerle büyük tepki çeken Müge Anlı ‘Herkes haddini bilecek. Yeri geldiğimi taş atacaksınız, kuş avlar gibi avlayacaksın sonra yardım isteyeceksin. O polisler hemen yardımına koştu oradakilerin. O taş atanların eli kırılsın’ ifadelerini kullandı.

Marx derki:
"Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbette. Bunun için insanlığın acılarına sırt çevirmen. Ve yalnız kendi postuna özen göstermen yeterlidir."

Son günlerde üst üste gelen üzücü olaylar karşısında zaten çok hassas bir dönemden geçiyoruz...Ülke Şehitlerine ağlıyorken...Birde Van'da bu yaşanan büyük deprem ile terör ve teröristler arasında bağlantı kurmak bu denli bölgesel ayrımcılık gerçekten dehşet verici ve çok üzücü.! İnsanlar taş yığınları arasında can çekişiyorken ...
Yakışıyor mu  bizlere kıstasa kıstas almak ?
Devlet gücünü göstermeli sivil toplum örgütleri daha hızlı hareket etmeliki ...
Yaralar daha kolay sarılabilsin...
Kurban Bayramı' yaklaşıyor..Daha fazla insan kurban olmasın ...
Lütfen birlik olalım ve yardımlarımızı hızlandıralım.!
Etnik kimlliğimle değil sadece 'İNSANİ KİMLİĞİMLE' konuşuyorum...İyi günde-kötü günde bir bütün olarak kenetlenmesini bilen bir ulus olduğumuz konusunda endişe duyulmasın asla.!..
Bizler insanlığın enkaz altında kalmasına izin vermeyeceğiz..

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Yüzlerce can kaybı verdiğimiz Van depreminde,deprem sonrası mağdurların büyük sıkıntılar çektiği bu zor zamanda,vicdanımızı ortaya koyma vakti!
Elimizden gelenin daha fazlasını yapma vakti!
Bölgede öncelikli olarak su,gıda malzemeleri (kuru bakliyat),temizlik malzemeleri,giyecek ve battaniyeye ihtiyaç var.Yardım için,birazdan paylaşacağım telefon numaralarıyla,vicdanımızı Van'a yollayalım

E

eniseoz

Kullanıcı
27 Eyl 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
İnsanın dili,dini,ırkı olmaz insan heryerde insandır bu ayrımcılığı yapan insanları kınıyorum.
Kendi ülkemizin insanı için biz böyle art niyet beslersek çökeriz zaten farz-ı misal diyelimki o taş atan çocukta bir binanın altında ne yapmayı düşünüyorsun ölüme mi terk etmeyi sonra ne olucak peki ne farkın olucak bölücülük yapmak isteyen insandan anlamıyorum ki bu nasıl bir zihniyet  :-X

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili Eniseöz..
Doğruyu ifade eden yorumun ve konuya olan duyarlılığın için teşekkür ediyorum...
Ülkemizde yaşanan bu büyük acı hakkında üçgündür tek kelime yazan olmadı yaw.!

E

eniseoz

Kullanıcı
27 Eyl 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crt' Alıntı:
Sevgili Eniseöz..
Doğruyu ifade eden yorumun ve konuya olan duyarlılığın için teşekkür ediyorum...
Ülkemizde yaşanan bu büyük acı hakkında üçgündür tek kelime yazan olmadı yaw.!
Belki inanmazsınız ama siteye griş yaparken düşündüğüm tek şey van depremi için bu sitede yapılan faaliyetlerdi açıkcası birileri bir yol göstermiştir dedim kendi kendime yardımlar konusunda. bi göz atıyım dedim bende umduğumu bulamadım valla ne diyelim belkide herkez için sözün bittiği yerdir inanıyorum ki dile gelmesede herkez duyarlıdır içten içe..

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bir yanda şehitlerimize,bir yanda Van' daki felakete üzülürken
Ne acıdır ki başka bir gerçeği farkettim
Ülkemde ki insanlar insanlıktan çıkmış
Medya gibi insanları kolay etkileyebilen bir sektör  bunun öncülüğünü yapıyor,marifetmiş gibi yayınlıyor
Ve aferin,çok doğru diyerek alkışlayanlar
Yazık çok yazık,nereden nereye
Başımız sağolsun yaşarken ölmüşüz ağlayanımız yok

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Vatandaşta gülecek hal bırakmadıkları gibi ....
Yaşarken anamızı ağlattılar.!

E

esma 41

Kullanıcı
25 Eki 2011
En iyi cevaplar
0
0
Almanya

Van’da hain saldırı

Mehmetçik, Van’da yaşanan depremde arama kurtarma çalışmalarına katılırken bir yandan da hain saldırıya uğradı. Güncelleme:25 Ekim 2011 17:30  Edinilen bilgiye göre, Van Başkale’de dün akşam saatlerinde askeri bir araca teröristler tarafından el yapımı bomba atıldı. Askeri birlikler, depremde enkaz altında kalan vatandaşlara yardım etmek için çalışırken durumdan yararlanmak isteyen teröristlerin askeri karakola taciz ateşi açtığı da belirtildi.
Saldırıda 4 askerin yaralandığı kaydedilirken, yaralıların askeri ambulans helikopterlerle Van asker hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.

Kaynak : http://haber.mynet.com/vanda-hain-saldiri-598841-guncel/

E

esma 41

Kullanıcı
25 Eki 2011
En iyi cevaplar
0
0
Almanya

Deprem olmusken, hâlâ serefsizligine devam etmek....

Bunlar dinsiz, imansız hainler.
Millet can derdindeyken, devlet depremzedelere yardim
derdindeyken bile kudurmadan duramiyorlar.

Hepsini asmak lazim'..... ( ki idam cezasina karsi biriyim aslinda ama bunlar hak ediyorlar).

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
esma 41' Alıntı:

Deprem olmusken, hâlâ serefsizligine devam etmek....

Bunlar dinsiz, imansız hainler.
Millet can derdindeyken, devlet depremzedelere yardim
derdindeyken bile kudurmadan duramiyorlar.

Hepsini asmak lazim'..... ( ki idam cezasina karsi biriyim aslinda ama bunlar hak ediyorlar).
Esma canım benim ..neler söylüyorsun ..Hele bi' sakin ol :)
Almanya'dan yardım geliyor mu deprem bölgesine ?
Birde hatırlatma yapayım..Sitemizde bu tür siyasi tartışmalar yasaktır...
Diğer mesajını (PKK terör Örgütü)siliyorum canım .

E

esma 41

Kullanıcı
25 Eki 2011
En iyi cevaplar
0
0
Almanya
crt' Alıntı:
Almanya'dan yardım geliyor mu deprem bölgesine ?
Birde hatırlatma yapayım..Sitemizde bu tür siyasi tartışmalar yasaktır...
Diğer mesajını (PKK terör Örgütü)siliyorum canım .
Uzun bir yorum/cevap yazmistim önizleyme gecince
yazdiklarim silindi ( tekrar giris yapmam gerektigi icin).
Her iste bir hayir vardir , uzunca yazdiklarimi özetlim ....

Sayin crt ,

konu PKK terör örgütü olunca ve yaptiklari hainlikler
aklima geldikce öfkelenip  sinirlenebiliyorum... mazur görün.
Örgütün yaptiklarinin yaninda benim yazdiklarim cok masum ,
ama madem Siyaset yapmak
(ki ben siyaset yapmak amacinda degilim sadece fikirlerimi beyan ediyorum)   Forum Kurallarina
aykiri .. bende birdaha bu Konulara girmem olur biter.
Hatam olduysa af ola .

Ilk sorunuza gelince sayin crt ,

Vana yardim seferberligi Almanyada yasayan türk vatandaslari ...
Van icin baslattigi yardim seferberligi durmaksizin devam ediyor.
Bir taraftan yardim kampanyalari düzenleniyor bir taraftan da yola cikan tirlar yardimlari bölgeye götürüyor.
ALLAH yardim elini uzatan tüm Insanlardan razi olsun.

E

esma 41

Kullanıcı
25 Eki 2011
En iyi cevaplar
0
0
Almanya
Bir düzenleme yapmak istiyorum :  :)

Yukarda mazur yerine maruz yazmisim  :-[  .... düzeltirseniz sevinirim   :)

Bir sorum olacak .

Yazdiklarimizi (hatalarimizi ) neden kendimiz düzenliyemiyoruz ?
Bu mesaji Konu disi oldugu icin daha sonra silebilirsiniz elbette  :)

E

eniseoz

Kullanıcı
27 Eyl 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Benim güzel ülkemin merhametli insanları ne güzel bir yardım programı düzenlenmiş tw de aynı anda birçok kanalda yayınlanmakta öyle yardımlar geliyo ki duygulanmamak elde değil umarım yardımlar amacına ulaşır biz yardım elimizi uzatıyoruz ama buna taş koyanlarda yok değil hani onlarıda Allaha havale ediyorumm Allah mehmetçiklerimizin de yardımcısı olsun.

E

esma 41

Kullanıcı
25 Eki 2011
En iyi cevaplar
0
0
Almanya
eniseoz' Alıntı:
Benim güzel ülkemin merhametli insanları ne güzel bir yardım programı düzenlenmiş tw de aynı anda birçok kanalda yayınlanmakta öyle yardımlar geliyo ki duygulanmamak elde değil umarım yardımlar amacına ulaşır biz yardım elimizi uzatıyoruz ama buna taş koyanlarda yok değil hani onlarıda Allaha havale ediyorumm Allah mehmetçiklerimizin de yardımcısı olsun.
Evet sayin eniseoz cok haklisiniz.
Cesitli kanallarda toplanan Miktar su anda : 43.000.000 TL'e yakin.
Gercekten cok gururlandim ve duygulandim.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili Esma..
Önce şu aradaki sayın sözcüğünü kaldıralım bana kısaca Crt ya da abla diyebilirsin canım...
(Pkk terör örgütü.! içimizde kanayan derin bir yaradır...
Bari bu acılı günlerimizde bunların adını anarak daha fazla stres yaratmayalım)
Anlayışın ve konuya olan duyarlılığın için teşekkür  ediyorum canım...
Türkiye'den Almanya 'ya daki tüm gurbetçilerimize sevgi ve selamlar..

(Forum kurallarına göre düzeltme yapabilmeniz için mesaj sayınızın ikibin olması gerekiyor)

E

esma 41

Kullanıcı
25 Eki 2011
En iyi cevaplar
0
0
Almanya
crt' Alıntı:
Sevgili Esma..
Önce şu aradaki sayın sözcüğünü kaldıralım bana kısaca Crt ya da abla diyebilirsin canım...
(Pkk terör örgütünün içimizde kanayan derin bir yaradır...
Bari bu acılı günlerimizde bunlarınadını anarak daha fazla stres yaratmayalım)
Anlayışın ve konuya olan duyarlılığın için teşekkür  ediyorum canım...
Türkiye'den Almanya 'ya daki tüm gurbetçilerimize sevgi ve selamlar..

(Forum kurallarına göre düzeltme yapabilmeniz için mesaj sayınızın ikibin olması gerekiyor)

Ve aleyküm selam.
Bende tesekkür ederim sevgili crt.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
  Ne garip bi'ülkede yaşıyoruz yaw..
Biz zaten deprem fonu adı altında bir sürü vergi vs. verdik, veriyoruz, vereceğiz.!
Buna rağmen yine her depremde vatandaştan tekrar yardım istendi, isteniyor, istenecek ...
Birde korku saldılarki içimize... İstanbul'da deprem olursa 50-100 bin kişi ölecek lafları geziyor ortada...
Acaba bir sonraki 10 yılın vergisi için ön hazırlık mı yapılıyor?

K

kagittan__gemi

Kullanıcı
15 Eyl 2011
En iyi cevaplar
0
0
Gaziantep
Yazdıklarınızı okudum.Sanırım bu konu hakkında yorum yapan herkes haklı kendine göre.Allah inancının yüreklerde yaşandığı bir toplumda yüzyıllardır yaşan insanlar arasında bu denli bir iç savaş ve kin güdülecek bir noktaya getirilmesinde iç güçlerin yanı sıra dış güçlerinde etkisinin o denli yüksek olduğunu artık bilmeyen kalmamıştır herhalde.
Bu deprem basit bir özeleştiri için sanırım bir çok kişinin içinden geçenleri söylemesi için bir fırsat oldu.Duyduğumda aklıma ilk gelen internetten tanıştığım bir kardeşin van’da yaşadığı idi.(o arkadaş bana bu siteyi ve forumu öneren arkadaş)ulaşmaya çalıştım bir gün sonra konuştuk çok korkmuştu haliyle o an hissettim olayın ciddiyetini.Tv ye yansıtılanların aslında gerçek yaşanılan şeyler olmadığını anlamak gerekiyor sanırım artık izlemekten başka.Mesela Samanyolu tv izliyorsunuz devlet orada çadırlar kurulmuş yemekler hazırlanıyor sıkıntı yok vs.Açıyorsunuz başka bir kanalı aman allah’ım felaket yürekleri yakan bir dram insanları yönlendirmek sanırım buradan başlıyor.

İnternette yazılanlar
İnsanların genelleme yapmaları doğal afetler için geçerli değildi bildiğim öğrendiğim kadarıyla.Ama artık olay öyle bir boyuta geldi ki insanların ağzından ‘’iyi olmuş,hepsi ölsün,teröristler gebersin,şehitlerin kanı yerde kalmadı’’ gibi şeyleri insanların yazıyor olması insanlık adına bir suçtur.En yakın arkadaşlarımın bile bazılarının bu yorumları yapması içinden çıkılmaz bir durumun özeti gibi bir şey.
Ölenlerin arasında öğretmenlerin,askerlerin,asker yakınlarının,terör örgütünden bizden çok şikayetçi olan,kürtlerin,memurların masum insanların çocukların olduğunun unutulması ne acı.
Arkadaşlar olay basit bir depremin artçıları değil aslında olay insanların bu kadar sinirli olmasına vesile olan aslında depremde ölenler değil bölgenin batı ya uzak olduğu hissiyatını tüm dünyaya göstermek.Oraya yardım etmemek insanlara çorba içirmemek bize bir şey kaybettirmez sadece bu ülke üzerinde oynanan oyun sahiplerinin emellerine ulaşmalarına destek oluruz.Çok yazık ülkemizin bunların konuşulan bir ülke olmasına vesile olanlar bir gün gelecek cezalarını çekeceklerdir mutlaka ama bu arada olanlar hep nedense mazluma olmuştur askerimize olmuştur polisimize olmuştur vatandaşımıza olmuştur.

Uzun lafın kısası depremde yaşananlarda,depremden sonra konuşulanlarda,oluşan görüntülerde basit bir depremden sonra oluşan kareler değil.Artık insanlar bıktı bu işlerden ama nedendir bilinmez hâlâ susuyoruz.Dışarıda insan yerine konulmayacak mahluklar şu an mecliste ve tüm Türk Halkının gözünün içine baka baka teröre destek verdiklerini söylüyorlar.
Bu suç bizim değil bu suç bir kişinin de değil bu suç bir insanlık suçudur ve cezasını hepimizin çekeceği bir suçtur.

Bu güzelim ülkenin üzerinde oynanan oyunlar sanırım hiçbir zaman bitmeyecek….