Üşengeçlik ve Özgüven kaybı

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde eng47 tarafından oluşturulan Üşengeçlik ve Özgüven kaybı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 18,433 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Üşengeçlik ve Özgüven kaybı
Konbuyu başlatan eng47
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan gcinar
E

eng47

Kullanıcı
2 May 2010
En iyi cevaplar
0
0
Mardin
Merhaba arkadaşlar,

Benim çok büyük bir sorunum var. Üşengeçlik ve özgüven kaybı. Öncelikle yaşım: 22. Sigara ve alkol.. vb. kullanmıyorum.
Hiçbirşey yapmak istemiyorum, ders çalışmak bile istemiyorum. Üniversite öğrencisiyim şu an hazırlık sınıfındayım benim bölümüm %100 ingilizce isteyen bir bölüm ve hiç çalışmıyorum, çalışamıyorum. Kitapları açıyorum sadece 5 dk bakıyorum sonra bir sıkıntı basıyor çalışmak istemiyorum kapatıp hemen bilgisayarın başına oturuyorum. Kaç kere şu bilgisayardan uzaklaşmak istedim ama uzaklaşamıyorum bıraktıktan sonra aklımdan çıkmıyorum onsuz ders çalışmaya başlıyorum gene aynı senaryo çalışamıyorum 5 dk. Şu 5 dk'lık çalışma esnasında derslerden bir sıkıntı, bir kaçış bir nefret başlıyorum nedenini anlamış değiliö. Oysa ki benim hedefim var şunu, bunu yapmak istiyorum diye kafama koymuşum ama çalışmaya başladığım zaman sadece 5 dk. sonrasına gidemiyorum ama istekte var içimde lakin olmuyor yapamıyorum. Özgüvensizliğim ise çok asosyalim. acaba böyle yapsam nasıl olur, böyle konuşsam rezil olur muyum, böyle giyinsem nasıl bakarlar bana. Yani anlayacağınız daima bir farklılık peşindeyim ama öyle olmak istemiyorum fakat içim öyle yapmaya çalışıyor. Nedenini bilmiyorum. İnsanlarla konuşamıyorum bu yaşıma geldim bir sevgilim bile olmadı. Üniversitedeyim etrafa bakıyorum kızlar, erkekler eğlence var ama bir bende kızlara bu kadar yakınlık yok evet arkadaşlarımız var ama insanları kendimden iten bir konuşmam mı, bir davranışım mı neyim var anlamış değilim.

Oysaki şunu çok isterim; Etrafımdaki insanlarla yakınlık kurup kıvamında bir arkadaşlık istiyorum. Bir sevgilim olması için konuşma becerim ve cesaretimin olmasını, arkadaşlarıma (kız & erkek) herkese az sözle çok şey anlatmak, sıkıcı konular açmamak ve en önemlisi konuşabilmek için konu açmak, Özel bir yere (Ünv. veya özel bir kurum) girince konuşma cesaretimin olmasını, utangaçlığımın bitmesini istiyorum. Oturup saatlerce ders çalışmak ve sıkılmamak, bilgisayar denen meleti kendimden uzak tutup günde 1 saat veya daha az kullanmak istiyorum.

Benim hayattaki tek sorunlarım bunlar. Daha önce bunları tekrarlarca yapmama rağmen pozitif bir sonuç alamadım ve hep aynı durum devam ediyor. Şimdi bu durumun çözümü varsa eğer sizin gibi insanlardan öğrenmek istiyorum.

Yarımlarınız için şimdiden Teşekküğr ederim.

E

eng47

Kullanıcı
2 May 2010
En iyi cevaplar
0
0
Mardin
Ve yazmayı unuttum. uzun yazılar okuyamıyorum. hemen sıkılmaya başlıyorum. sadece en başındaki ve en sondaki cümleyi okuyup bitiriyorum. Okumadan çok sıkıntım var, çok sıkılmaya başlıyorum.

B

baharder

Kullanıcı
18 Ara 2010
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
evet arkadaşım bu anlattıklarının aynısını bende yaşıyorum ben ilkokul mezunuyum 29 yaşındayım kendimi geliştirmeye çalışıyorum mesela internette ücretsiz bilgisayar kursu var her gün bir bölümünü yazarak hemde okuyarak öğrenmeye çalışıyorum ama nedense o günkü dersi bitirdikten sonra aklımda hiç bişey kalmıyor yani çok unutkanım uzun konuları okuyunca da aklımda hiç bişey kalmıyor öğrendiğim herşeyi çok çabuk unutuyorum bu yüzden psikolojim çok bozuldu  :-\ banada yardım eden olursa sevinirim....

T

turtur

Kullanıcı
8 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Merhaba arkadaşım..ilk başta belirtmeliyimki,doğu da butür özgüven eksiklikleri bir hayli fazla.bir doğulu olarak seni çok iyi anlayabiliyorum..bunun en önemli sebebleri , yanlış yetiştirilme ve doğru bilinen yanlışlar olabilir..Seni çok fazla yanlış ve vesvese dolu şeylere odaklandığını görüyorum. "Benim özgüvenim yok,pc'den ayrılamıyorum,5 dakikadan fazla çalışamıyorum" gibi sözlere hayatında yer verme.Bunu kimse için değil kendin için yap.Bikere şuan bu yazıları bizlerle paylaşman bile büyük özgüven...Unutmaki,içinde tuttuğun ve hayata geçiremediğin şeylerden dolayı özgüven kaybı yaşarsın.Biraz daha kendini dinlemeyip sorunların üstüne gidersen,iyi yönde gelişmeler görebilirsin.. üşengeçlik konusuna gelince,ilk olarak kendine plan yap,sorumluluklar al ...Sigara ve alkolü hiçbirimiz onaylamayız ama eğer sana zarar vericek kadar ileri düzeydeyse hemen yarın engeller koymanı dilerim.Ayrıca madem bukadar bağlısın pc ye,ozaman her yaptığın iyi birşeyden sonra kendini bunla ödüllendir.günde birkaç saatin kimseye zararı yoktur heralde.. :)
Hiçkimse kusursuz ve tam değildir.Eğer imkanın varsa,senin için en iyi olan bi uzmana başvurman olucaktır tabii.
Sakin ve özgüvenli kalmak herşeydir.Herşeye sahip olmak dileğiyle...

Y

yadois

Kullanıcı
20 Şub 2010
En iyi cevaplar
0
0
hedef belirliyorum diyorsun, hedeflerinin sayısı çok fazla ve büyük hedefler mi? insanlar bazen kendini aşırı zorlayacak hedef seçerler bunu -doğal olarak- başaramadığında da özgüven kaybı yaşarlar. bir anda bir çok şey yapmak isteyebilirsin ama bu seni aşırı zorlamamalı.
eng47' Alıntı:
Üniversitedeyim etrafa bakıyorum kızlar, erkekler eğlence var ama bir bende kızlara bu kadar yakınlık yok evet arkadaşlarımız var ama insanları kendimden iten bir konuşmam mı, bir davranışım mı neyim var anlamış değilim.
seni tanımıyorum ama burda kendini gayet güzel ifade etmişsin. sen konuşmandan dolayı yadırgayacak insanlarla zaten arkadaşlık kurma bu senin lüksündür. bir kitapta okumuştum. her insanın kendine ait bir atmosferi var,  kişi kendi atmosferinde rahat nefes alamazken başkaları nasıl alsın ki... başkalarından önce kendini sevmeyi değer vermeyi denemelisin. kendinden memnun olursan bunu etrafına da yansıtırsın. insanlar senin iç dünyanda yaşadığın fırtınaları bilemez ancak sen davranışlarınla belli edersin. yani dış görünüşde, konuşmanda bir kusur arama bence. biraz daha rahatlamaya çalış. sınıfında hiç konuşmadığın insanların yanına gidip sohbetlerine katılmaya çalış. başarılar..

Ö

özlem22

Kullanıcı
7 Ocak 2014
En iyi cevaplar
0
0
ankara
Merhaba bende 22 yaşındayım ve senin anlattıklarının aynısını harfi harfine bende yaşıyorum.benim bölümümde ingilizce değil ama sayısal.yok oturupta başına kendimi veremiyorum. :-\ yalnız değilmişim

G

gcinar

Kullanıcı
24 Kas 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
merhabalar.
öncelikle bunu bir problem olarak görmemeni tavsiye ederim yaşam şeklini değiştirebilirsin.
bir vakıfa üye ol insanlarla bir şeyler paylaştıkça başka bir pencereden bakmayı öğrenebilirsinin.
insanlarla olan iletişimin ve paylaşımların arttıkça şuan bulunduğun durumdan çıkmam daha çabuk olur diye düşünüyorum.

Hatalarınla kusurlarınla açık ol bazen açık olmak insanı rahatlatır.